در سال ۲۰۱۲ انگلیس ۸۱ هزار دانشجوی چینی داشت که اکنون این رقم به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.
در سراسر دنیا پنج میلیون دانشجوی خارجی وجود دارد که خارج از کشور خود تحصیل می‌کنند و در این میان یک نفر از هر چهار نفر از کشور چین هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از یو.دبلیو نیوز، ۲۵ درصد از کل دانشجویانی که خارج از زادگاهشان تحصیل می‌کنند را چینی‌ها تشکیل داده‌اند.

با بازگشت اکثر دانشجویان چینی، کشور چین با رشد نرخ ۸۲ درصدی بازگشت به خانه دانشجویان در چهار سال گذشته مواجه شده است.

در جهان غرب نیز چینی‌ها دارای بیشترین تعداد دانشجو هستند. چین دارای بیشترین و بزرگترین منبع دانشجو در کشورهای انگلیسی زبان همچون انگلیس، آمریکا، استرالیا و کانادا است.

البته میزان رشد دانشجویان فرامرزی چینی از سال ۲۰۱۵ آهسته شده است و سالیانه ۱۴ درصد رشد داشته است، در حالی که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میزان رشد سالیانه به طور میانگین ۱۹ درصد بوده است.

آمریکا محبوب‌ترین مقصد برای دانشجویان چینی است. این کشور سال گذشته ۳۳۰ هزار دانشجوی چینی را پذیرش کرد. پذیرش دانشجویان خارجی توسط آمریکا جدا از منافع علمی، منافع مالی بسیار زیادی برای این کشور در بر دارد.

هند با ۱۶۶ هزار دانشجوی مقیم آمریکا در مقام دوم ایستاده است.

طی دهه اول قرن ۲۱ هجوم دانشجویان چینی به انگلیس رشد زیادی پیدا کرد و انگلیس سود زیادی از حضور آنان در خاک کشورش برد.

در سال ۲۰۱۲ انگلیس ۸۱ هزار دانشجوی چینی داشت که اکنون این رقم به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.

همانطور که هر ساله تعداد دانشجویان فرامرزی چین رو به افزایش است، به همان نسبت میزان بازگشت آن‌ها به کشورشان نیز بیشتر شده است.

چین چند سال پیش یک برنامه تحت عنوان “یک عمل، یک راه” طراحی و پیاده‌سازی کرد که این روند افزایشی تعداد دانشجویان فرامرزی نیز از نکات تدوین شده در این برنامه توسعه است و با پشتیبانی این برنامه کشور چین در پی جذب دانشجویان خارجی از کشورهای دیگر است.

تامین بورسیه کافی، فراهم کردن موقعیت‌های شغلی و فراهم کردن بستر مناسب برای کارآفرینی در کنار دیگر انگیزه‌ها از عوامل مهم پیش‌بینی شده برای جذب دانشجویان خارجی است.