نمایندگان مردم در خانه ملت با واریز ۳۰ درصد از منابع حاصل از صادرات نفت به صندوق توسعه ملی موافقت کردند.

به گزارش خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با بند (الف) تبصره یک این لایحه با ۱۵۲ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

براین اساس در بند (الف) تبصره یک این لایحه آمده است: سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، ۳۰ درصد تعیین می‌شود و مبالغ مذکور به صورت ماهانه واریز و از ماه یازدهم سال محاسبه و تسویه می‌شود.

ردیف هزینه ای بند (ب) تبصره یک که درخصوص اختصاص سهمی از درآمد نفت به مناطق کمتر توسعه یافته است براساس مصوبات برنامه ششم توسعه اعمال می شود.

* دیوان محاسبات مکلف به بررسی تخلفات نفتی طی سال های ۸۷ تا ۹۱ شد
نمایندگان مردم در خانه ملت دیوان محاسبات را به بررسی تخلفات نفتی طی سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱  و ارائه گزارش در این خصوص به مجلس مکلف کردند.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با بند (ز) تبصره یک این لایحه با ۱۷۲رأی موافق، ۲۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

براساس بند (ز )تبصره یک لایحه مذکور اجازه داده می‌شود کارگروهی متشکل از سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارتخانه‌های ذی‌ربط و دیوان محاسبات کشور، ظرف مدت شش‌ماه پس از بررسی اسناد مربوط به:

۱٫ تسویه برداشت‌های بیش از مجوزهای قانونی دولت طی سال های۹۱- ۱۳۸۷ از محل صادرات نفت به منظور تأمین بنزین و نفت‌گاز جمعاً تا مبلغ دویست و بیست و نه هزار و هشتصد و هفده میلیارد ریال (بابت واردات به ترتیب ۲۹۹۲۴ میلیارد ریال، ۴۶۰۱۰ میلیارد ریال و ۴۴۱۹۵ میلیارد ریال برای سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹ و برای تهاتر بنزین و نفت و گاز از محل میعانات گازی در سال های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ به مبلغ ۱۰۹۶۸۸ میلیارد ریال)  و همچنین مابه‌التفاوت فروش داخلی فرآورده‌های نفتی با قیمت های فوب خلیج فارس طی سال های ۸۸- ۱۳۸۶ تا مبلغ سی و دو هزار و سی و هشت میلیارد ریال در رابطه مالی فی ما بین دولت و شرکت ملی نفت ایران با خزانه داری کل کشور اقدام کند.

۲٫ تسویه بدهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به شرکت ملی نفت ایران به مبلغ شش هزار و سیصد و سی و شش میلیارد ریال با رعایت اصول پنجاه و دوم و پنجاه و سوم قانون اساسی
اقدام کند.

دیوان محاسبات کشور موظف است ضمن رسیدگی به اقدامات متضمن نقض قانون مسئولان ذی‌ربط وقت، جمع‌بندی خود را حسب مورد به تفکیک هرسال برای رسیدگی به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات ارائه کند و کمیسیون گزارش خود را به مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌کند. دیوان محاسبات موظف است که پیگیری های لازم قضایی در خصوص متخلفان را انجام دهد.

* وزارت نفت مکلف به تأمین اعتبار مورد نیاز بنیاد مسکن شد
نمایندگان مردم در خانه ملت وزارت نفت را مکلف کردند اعتبار مورد نیاز بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را تأمین کند.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی در بررسی بخش هزینه‌ای جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با بند ۴۳ الحاقی به تبصره یک که قلی الله قلی زاده، نماینده کلیبر در مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از نمایندگان پیشنهاد کرده بودند با ۱۵۲ رأی موافق، ۲۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

متن بند ۴۳ الحاقی تبصره یک به این شرح است:

در اجرای تبصره بند (الف) ماده (۶۵) قانون تنظیم برخی از مقررات مالی دولت ۲ وزارت نفت مکلف است اعتبار مورد نیاز را در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دهد.

* شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی نوسازی می‌شود
نمایندگان مردم در خانه ملت شرایط نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی را تعیین کردند.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی در برررسی بخش هزینه جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با بند (د) تبصره یک این لایحه موافقت کردند.

در بند (د) تبصره یک آمده است: نسبت به نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی و تأمین منابع مالی سهم دولت در توسعه پالایشگاه ها و زیرساخت‌های تأمین، ذخیره‌سازی و توزیع فرآورده‌ اقدام کند. تا سقف پانزده هزار میلیارد ریال به مصرف برساند.

* دستگاه های دریافت کننده قیر رایگان مشخص شدند
نمایندگان مردم در خانه ملت دستگاه هایی را که از شرکت ملی نفت ایران، قیر رایگان دریافت می کنند، مشخص کردند.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی،در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با بند (هـ )تبصره یک این لایحه با ۱۷۵ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

براساس بند(هـ )تبصره یک لایحه بودجه سال ۹۶؛ شرکت ملی نفت ایران موظف شد ۴ میلیون تن قیر رایگان به نسبت ۱۳درصد در اختیار وزارت جهاد کشاورزی (سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور)، جهت خاک‌پوش(مالچ) با قیرآبه (امولوسیون)، ۵۴ درصد در اختیار وزارت راه وشهرسازی جهت روکش آسفالت و آسفالت راههای روستایی و معابر محلات هدف بازآفرینی شهری، ۱۷ درصد دراختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت آسفالت معابر و بهسازی روستاها و انجام پروژه‌های مشارکتی با دهیاری‌ها، ۱۳ درصد در اختیار وزارت کشور(سازمان امور شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور) جهت آسفالت معابر شهرهای با جمعیت زیر پنجاه هزار نفر و ۳ درصد جهت نوسازی مدارس در اختیار وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور) قرار دهد.

همچنین شرکت ملی نفت ایران مکلف است تا پایان سال ۱۳۹۶ به تحویل کامل قیر(VB) به دستگاه های اجرایی ذی‌ربط اقدام نماید.این دستگاه ها مکلفند با رعایت شاخص های مربوط، به ابلاغ سهم هریک از استان‌ها حداکثر ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ این قانون اقدام کنند.

گزارش عملکرد این بند به‌صورت سه‌ماهه توسط دستگاه های اجرایی ذی‌ربط به کمیسیون‌های عمران و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه می شود.

* نحوه مصرف قیر رایگان در روستاهای فاقد اعتبارات زیرساخت مشخص شد
نمایندگان مردم در خانه ملت نحوه مصرف قیر رایگان در روستاهای فاقد اعتبارات زیرساخت را مشخص کردند.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با الحاقی به بند (هـ) تبصره یک این لایحه با ۱۲۵رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

براساس بند الحاقی به بند (ه‍) تبصره یک آمده است: اگر چنانچه کمیته برنامه ریزی شهرستان بودجه ای برای راه های روستایی،اعتبارات زیرساخت پیش بینی نکرد، قیر رایگان آن شهرستان در اختیار شهرداری های زیر ۲۰ هزار جمعیت و بهیاری های شهرستان قرار می گیرد تا در عمران معابر داخل روستا مصرف شود.

* ۹۰ درصد مطالبات بانک مرکزی به شرکت‌های تابعه وزارت نفت امهال شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امهال ۹۰ درصد مطالبات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک های تجاری بابت اصل و سود تسهیلات پرداختی به شرکت های دولتی تابعه وزارت نفت، به مدت دو سال موافقت کردند.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی،در بررسی بخش هزینه‌ای جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با بند (و) اصلاحی تبصره ۱ این لایحه با ۱۲۰ رأی موافق، ۴۷ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در بند (و) اصلاحی تبصره یک آمده است: در سال  ۱۳۹۶ ، نود درصد مطالبات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک های تجاری بابت اصل و سود تسهیلات پرداختی به شرکت های دولتی تابعه وزارت نفت، به مدت دو سال امهال می‌شود. هزینه‌های امهال بر عهده شرکت ذی‌نفع است.

