تجار و بازرگانان استان ولگاگراد روسیه در نشست مشترک با همتایان مازندرانی خود در ساری خواستار گسترش مبادلات اقتصادی میان دو استان و کاهش محدودیت ها در این زمینه شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، هیات اقتصادی و تجاری ۴۰ نفر به سرپرستی استاندار ولگاگراد صبح امروز سه شنبه وارد مازندران شد و نشست با اعضای اتاق بازرگانی استان هم نخستین برنامه آنان بود.
رئیس اتاق بازرگانی ولگاگراد در این نشست با اعلام آمادگی تجار روسی برای صدور کالا و خرید محصولات مازندران ، گفت: ظرفیت های زیادی بین ۲ طرف برای توسعه مناسبات در این خصوص وجود دارد .
‘ کاشنکو ولادیمیر’ افزود: به همین منظور در ترکیب هیاتی که اکنون در مازندران هستیم طیف وسیعی از تجار و بازرگانان حضور دارند تا بتوانند بیشتر با طرف مازندرانی آشنا شده و برای رفع مسایل و مشکلات رایزنی و تبادل نظر کنند.
وی توضیح داد: در ترکیب هیات ما علاوه بر رعایت رسم سنتی که نمایندگان مجامع علمی، ماشین سازی، کشتی سازی و غیره حضور دارند، تجار و بازرگانان هم از بخش های مختلف همراه شده اند تا بتوانند با همتایان مازندرانی خود به توافق برسند.
رئیس اتاق بازرگانی ولگاگراد روسیه گفت: تجار و بازرگانان روسیه آمادگی خرید محصولات مازندران را دارند و برای تشکیل شرکت های مشترک نیز آمادگی وجود دارد.
وی افزود: اتاق های بازرگانی مازندران و ولگاگراد از تجارت بازرگانان حمایت های لازم را خواهند داشت و امیدواریم برای افزایش حجم مبادلات گام های خوبی در این سفر برداریم .
رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه نیز در این جلسه گفت: در اتاق مشترک ایران و روسیه با ایجاد ترکیب جدید، برای ارتباط تجاری با روسیه بررسی های زیادی انجام شده است.
هادی تیزهوش تابان افزود : با وجود امکانات خوب در هر ۲ کشور ایران و روسیه ، آمارهای خوبی در زمینه تبادلات اقتصادی نداریم که بخش خصوصی با شناسایی موانع و نقاط ضعف می تواند در زمینه ارتقای این بخش تاثیر بگذارد .
وی با اشاره به اینکه بخش دولتی برای تقویت زیرساخت های مناسبات اقتصادی از سوی بخش خصوصی در ۲ کشور در حال تلاش هستند، افزود: با موافقت حضور ایران در پیمان اوراسیا و عملیاتی شدن این پیمان سبب می شود تا واحدهای تولیدی و بازرگانان با تعرفه کمتری در روسیه و چهار کشور دیگر عضو اوراسیا حضور یابند .
رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با مفید ارزیابی کردن نقش سفر هیات های استانی در تقویت و فعال شدن توسعه مناسبات اقتصادی و شتاب بخشی به رفع موانع و مشکلات، گفت: یکی از مشکلات روابط اقتصادی در قوانین کشورهاست و متاسفانه سازمان و جایگاهی وجود ندارد تا سندهای تنظیم شده را بررسی و ارزیابی کند.
تیزهوش تابان اعلام کرد که چنین جایگاهی در اتاق مشترک ایران و روسیه با عنوان دایره حقوقی فعال شده است.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران هم در این نشست به ظرفیت های مشترک و مختلف استان های شمالی اشاره کرد و گفت: استان های شمالی توان تامین نیازمندی های استان های جنوبی روسیه را دارند.
عبدالله مهاجر افزود: از سال ۹۵ تلاش برای برقراری تعاملات اقتصادی با بخش جنوبی روسیه آغاز شده است و امیدواریم بتوانیم به اهداف مدنظر دست یابیم.
وی با اظهار اینکه سه استان شمالی نگاه واحد به حوزه اقتصادی دارند،گفت: ظرفیت های واحد و مشترکی نیز در استان های شمالی وجود دارد و قالب نیازمندی های جنوب روسیه را می توانند تامین کنند.
مهاجر به بخشی ازمشکلات ناشی از انتقال پول و مسایل دیگر اشاره کرد و گفت: این مشکلات را به صورت مبادله پایاپای میان استان های شمالی ایران و استان های روسیه برطرف کرد.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران به مناسبات سیاسی خوب میان مسکو – تهران اشاره کرد و افزود: متاسفانه مراوادت در حوزه اقتصادی شرایط خوبی ندارد و وضعیت موجود با توجه به ظرفیت های دو طرف قابل قبول نیست.
وی افزود: نمایندگان بخش خصوصی و دولت وظیفه سنگین تری برای حل مسائل فراروی اقتصادی دارند و عزم مسئولان دو استان برای رفع مشکلات و داشتن خروجی مناسب و عملیاتی شدن حوزه تجارت جزم است.
هیات ۴۰ نفره ولگاگراد روسیه در سفر یک روزه به مازندران علاوه بر نشست با تجار و بازرگانان این استان، از منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد هم بازدید خواهند کرد. دیدار با استاندار مازندران و امضاء یادداشت تفاهم همکاری در بخش های مختلف از دیگر برنامه های این سفر یک روزه است.