ونگ وا/  سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران با درخواست از مدیران دستگاه‌های اجرایی مربوط برای اقدام عاجل نسبت به پرونده های تخلف و تخریب بناهای غیرمجاز، گفت: در حال حاضر ۹۰۰ پرونده تخریب بناهای غیر مجاز مربوط به گذشته در استان آماده اجرا است.

به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران، احمد توکلی روز چهارشنبه در کارگروه راهبردی پنجره واحد مدیریت زمین مازندران با بیان اینکه ۲ هزار و ۴۴۱ مورد پایش اراضی در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین انجام شد، افزود: ۴۴۱ مورد از اراضی دارای تغییرات شناسایی و به دستگاه های متولی ارجاع شد که پس از بررسی ۲۲۰ مورد توسط دستگاه ها، ۹ پرونده متخلف به مرجع قضایی معرفی شدند.

وی از بررسی و پاسخگویی به بیش از ۱۹ هزار استعلام در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین مازندران خبر داد و افزود: از این تعداد استعلام، به بیش از ۱۸ هزار و ۷۰۰ مورد از استعلامات پاسخ داده شد.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران با اشاره به اینکه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان یکی از ۲۳ طرح اولویت دار دولت الکترونیک راه اندازی شده است، یادآور شد: بر اساس سیاست دولت سیزدهم این سامانه در راستای کاهش مراجعات مردم برای دریافت مجوز و استعلامات به ادارات و نیز برای مدیریت زمین و پیشگیری از بروز تخلفات در حوزه تغییرکاربری ها و ساخت و سازهای غیر مجاز راه اندازی شد.

توکلی با اشاره به این که یکی از اهداف اصلی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، پیشگیری از تخریب اراضی کشاورزی و ملی با تغییرکاربری و ساخت غیر غیرمجاز است، تصریح کرد: برخی ها برای انتفاع شخصی به دنبال دست اندازی و تخریب انفال، منابع ملی و یا کشاورزی هستند و باید با این تخلفات پس از شناسایی برخورد جدی شود.

وی با بیان این که این سامانه هدف کنترلی و بازدارندگی را دنبال می کند، اظهار کرد: برخی استان ها که شرایط و پیچیدگی مازندران را در بخش اراضی ندارند در راه اندازی این سامانه جلوتر بودند که البته پس از راه اندازی کامل سامانه، در بخش حفظ زمین در مازندران اتفاقات مؤثر و خوبی افتاد.

۹۰۰ پرونده تخریب بناهای غیر مجاز در مازندران آماده اجرا است

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران از مدیران دستگاه‌های مربوطه خواست تا درباره پرونده های تخلف و تخریب رسوب شده در مازندران اقدام عاجل کرده و گفت: ۹۰۰ پرونده تخریب رسوب شده از گذشته ها در مازندران آماده اجراست که در این ارتباط دستگاه های متولی در اجرای آن نباید کوتاهی کند.

توکلی تصریح کرد: باید در اولین فرصت با همکاری شهرداری ها و دهیاری ها و سایر ادارات کل دارای ادوات و تجهیزات و حمایت مراجع قضایی و انتظامی تخریب بناهای غیر مجاز اجرایی شود و دستگاه هایی که در این امر کوتاه کنند به دلیل ترک فعل به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

در اختیار داشتن تامین دستکم ۴۲ درصد از برنج مورد نیاز کشور به عنوان یک محصول راهبردی غذایی در کنار تولید قالب محصولات دیگری مانند مرکبات و انواع آبزیان و فرصت کشت دو یا چند باره هر قطعه زمین در مناطق جلگه ای، این مزیت را برای مازندران در پی داشته تا بیش از ۱۱ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و نقش برجسته ای در امنیت غذایی ایران داشته باشد.

با این وصف، کمبود زمین در مقابل تقاضای زیاد برای آن از سراسر کشور در استانی که از آب و هوای معتدل خزری برخوردار است و مواهب خدادادی بی نظیری مانند جنگل های هیرکانی و بیشترین میزان سواحل دریای خزر را در خود جای داده، سبب شده است تا طی چند دهه گذشته گرفتار پدیده ناهنجار و امنیت شکنی به نام «تغییر کاربری غیرمجاز اراضی» مواجه شود.

قصه تلخ تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در مازندران اگرچه ممکن است آغازی داشته باشد، ولی به طور قطع با توجه به ارزندگی زمین هایش در مقابل پیشنهادات وسوسه انگیز پایانی ندارد و نخواهد داشت و تنها راهکار برای مقابله با آن، ایجاد دست اندازهای مختلف در کنار آگاهی بخشی به مردم است.