گفتنی است در تصویب این بند غلامرضا کاتب، عضو هیئت رئیسه مجلس دراین خصوص به ارائه اخطار قانون اساسی مستند به اصول ۴۶ و ۵۲ این قانون پرداخت که با موافقت رئیس مجلس مواجه و اخطار وی با ۱۳۵ رأی موافق، ۳۵ رأی مخالف و ۱۰رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در جلسه به رأی گذاشته و تصویب شد.

* وزارت نفت مکلف به اختصاص ۳ درصد از مبالغ قراردادهای نفتی برای کاهش آثار زیست محیطی شد
نمایندگان مجلس در خانه ملت، وزارت نفت را مکلف به اختصاص ۳ درصد از مبالغ قراردادهای نفتی برای کاهش آثار زیست محیطی کردند.

نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال ۹۶ با بندهای الحاقی ۱، ۲ و ۳ بند (ز) تبصره یک این لایحه موافقت کردند.

براساس بند الحاقی یک بند (ز) تبصره یک این لایحه به منظور اجرایی کردن سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، وزارت نفت موظف است در صورت افزایش تولید گاز به یک هزار میلیون متر مکعب در روز، با استفاده از امکانات و توانایی بخش خصوصی به صادرات گاز به کشورهای همسایه و اروپا که در حال حاضر قرارداد خرید گاز از جمهوری اسلامی ایران ندارند، اقدام کند.

درآمد حاصل به حساب شرکت دولتی تابعه این وزارت نزد خزانه‌داری کل واریز و بخشی از آن تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال صرف گازرسانی به روستاها و مناطق محروم می‌شود.

همچنین در بند الحاقی ۲ آمده است که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است تمام وجوه ارزی ناشی از طرح دعاوی در مراجع بین‌المللی و کشورهای خارجی را تا سقف ۴۰ هزار میلیارد ریال به ردیف درآمدی ۱۶۰۱۶۵ جدول شماره(۵) این قانون واریز کند.

در بند الحاقی ۳ نیز آمده است: وزارت نفت مکلف است ۳ درصد از مبلغ قراردادها و پیمان‌های خود را در مناطق نفت‌خیز و گاز خیز و پیرامون حوزه‌های نفتی و گازی پس از واریز به خزانه برای کاهش آثار سوءزیست محیطی و توسعه زیر ساخت‌ها با هماهنگی سازمان محیط زیست در مناطق نفت‌خیز و گازخیز محروم کشور هزینه کند.

این مبلغ در صورت وضعیت پیمانکاران طرف قرارداد لحاظ می‌شود.

* تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

اکبر رنجبرزاده در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را به این شرح قرائت کرد:

– تذکر وقف چی،کوسه غراوی،داوود محمدی نمایندگان مجلس به وزیر آموزش و پرورش در خصوص تاخیر در پرداخت حق التدریسی ها، اضافه کاری فرهنگیان و عوامل اجرایی دراستان های کشور و تلاش برای پرداخت آن ها.

– تذکر نادرقاضی پور و محجوب به اتفاق ۵۲ نفر از نمایندگان مردم در مجلس به وزرای کشور و دفاع و خارجه و اطلاعات درخصوص تسریع درکنترل و بستن مرزهای غیرمجاز آبی و خاکی برای جلوگیری از واردات اسلحه و مهمات و مشروبات و تردد افراد و احزاب منحله و تروریست ها.

– تذکر ضیاءالله اعزازی نماینده مردم بناب به وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تسریع در پرداخت یارانه کشمش باغداران بناب.

– تذکر محمد ابراهیم رضایی نماینده مردم خمین درمجلس به رئیس جمهور در خصوص رفتار غیرقانونی و ضعف مدیریت در سازمان استاندارد.

