خانه سینمای مستند مازندران شامگاه جمعه با ۶۰ عضور در ساری آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، رئیس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در مراسم افتتاح این مرکز که در سالن اجتماعات اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران در ساری برگزار شد ، گفت : سینمای مستند مازندران، سینمای زنده ای بوده و امروز هم مستندسازان برجسته ای دارد.
سید محمد مهدی طباطبایی نژاد با بیان این که سابقه تشکل های مردمی و صنفی به قرن ها بر می گردد و بارزترین آن در انجمن های ادبی متبلور شده ، افزود : هویت و تاریخ ما در وجه هنری، بیشتر در شعر شناخته می شود.
وی گفت : تلاش ما این بود با شیوه انجمن های ادبی به خانه سینمای مستند نگاه کنیم و دولت هیچ مداخله ای در مدیریت این مراکز نداشته باشد.
طباطبایی نژاد با بیان اینکه در ۲ سال اخیر خانه مستند اصفهان و تبریز راه اندازی شد ، افزود : امروز هم شاهد افتتاح خانه مستند مازندران هستیم و در بهار ۹۸ خانه مستند قم و لرستان تاسیس می شود و سپس خانه مستند سیستان که هم اکنون در دست تاسیس است.
وی با اعلام این که مرکز گسترش سینما مستند برای دانش افزایی و انجام فعالیت های کیفی آثار آماده همکاری است ، گفت : برای این اقدامات، بودجه تعیین شده و می توانیم برای دانش افزایی، بودجه اختصاص دهیم.
رئیس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی افزود : کمک می کنیم خانه های مستند در نمایش فیلم هفته مشکلی نداشته باشند و تلاش ما بر این است خانه های مستند در مرکز استان ها به عنوان بازوی مشورتی خانه مرکز عمل کنند.
وی با بیان این که دولت مداخله ای در فعالیت خانه سینمای مستند نخواهد داشت ، گفت: بهترین وضعیت فعالیت مراکز اینچنینی، تشکل صنفی با حمایت های دولتی است.
** پرورش سینماگران جوان با هدف مهارت افزایی
رئیس هیات مدیره خانه سینمای مستند مازندران هم در این مراسم گفت : صیانت از فیلم مستند از رسالت های خانه سینمای مستند است.
نادعلی زاده با بیان اینکه در حوزه تولید، آموزش، پژوهش، تحلیل و عمومی سازی سینمای مستند اقداماتی انجام شده است ، افزود: برای معرفی خانه سینمای مستند، طرح پنج هفته پنج فیلم را اجرایی کردیم.
وی از طراحی برنامه ای برای پرورش سینماگران جوان با هدف افزایش مهارت و انگیزه خبر داد و گفت : فاز نخست این طرح اجرا شد و فاز دوم را از طریق آزمون برگزار کردیم و در فاز سوم آموزش ها تکمیلی در دستور کار قرار گرفت و در فاز چهارم هم تصویربرداری سینمای مستند را داریم.
نادعلی زاده با اعلام این که شهرداری ساری وعده داد مکانی به خانه سینمای مستند اختصاص دهد ، افزود : ارائه مشاوره هنری به دوستان نوآموز و تولید محتوای هنری از برنامه های در دست اقدام است.
رئیس هیات مدیره خانه مستند مازندران تعداد اعضای این خانه را ۶۰ نفر اعلام کرد و گفت : از سراسر مازندران سینماگران در خانه سینمای مستند عضویت دارند و می دانیم راه سختی در پیش داریم.
** مسئولان علاقه ای به سینمای مستند ندارند
یک عضو هیات موسس خانه سینمای مستند مازندران هم گفت : حدود ۲ سال است که فعالیت هایی برای خانه مستند انجام دادیم و امروز موفق به راه اندازی آن شدیم.
مهدی زمان پور با اظهار این که در کشور ما مسئولان علاقه ای به سینمای مستند ندارند ، افزود : اگر بخواهیم منتظر مسئولان بمانیم که قدمی برای ما بردارند این انتظار سال های بسیار زیادی به طول می کشد.
وی گفت : سوژه های ناب و بکری در مازندران داریم و اگر به آن نپردازیم روزی این طبیعت از بین می رود.
در این مراسم از ابراهیم مختاری ، خسرو سینایی و فرشاد فدائیان قدردانی شد.
یکی از نکات جالب توجه در مراسم آغاز به کار خانه سینما مستند مازندران این بود که سینماگران برای سخنرانی پشت تریبون قرار نگرفتند و اعلام کردند که تریبون مخصوص مسئولان است.
تنها مسئول اجرایی حاضر در این مراسم معاون هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران بود و عدم استقبال مسئولان دیگر در مراسم افتتاحیه این مرکز هنری با انتقاد سینماگران مواجه شد.