معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور گفت: ۹۱ درصد درآمدهای مالیاتی کشور در هشت ماهه امسال محقق شده است.
نادر جنتی روز سه شنبه در حاشیه نشست با نمایندگان بازاریان، اصناف و کسبه شهرستان مهاباد در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان تحقق درآمد از یک هشتم درآمدهای مالیاتی است که امسال ۸۷ هزار میلیارد ریال برای کشور پیش بینی شده است.
وی افزود: ۶ درصد درآمدهای مالیاتی کشور مالیات بر مشاغل است و تلاش می کنیم اخذ مالیات از مشاغل متناسب با عدالت و درآمد بازاریان و کسبه باشد، قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز در دولت و مجلس در حال اصلاح است که در حال پیگیری هستیم، امیدواریم اشکالات و اصلاح آن امسال به پایان برسد.
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور همچنین در جمع بازاریان مهاباد گفت: توافق با صاحبان برخی اصناف و مشاغل انجام شده تا اخذ مالیات نسبت به سال گذشته افزایش نداشته باشد.
جنتی با بیان اینکه شرکت یا صنفی که زیان داشته باشد از آنان مالیات اخذ نمی شود، افزود: تحقق درآمدهای مالیاتی در آذربایجان غربی ۸۷ درصد و در شهرستان مهاباد ۸۱ درصد است که در واقع از متوسط کشوری آن که ۹۱ درصد بوده پایین تر نشان می دهد.
وی با تاکید بر اینکه بازاریان مومن و متعهد هستند و باید به آنها اعتماد کنیم، گفت: همانطور که کارمندان دولت مالیات پرداخت می کنند چون درآمدشان شفاف و مشخص است بازاریان نیز با اجرای طرح جامع نظام مالیاتی متناسب با درآمدشان مالیات پرداخت خواهند کرد.
معاون امور مالیاتی کشور اظهار کرد: اخذ مالیات به شیوه ‘علی الراس'(با تشخیص مامور مالیاتی) شیوه سنتی بوده و اشکالاتی دارد بر این اساس طرح جامع نظام مالیاتی در دست اجراست تا اخذ مالیات دقیق تر شده و متناسب با درآمد باشد که امیدواریم طرح نظام مالیاتی کشور که بزرگترین طرح الکترونیکی کشور است تا پایان سال ۹۶ به پایان برسد.
جنتی با بیان جایگاه والای تاریخی و فرهنگی شهرستان مهاباد گفت: مهاباد از قدیمی ترین و تاریخی ترین شهرهای ایران است و در دوره ای بخشی از حکومت هخامنشی بوده است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست خواستار متناسب سازی اخذ مالیات از بازاریان، اصناف و کسبه شهرستان مهاباد شد و گفت: مالیات باید پرداخت شود اما متناسب با درآمد و توانایی پرداخت کننده باشد.
جلال محمود زاده اظهار کرد:۲ برابر شدن مالیات با رکود موجود در بازار تناسب ندارد، اقتصاد آذربایجان غربی متکی بر کشاورزی است که این بخش معاف از مالیات است اما میزان دریافت مالیات در استان از استان های صنعتی بالاتر است که این تناسب را نشان نمی دهد.
وی افزود: مالیات با تشخیص مامور مالیاتی دریافت می شود که این رویه درست نیست، بر این اساس در شهرستان مهاباد برخی شرکت های تعاونی کشاورزی، شرکت های مردم نهاد و غیرانتفاعی وجود دارد که به آنها مالیات بسته اند.
محمود زاده با تاکید بر اینکه باید از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم گفت: گرچه می دانیم کاستی های گذشته بر دوش دولت فعلی افتاده و در کنار آن کاهش قیمت نفت و مشکلات اقتصادی را از ابتدای آغاز بکار دولت تدبیر و امید داشتیم بر این اساس باید متناسب با رکود بازار همه باید مالیات بپردازیم.
محمود زاده اضافه کرد: ۸۶ درصد مردم مهاباد به دولت تدبیر و امید رای دادند و همواره همراه دولت دکتر روحانی هستند و این همراهی ادامه خواهد داشت بر این اساس مطالباتی هم دارند.
معاون استاندار آذربایجان غربی و فرماندار شهرستان ویژه مهاباد در این نشست گفت: صبغه تاریخی و فرهنگی شهرستان مهاباد بسیار طولانی است و سهم عمده ای از شهرت مهاباد به بازار این شهر برمی گردد و همواره همراه انقلاب و دولت هستند.
جعفر کتانی اظهار کرد: شهرستان مهاباد ظرفیت های بالایی در بخش های مختلف از جمله بخش کشاورزی دارد و با وجود شهرک صنعتی، پتروشیمی و مکان های گردشگری مثل غار سهولان در بخش های گردشگری و صنعت نیز ظرفیت بالایی دارد که باید از آن استفاده شود.
وی افزود: بر این اساس ۱۵۰ تا ۲۰۰ هکتار زمین برای ایجاد شهرک صنایع پائین دستی در شهرستان مهاباد اختصاص داده ایم تا از ظرفیت های شهرستان بیشتر استفاده شود به خصوص اینکه اشتغال افزایش یابد.
همچنین در این نشست نمایندگان بازاریان و اصناف با تبادل نظر و بیان مشکلات خواستار متناسب سازی میزان اخذ مالیات با درآمدشان شدند.