– تذکر ذبیح نیکفر نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل به همراه نمایندگان دیگر استان گیلان ؛حسنی، لاهوتی، قربانی، خسته بند، دلخوش، شکری و عباسی به وزیر کشاورزی در خصوص عدم پرداخت بهای چای سبز به چایکاران.

– تذکر عبدالغفور ایران نژاد نماینده چابهار و نیک شهر به وزیر نیرو به علت اینکه با وجود گذشت یک ماه و نیم از بارندگی در منطقه آب برخی از روستاها در منطقه قطع می باشد و مشکل در خط انتقال برق منطقه.

– تذکر سیدقاسم جاسمی نماینده کرمانشاه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص جابه جایی نامناسب و بد موقع مدیر سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه درحالی که نزدیک به پایان سال و انتخابات ریاست جمهوری هستیم.

– تذکر جبار کوچکی نژاد نماینده رشت به وزیرتعاون درخصوص نابسامانی شدید در مدیریت مسکن مهر و تعاونی ها و همچنین تذکر به وزیر کشور در خصوص رسیدگی به وضعیت روستاهای حوزه انتخابیه.

– تذکر “احمدی لاشکی” نماینده نوشهر به وزیر کشور در خصوص اینکه علیرغم گذشت بیش از ۱۲ سال از زلزله روستاهای منجیل، مردم این منطقه همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند و استانداری اقدامات لازم را انجام نداده بنابراین پیگیری های لازم صورت گیرد.

– تذکر بشیر خالقی،صدیف بدری،رضا کریمی،سید رضا خاتمی،رضا علیزاده، احمد بیگدلی، همایون هاشمی، محمد حسین فرهنگی، سید حمایت میرزاده، حیدرعلی عابدی، محمدرضا منصوری و منصور قربانی نمایندگان مجلس به وزیر اقتصاد درخصوص موسسات کاسپین، فرشتگان و ثامن الحجج (ع) که با استناد بانک مرکزی مجوز داشته اند، چاره اندیشی شود.

– تذکر شهباز حسن پور نماینده سیرجان و بردسیر به وزرای نیرو و تعاون در خصوص اعزام هیئت جهت رسیدگی به وضعیت نامناسب خانواده های تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد که سیل اخیر موجب تخریب منازل آن ها شده است.

– تذکر کوروش کرم پور نماینده فیروزآباد به رئیس جمهور در خصوص توزیع ناعادلانه خسارات ناشی از سیل اخیر در استان فارس.

– تذکر داوود محمدی نماینده قزوین به وزیر آموزش و پرورش در خصوص ضرورت جذب نیروهای خدماتی که بیش از ۷ سال است در این مورد اقدامی نشده است.

– تذکر جمشید جعفرپور نماینده لارستان به وزیر اقتصاد در خصوص علت صدور مجوز احتمالی به موسسات مالی ثامن الحجج (ع) و کاسپین و عدم نظارت بر توانمندی مالی این موسسات که باعث از دست رفتن دارایی جمع کثیری از هموطنان شده است بنابراین باید در بازگرداندن اموال مالباختگان تسریع شود و همچنین تذکر به رئیس جمهور در خصوص رسیدگی به خسارت دیدگان بارندگی های شدید و سیل زدگان.

تذکر کواکبیان نماینده تهران به وزیر راه و شهرسازی در خصوص لزوم واگذاری یک دستگاه برف روب به پردیس.

– تذکر محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان به وزیر نیرو در خصوص جلوگیری از پر کردن چاه های آب و همچنین تذکر به وزیر آموزش و پرورش در خصوص تسریع در تکمیل مدارس در حال ساخت بوکان.

– تذکر شریعت نژاد نماینده تنکابن به رئیس جمهور در خصوص تعیین تکلیف سازمان مسئول ساماندهی سواحل استان مازندران و همچنین تذکر به وزیر راه و شهرسازی در خصوص علت تعطیلی ساخت بیمارستان فوق تخصصی تنکابن.