معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: امسال پیش بینی می شود بیش از 200هزار تن شلتوک معادل 120 هزار تن برنج از کشت دوم و رتون در استان برداشت شود.
به گزارش ونگ وا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، عزیزالله شهیدی فر گفت: امسال در 60 هزار هکتار از شالیزارهای استان پرورش ساقه برای برداشت برنج دونوج ( رتون) انجام شده و 35 هزار هکتار هم پس از برداشت محصول کشت اول ، دوباره نشا کاری شده است.
وی وضعیت کشت دوباره برنج و پرورش ساقه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تاکنون حدود 30 درصد برداشت برنج کشت دوم استان انجام شده است.
برنج طارم محلی کشت دوم و دونوج در هفته های اخیر به بازار امده و در حال حاضر به طور متوسط حدود هرکیلوگرم 98 هزار تا 100هزار ریال خرید وفروش می شود.
علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام ، تولید آن به صورت بیولوژیک و استفاده نکردن از سموم ، برخورداری از ارزش غذایی زیاد ،کیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.
معاون جهاد کشاورزی مازندران با اظهار اینکه امسال حدود 220هزار هکتار از زمین های استان درمرحله اول زیر کشت برنج رفته بود، ادامه داد: از این اراضی بیش از 950 هزارتن برنج تولید شد که تقریبا 40 درصد تولید کشور است.
شهیدی فر با بیان اینکه اگر شرایط زمین های شالیزاری پایین دست به لحاظ غرقابی شدن مناسب شود، سطح زیر کشت دوم به روش نشاکاری مجدد و دونوج افزایش چشم گیری می یابد، اظهار داشت :با عملیاتی شدن طرح تسطیح و یکپارچه سازی اراضی و انجام زهکشی ،شرایط برای انجام بیشتر کشت دوم در زمین های مازندران فراهم می شود.
وی با اشاره به اینکه تقاضای برنج طارم محلی کشت دوم و رتون بالا است و طعم مناسب تری دارد گفت: خوشه های برنج طارم محلی کشت دوم بر خلاف کشت اول در درجه هوای مناسب 20تا 24 درجه به مرحله برداشت می رسد.
وی گفت : هر چند خطر سرمازدگی همواره کشت دوم برنج را به صورت جدی تهدید می کند، اما اگر زودتر نشاکاری کشت اول صورت بگیرد ، مشکلی بوجود نخواهد آمد.