معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای مازندران گفت که هم اکنون ۵۰ هزارحلقه چاه آب غیرمجاز از بستر آب های زیرزمینی این استان به طور غیرقانونی برداشت می کنند.

امیرهوشنگ پاشا روز شنبه در نشست کمیسیون قاچاق کالا و ارز مازندران افزود : در دولت تدبیرو امید ۳۰ هزارحلقه چاه آب غیر مجاز تعیین تکلیف شد.
وی تعداد چاه های آب غیرمجاز در این استان را تا قبل از دولت یازدهم حدود ۸۰ هزارحلقه اعلام کرد.
هم اکنون مازندران ۱۳۰ هزار حلقه چاه آب دارد که ۸۰ هزار حلقه دارای مجوزند.
وی اضافه کرد : با وجود اخطاریه های چند باره برای مالکان چاههای غیرمجاز در مازندران، تاکنون برای اخذ مجوز مراجعه نکردند.
معاون آب منطقه ای مازندران اظهار داشت : براساس دستورالعمل وزارت نیرو ، مهلت تعیین شده برای تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز به اتمام رسید و باید چاههای غیرمجاز باقی مانده در این استان پلمپ شود.
پاشا گفت که با پیگیری استان های شمالی کشور از جمله مازندران برای جلوگیری از بروز تنش اجتماعی ، وزارت نیرو مهلت کوتاهی را برای این استان ها جهت تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز تعیین کرده بود .
وی اضافه کرد : مالکان چاههای غیرمجازی که پیش از این برای دریافت مجوز به شرکت آب منطقه ای مراجعه نکردند، در صورت مراجعه نکردن تا یک ماه آینده ، چاههای آنها پلمپ می شود.
او با اشاره به کمبود نزولات جوی در مازندران به خصوص در زمستان طبق پیش بینی هواشناسی ، گفت که اگر چاههای غیرمجاز فعال ساماندهی نشوند، بحران آب این خطه شمال کشور در فصل کاشت می تواند زمینه ساز تنش های اجتماعی شود.
براساس آمار شرکت آب منطقه ای مازندران در ۹ ماهه سال جاری ۷۰ درصد از ظرفیت ۳۳۰میلیون متر مکعبی سدهای استان آبگیری شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آبگیری سدهای این استان ۱۰ درصد افزایش یافت.
همچنین این استان ۸۰۰ آبنبدان با ظرفیت ۳۷۰ میلیون متر مکعب دارد که حدود ۴۰ درصد از ظرفیت های و آببندان ها آبگیری شد.
بر اساس آمارهای رسمی، توان بالقوه آب مازندران در حد ۶ میلیارد و ‎ ۶۰۰میلیون مترمکعب است که از این مقدار چهار میلیارد و ‎ ۹۰۰میلیون مترمکعب آب های سطحی و بقیه آب های زیرزمینی است .
به طور میانگین سالانه حدود یک میلیارد و ‎ ۵۵۰میلیون مترمکعب آب در بخش آب های سطحی و یک میلیارد و ‎ ۳۵۰میلیون مترمکعب در بخش آب زیرزمینی بهره برداری می شود.