انتخاب نوشت:رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: در آمریکا شاهد هستیم ناامن‌تر و بدهکارتر از آن کشوری وجود ندارد و برخی از مردم این کشور به دنبال زندگی سالم انسانی هستند

آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، طی سخنانی در دیدار رئیس و اعضای شورای عالی بسیج جامعه زنان کشور که در سالن جلسات موسسه آموزشی و پژوهشی قم برگزار شد، با اشاره به این‌که موضوع زن در اسلام یک مسئله قدیمی است که از زمان پیامبر اکرم(ص) مطرح بوده است، اظهار داشت: متأسفانه در دنیای امروز به اسم آزادی و حقوق زنان عملاً فراتر از برهنگی فیزیکی، برهنگی اخلاقی ترویج می‌شود و حال‌آنکه اگر نگاه اسلام به‌درستی شناخته‌شده و معرفی گردد بسیاری از معضلات مربوط به حوزه زن و خانواده مرتفع می‌شود.

وی با اشاره به این‌که ما باید بر اساس منابع اسلامی اعم از قرآن و سنت و اهل‌بیت(ع) نگاه صحیح و ناب اسلامی نسبت به این موضوعات را به دنیا معرفی کنیم، افزود: البته در رابطه با پاسخ به سؤالات و شبهات در حوزه زن و خانواده از گذشته تاکنون کارهایی صورت گرفته اما این‌ها کافی نیست و ما باید از حیث رسانه‌ای و علمی کارهای بهتر و قوی‌تری داشته باشیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: نه‌فقط در حوزه زن و خانواده ، بلکه در بحث اقتصاد و سیاست و حتی موضوع ولایت‌فقیه که رکن و اساس نظام اسلامی است ما هنوز کار جدی و کافی نکرده‌ایم به‌خصوص در مسئله ولایت‌فقیه که من حتی در بین سیاسیون فرد کاملاً باورمند به ولایت‌فقیه بر اساس قرائت امام خمینی (ره) را سراغ ندارم.

وی گفت: البته برخی به خاطر ساکت کردن مردم و یا ملاحظاتی سخنانی درباره ولایت‌فقیه بر زبان می‌آورند؛ اما نوع رفتار و برخی دیدگاه‌های آنان نشان می‌دهد که در دل چندان به این موضوع اعتقاد و باور ندارند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در مسئله اقتصادی مشاهده می‌کنیم که امروز اقتصاد دنیا گرفتار مسئله رباست و این در حالی است که متأسفانه در کشور ما نیز این مشکل وجود دارد و حال‌آنکه ربا بر اساس کلام قرآن، اعلان‌جنگ باخداست.

آیت‌الله مصباح یزدی ادامه داد: اولین قدم برای مقابله با مشکلات در عرصه‌های مختلف این است که ما به‌اندازه کافی محققینی تربیت کنیم که سخن علمی بر اساس دیدگاه اسلام بیان کرده و بتوانند در مراکز علمی و دانشگاهی به‌خوبی به سؤالات و شبهات قشر جوان و فرهیخته پاسخگو باشند.

وی افزود: به‌خصوص در شرایط کنونی که شبهات از درودیوار می‌بارد و نسل جوان را تهدید می‌کند؛ ما باید اولاً شبهات را بشناسیم و بعد باتربیت نیروی علمی و متعهد به دنبال پاسخ به آن‌ها باشیم؛ در این خصوص البته کارهایی تاکنون شده اما کافی نیست.

وی گفت: نکته مهم دیگر این است که بکوشیم شبهه را طبق فرهنگ مردم مناطق گوناگون جواب بدهیم چراکه زمینه‌های فرهنگی و نوع بیان دراین‌باره بسیار مهم است.

رئیس موسسه امام خمینی (ره) ابراز داشت: در وهله بعد و ورای کارهای تئوریک ما باید ببینیم که چرا وضع کشور ما از حیث فرهنگی و به‌خصوص مسئله زن و خانواده این‌چنین است تا بتوانیم بر پایه کار علمی و تحقیقاتی راهی برای آن‌ها بیابیم.

وی با اشاره به این‌که در هر عرصه‌ای افراط‌ و تفریط وجود دارد، افزود: در حال حاضر برخی سیاه نمایی می‌کنند که با این اوضاع‌واحوال انقلاب و اسلام ازدست‌رفته و کاری نمی‌شود کرد و از آن‌سو کسانی راداریم که می‌خواهند همه‌چیز را توجیه کنند و حال‌آنکه روش درست این است که با نگاه امیدوارانه به آینده ، واقع‌نگر باشیم.

این استاد حوزه همچنین با اشاره به این‌که وضع فرهنگی فعلی جامعه به‌ویژه در رابطه با بخش عظیمی از اقشار تحصیل‌کرده و دانشگاهی متأثر از فرهنگ غربی است، بیان کرد: بی‌شک نقش دولت و وزارت علوم و ارشاد هم بسیار مهم است و این‌طور نیست که ما فقط اتکای به چند همایش و سمینار و مقاله علمی کنیم و از حوزه اجرا و سیاست گزاری غافل شویم.

وی تصریح کرد: به‌ویژه در حال حاضر ایجاد یک نهضت علمی و تحقیقاتی در رابطه با مسئله زن و خانواده بر اساس نگاه اسلام، یک واجب کفایی است ، ضمن آن‌که ما باید رسانه و سایت دراین‌باره داشته باشیم تا به سؤالات و شبهات بر اساس زبان و بیان روز پاسخ دهد.

استاد حوزه گفت: از این منظر معتقدم که تلاش علمی برای پاسخ به شبهات در حوزه دین ازجمله زنان و خانواده یک واجب کفایی است و باید به آن اهتمام ورزید.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم ارتباط با دنیا برای تبلیغ اسلام اظهار داشت: در همین آمریکا که ما شاهد هستیم ناامن‌تر و بدهکارتر از آن کشوری وجود ندارد ، برخی از مردم این کشور به دنبال زندگی سالم انسانی هستند و اگر دین اسلام به‌خوبی به آن‌ها معرفی شود، جذب و علاقه‌مند به آن می‌شوند.

وی گفت: در همین کشور که پیشرفته‌ترین کشور دنیاست، بیشترین جنایت نیز رخ می‌دهد و این در حالی است که بخشی از مردم آمریکا خجالت می‌کشند که در حال حاضر قرار است یکی از دو کاندیدای فعلی انتخابات آن‌ها به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود ،چراکه در مورد هر دو بحث از مفاسد اخلاقی و امور دیگر وجود دارد.