مدیرکل ثبت احوال مازندران با اشاره به کاهش روند طلاق در استان گفت: نرخ طلاق در مازندران از میانگین کشوری بالاتر است.

 علی رجبی وندوچالی در نشست شورای فرهنگ عمومی مازندران در استانداری اظهار داشت: جمعیت استان سه میلیون و 210 هزار نفر است که نسبت به مدت مشابه هفت ماهه سال 94 جمعیت آقایان بیشتر از خانم‌ها است.

وی افزود: واقعه طلاق مازندران در هفت ماهه سال 95 نسبت به سال 94 دو درصد کاهش یافته است.

مدیرکل ثبت احوال مازندران با اشاره به اینکه تنها شهرستانی که کاهش آمار طلاق بیشتر از سایر شهرهای استان بوده، ساری است، تصریح کرد: گلوگاه، فریدونکنار و بابلسر شهرهایی با کاهش آمار طلاق بوده است.

رجبی با بیان اینکه نرخ طلاق در کشور 2.1 و در مازندران 2.3 بوده که از میانگین کشوری بالاتر است، افزود: 11 درصد طلاق‌ها 20 سال پس از زندگی زوجین اتفاق افتاده است.

وی با اعلام اینکه 2.9 طلاق‌ها در بین جمعیت بی‌سوادها، 74 درصد دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم و 20 درصد طلاق گرفته‌ها لیسانس بودند، گفت: 3.2 درصد افراد طلاق گرفته دارای مدرک فوق لیسانس و دکترا بودند.

رجبی با بیان اینکه 2.6 درصد افرادی که طلاق گرفته بیکار، 78 درصد خانم‌هایی که طلاق گرفته خانه‌دار، 6.5 درصد کارمند و 68.5 درصد طلاق گرفته‌ها دارای شغل آزاد بودند، افزود: 4 دهم درصد افرادی که طلاق گرفته پزشک بودند.

مدیرکل ثبت احوال مازندران با اشاره به اینکه بیشترین طلاق‌های صورت گرفته در استان در فصل تابستان بوده است، گفت: نرخ طلاق در غرب استان 2.4 و در شرق استان 1.5 بوده و شهرهای مرکزی استان 1.8 بوده که بیشترین افزایش طلاق‌ها در غرب مازندران بوده است.

وی با بیان اینکه 47 درصد افرادی که در پنج سال نخست زندگی کرده و طلاق گرفتند فاقد بچه و تک فرزند بودند، افزود: ایجاد موالید در تحکیم خانواده اثرگذار است.

علیرضا یونسی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با اشاره به اینکه از سال گذشته بنا بر کاهش آمار طلاق در استان بوده است، تصریح کرد: آمار طلاق در کشور 2.5 در هزار بوده که در استان 2.8 در هزار بوده که از آمار متوسط کشور بالاتر بوده است.

یونسی با بیان اینکه امسال با اقدامات صورت گرفته جلوی رشد آمار طلاق در مازندران گرفته شده است، افزود: میزان طلاق در هفت ماهه امسال 2 درصد کاهش یافته است.

وی با اعلام اینکه برای کاهش آمار طلاق باید از معضلات اجتماعی و فرهنگی برخورد کرد، گفت: در بسیاری از شهرهای استان از کاهش آمار طلاق هستیم.

معاون استاندار مازندران افزود: به شکل مسجد محور و محله محور برای کاهش آمار طلاق و افزایش شاخص ازدواج برنامه‌ریزی کردیم.

یونسی با اشاره به اینکه جامعه سالم در گرو خانواده سالم است، گفت: ائمه جماعات و جمعه بیشتر جایگاه منزلت خانواده در اسلام را در خطبه‌های نماز جمعه تبیین کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه بخش عمده‌ای از طلاق‌ها در استان ناشی از طلاق‌های توافقی در سنین بالای زندگی به واسطه استفاده از پوشش‌های بیمه‌ای است، افزود: متاسفانه حساسیت برخی از آحاد جامعه به مقوله  تحکیم زندگی و افزایش آمار ازدواج کاهش یافته است.

یونسی با اشاره به اینکه همه نهادهای فرهنگی، اجتماعی و تبلیغی در برنامه هدفمندی به تبیین جامعه سالم در گرو خانواده سالم بپردازیم، گفت: با این اقدام می‌توانیم در حوزه کاهش شاخص آمار طلاق و افزایش آمار ازدواج تلاش شود.

تسنیم