معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: از سه هزار  نفری که انتظارمی رود در مازندران مبتلا به ویروسHIV باشند ۳۹۸بیمار شناسایی و ۲۶۰۰ نفر هنوز شناسایی نشده اند.

محسن اعرابی در نشست خبری که به مناسبت روزجهانی ایدز در ساری برگزار شد گفت: طبق آخرین آمار تا پایان پاییز امسال در کل کشور ۳۲هزار و ۶۷۰ بیمار مبتلا به ویروس HIV مثبت شناسایی شده اند که انتظار می رود دو برابر این تعداد هنوز شناسایی نشده باشند.

وی تصریح کرد: در استان مازندران که ۳ درصد جمعیت کشور را شامل می شود انتظارداریم ۳هزار بیمار مبتلا به ویروس ایدز شناسایی شود اما تا به الان ۳۹۸نفرشناسایی شده و ۲۶۰۰بیمار هنوز شناسایی نشده اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: کسانی که به هردلیل رفتار پرخطر دارند باید تست سریع آلودگی انجام بدهند تا زمان ازدست رفته جبران شود.

اعرابی با خاطرنشان کردن شعار امسال روز جهانی ایدز که مهار همه‌گیری HIV با اطلاع‌رسانی، پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان و حمایت از مبتلایان است یادآور شد: آنچه که امروز در مورد این بیماری نگران کننده است تغییر در الگوی ابتلا از لحاظ جنسیتی و تغییر در راه انتقال این ویروس است.

وی تصریح کرد: در گذشته عمدتا مردها مبتلا به ویروس HIV می شدند یعنی در سال های گذشته ۸۵درصد از آقایان این بیماری را داشتند اما طی چندین سال این روند تغییر کرد به طوری که در سال ۹۴میزان مبتلایان مرد به ویروس ایدز ۶۶درصد و در زنان به ۳۴درصد رسید که این تغییر بسیار نگران کننده است.

اعرابی خاطرنشان کرد: زنان به دلیل بارداری و زایش می توانند فرزند را نیز مبتلا کنند و این زنگ هشدار در جامعه را به صدا درمی آورد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: تغییر الگوی انتقال ویروس HIVیکی از عامل های نگران کننده دیگر در کشور است به طوری که در گذشته ۷۰درصد موارد ابتلا از طریق تزریق بوده اما اکنون طبق آمارهای جدید در سال ۹۴ از ۱۵۱۵نفر مثبت ایدز ۳۸درصد تزریقی و ۴۲درصد از راه جنسی بوده است.

وی تصریح کرد: در استان مازندران در سال ۹۴ از ۲۸مورد جدید شناسایی شده ۱۳مورد یعنی ۴۶ درصد از طریق رفتارهای پرخطرجنسی و تنها ۷ درصد از راه تزریقی مبتلا شده اند.

اعرابی گفت: نگرانی اصلی ما نسل جوان است این گروه به دلیل تمایل به مسایل جنسی که یکی از مهم ترین راه های انتقال ایدز است در معرض خطر جدی قرار دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: برای آگاهی بخشی به این نسل باید با بهره گیری از زبان روانشناسی با این نسل ارتباط برقرار کرده و آموزش های لازم صورت گیرد.

وی افزود:خانواده های معتادین و زندانیان نیز از کسانی هستند که در معرض بیشترین خطر ابتلا به ایدز هستند.

اعرابی گفت: با توجه به اینکه اولین اقدام ما پیشگیری است هدف برای کاهش مبتلایان بیماری ایدز در گام نخست این است که ۹۰درصد شناخته شده ها تحت درمان قرار گیرند زیرا با کاهش ویروس فرد آلوده به سمت ایدز نمی رود وقتی ویروس کاهش می یابد و دیگر آلوده کننده نیست در نتیجه مرگ و میر کاهش می یابد.

وی یادآور شد: در گام دوم هدف وزارت بهداشت این است که ۹۰درصد شناسایی شدگان درمان کافی شوند تا انگیزه ادامه مقاومت در برابر بیماری در فرد مبتلا افزایش یابد. با همین هدف ۱۰ آزمایشگاه در کشور مخصوص بیماری ایدز راه اندازی شد که یکی از آنها در ساری است و تمامی خدمات، داروها و آزمایشات در آن به صورت رایگان انجام می گیرد.

اعرابی خاطرنشان کرد: مهم ترین هدف این است که تا افق۲۰۲۰این بیماری را کنترل کرده و موارد جدید را کاهش دهیم.

وی در مورد هدف اول گفت: در کشور ۳۰درصد مبتلا به ویروس ایدز از نوع مثبت شناسایی شده اما این رقم در استان مازندران کمتر از ۱۰درصد بوده که که باید این نقطه را تقویت کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: در بخش هدف دوم یعنی درمان ۳۵ درصد شناسایی شده ها تحت درمان قرار گرفته اند درحالی در کشور ۱۵ درصد این افراد تحت درمانند.

وی افزود: در بین شهرهای استان مازندران آمل، ساری، قائم شهر، بابل و نکا بیشترین میزان مبتلایان به ویروسHIV را دارند./ ایسنا