نیویورک تایمز اشاره میکند که به نظر میرسد دو کشور خنجر را از رو برای یکدیگر بستهاند؛ کاخ سفید گفته است که دیگر اقدامات تحریکآمیز و تهدید منافع آمریکا از سوی تهران را تحمل نخواهد کرد و رسانههای تهران نیز از اقدام تلافیجویانه متقابل سخن گفتهاند./نیویورک تایمز اشاره میکند امیدها این بود که پس از برجام دو کشور برسر مسائل مختلف دیگر از جمله مبارزه علیه داعش با یکدیگر همکاری کنند اما این آرزوها بر باد رفت./خطر اصلی آن است که این اقدام گام اول باشد و دامنه آن گسترش یابد و به برخوردهای نظامی میان ایران و امریکا و یا ایران و اسرائیل بیانجامد./ با وجود ترامپ تهران هیچ تمایلی برای همکاری با امریکا ندارد؛ تهران این حس را دارد که سایر جهان نیز با ترامپ همراه نیستند.
همزمان با برداشتهشدن دومین گام (تحریمهای موشکی و ادعایی درباره حمایت از تروریسم) دونالد ترامپ رییسجمهوری امریکا علیه ایران پس از فرمان ممنوعیت صدور ویزا برای ورود اتباع ایرانی به امریکا، رسانههای بینالمللی واکنشهای گستردهای نسبت به این موضوع از خود نشان دادهاند.
به گزارش آفتابنیوز؛ روزنامه «نیویورکتایمز» نوشته است که این نخستین تلاش جدی برای مقابله با ایران از سوی امریکاست و تحریمها شامل ممنوعیت نقل و انتقالات مالی و بانکی علیه ۲۵ فرد و شرکت ایرانی میشود که به ادعای مقامات آمریکا در برنامه توسعه موشکی ایران و حمایت از گروههای تروریستی نقش داشتهاند.
نیویورک تایمز اشاره میکند که به نظر میرسد دو کشور خنجر را از رو برای یکدیگر بستهاند؛ کاخ سفید گفته است که دیگر اقدامات تحریکآمیز و تهدید منافع آمریکا از سوی تهران را تحمل نخواهد کرد و رسانههای تهران نیز از اقدام تلافیجویانه متقابل سخن گفتهاند. این روزنامه اشاره میکند که این اظهارات متقابل یادآور سیاهترین روزهای پیش از برجام در جولای ۲۰۱۵ میلادی است.
نیویورک تایمز اشاره میکند که امیدها این بود که پس از برجام دو کشور برسر مسائل مختلف دیگر از جمله مبارزه علیه داعش با یکدیگر همکاری کنند اما این آرزوها بر باد رفت.
«کریم سجادپور» تحلیلگر بنیاد کارنگی میگوید که خطر اصلی آن است که این اقدام گام اول باشد و دامنه آن گسترش یابد و به برخوردهای نظامی میان ایران و امریکا و یا ایران و اسرائیل بیانجامد. او میگوید که کل دوران هشت ساله اوباما بینظیر و بدون تکرار است. او میگوید که در آن زمان پیشنهادهای یکسویهای از سوی امریکا برای همکاری با ایران در مورد مسائل مختلف خاورمیانه مطرح شد. ایران تا حدی علاقمند شد اکنون اما با وجود ترامپ تهران هیچ تمایلی برای همکاری با امریکا ندارد؛ تهران این حس را دارد که سایر جهان نیز با ترامپ همراه نیستند.
نیویورک تایمز اشاره میکند که به نظر نمیرسد تحریمها به تنهایی تاثیری بر رفتار و عمل ایران داشته باشند. این روزنامه اشاره میکند که تحریمها شامل شرکتهایی خاص و بازرگانانی میشوند که از ایران به لبنان و چین میروند. اوباما نیز گام مشابهی را یک سال پیش پس از آزمایش موشکی ایران برداشته بود. با این حال تفاوت آن بود که دولت او همزمان برای تنشزدایی نیز تلاش میکرد.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که برای درک بهتر نظر ترامپ درباره ایران باید به اظهارات اخیر مایکل فلین مشاور ارشد امنیت ملی او توجه کرد که گفته بود جامعه بینالمللی تاکنون بیش از اندازه در مقابل ایران صبر و شکیبایی به خرج داده است.
«کیت بائور» از مقامهای سابق خزانهداری که اکنون در انستیتو واشنگتن برای سیاستگذاری خاور نزدیک کار میکند میگوید که تحریمهای تازه پیامی از سوی ترامپ به ایران است و آن این که شما در دوران پساتحریم بهسر نمیبرید.
نیویورک تایمز اشاره میکند با این حال ابهامات زیادی درباره گامهای بعدی ترامپ در قبال ایران وجود دارد. این روزنامه اشاره میکند که در درون کاخ سفید نیز یکپارچگی در اینباره دیده نمیشود چنانچه جیمز متیس وزریر دفاع و رکس تیلرسون وزیر امور خارجه دولت ترامپ گفته بودند که برجام سبب ایجاد امنیت بیشتر و دور شدن ایران از ساخت سلاح هستهای شده بود.
در ایران و امریکا این اقدامات حنبه نمادین دارند. ترامپ میخواهد نشان دهد که در مقابل نقض تعهدات ایران کوچکترین چشمپوشیای نشان نخواهد داد. پس از تحریمهای ایران ساعاتی بعد وزارت امور خارجه ایران محدودیتهایی را برای افراد و شرکتهای امریکایی در اقدامی تلافیجویانه اعمال کرد.
این روزنامه اشاره میکند که نکته جالب آن است که نمایندگان دموکرات انتقادی از تحریمهای تازه نکردهاند. از حمله مارک وارنر سناتور دموکرات از ویرجینیا که در کمیته طالاعات سنا بوده نسبت به اقدامات تحریکآمیز بیشتر ایران هشدار داده است.
روزنامه «لس انجلس تایمز» نیز با انتشار گزارشی در اینباره به نقل از «ریچارد نفیو» کارشناس مسائل تحریمی در دولت اوباما که در جریان مذاکرات بینالمللی درباره برنامه هستهای ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی نیز حضور داشت اشاره میکند که تحریمهای اخیر بخاطر آن است که کار را برای تهران به منظور تهیه مواد موشکی دشوارتر سازد. او میگوید که این تحریمها ۱۳ فرد و ۱۲ شرکت را در ایران، لبنان و امارات را هدف قرار دادهاند. این افراد و شرکتها در دوران اوباما شناسایی شده بودند.