معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران گفت که سه نفر از کارمندان بهداشت ودرمان استان هنگام انجام وظیفه و ارائه خدمات به بیماران مبتلا به ایدز در پنج سال اخیر ، خود نیز به این بیماری مبتلا شدند .

محسن اعرابی امروز شنبه در کارگروه بانوان و خانواده استان مازندران در ساری افزود :یکی از راه های انتقال بیماری ایدز به افراد انتقال خون از طریق سرنگ است .
وی ادامه داد : متاسفانه این سه نفر هنگام انجام خدمات درمانی به مبتلایان به ایدز در مراکز درمانی احتمالا به دلیل وارد شدن سرنگ سرم یا سوزن آمپول خون آلوده این بیماران ، مبتلا شدند.
معاون بهداشتی مازندران با تاکید بر اینکه پرسنل بهداشت و درمان بخاطر سر و کار داشتن با بیماران مبتلا به ایدز از گروههای در معرض خطر به این بیماری به شمار می روند، افزود : اطلاعات و حفاظت از خود در بین نیروهای بهداشتی نیز متاسفانه ضعیف و کم است .
هم اکنون ۳۱۴ بیمار اچ آی وی مثبت در مازندران شناسایی شده است .
*** اتفاق های ناخوشایند و جدید ایدز در راه است
اعرابی از تغییر رویه ابتلای به ایدز در کشور و مازندران به عنوان اتفاق های جدید و ناخوشایند در خصوص این بیماری نام برد و افزود : تغییر سن ، جنس و نوع ابتلای از تهدیداتی است که در این بیماری شاهدیم .
وی گفت که پیشتر مبتلایان به ایدز در سنین ۲۵ تا ۴۰ سال قرار داشتند و اکنون سن ابتلا به ۱۵ تا ۲۴ سال کاهش یافته است .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تا قبل از سال ۹۴ عمده راه های انتقال ویروس این بیماری از طریق تزریق در معتادان بود و افزود : ۱۷ درصد دلیل ابتلا به ایدز افراد در سالهای قبل از طریق جنسی بود .
وی ۴۵ درصد راه انتقال بیماری ایدز را اکنون از طریق تماس جنسی اعلام کرد و گفت : همچنین با تغییر جنسیت ابتلا ، در حال حاضر ابتلای زنان به این بیماری در حال افزایش است .
*** ابتلا ۲ نوزاد از مادران مبتلا به ایدز سال گذشته در مازندران
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از جمله نگرانی های پیش رو برای کنترل و مقابله ، حرکت این بیماری در نسل های آینده اعلام کرد و افزود : سال گذشته ۲ نوزاد از مادران با اچ آی وی مثبت در استان متولد شدند .
وی ادامه داد : خوشبختانه با انجام اقدامات به موقع این بیماری به این نوزادان منتقل نشد .
اعرابی شناسایی و درمان کامل ۹۰ درصد مبتلایان به اچ آی وی مثبت را از جمله برنامه ها و اهداف کاری وزارت بهداشت و درمان در جامعه دانست و گفت که کانون ها و افراد پرخطر در این زمینه مورد هدف هستند .
*** نگرانی ها از پایین آمدن سن تجربه جنسی در جامعه
معاون بهداشتی مازندران از پایین آمدن سن تجربه جنسی در افراد با عنوان ‘وضعیت نگران کننده ‘ توصیف کرد و افزود : بررسی ها ازکشیده شدن تجربه های جنسی در دبیرستان ها نشان می دهد .
وی ادامه داد : حفاظت نشدن این تجربه های جنسی در سنین پایین بدنبال خود ابتلا به اچ آی وی مثبت را افزایش می دهد .
اعرابی تاکید کرد که باید با شناسایی گروه های پرخطر در کانون های پرخطر همچون جوانان در محل های تجمعی همچون پادگان ها ، دانشگاهها و خانواده معتادان و زندانیان ، به دنبال شناسایی مبتلایان و آگاهی سازی مردم باشیم .
براساس آمارهای رسمی ۳۱ هزار و ۹۰۰ نفر مبتلا به اچ آی وی مثبت در کشور شناسایی شدند که پیش بینی می شود ۲ برابر این آمار نیز شناسایی نشده در جامعه باشند .
ایدز یک بیماری کشنده است که با ویروس اچ آی وی HIV ایجاد می شود و با ورود این ویروس به بدن از طریق تماس جنسی ، تزریق خون آلوده و بند ناف جنین ، قدرت دفاعی بدن روز به روز کاهش می یابد و هر میکروبی فرصت بیمارکردن فرد را پیدا می کند .