ایلنا نوشت: رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه فراموش نکنیم که مجلس دهم در چه شرایطی شکل گرفت و چه کسانی با لیست امید وارد مجلس شدند، گفت: در جریان اولین دور انتخابات هیات رئیسه مجلس دهم کسانیکه مقابل ما ایستادند از اصولگرایان نبودند بلکه برخی اعضای کابینه در مقابل ما عمل کردند.
محمدرضا عارف در نشستی با اعضای ادوار انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با اظهار خشنودی از این دیدار به جایگاه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران اشاره کرد و با بیان اینکه دغدغه اصلی این تشکل باسابقه دانشجویی خدمت به انقلاب و حفظ ارزشهاست بر ضرورت درک شرایط زمانی در طرح مطالبات تاکید کرد و گفت: باید از فردگرایی به شدت پرهیز کنیم و اصالت را به گفتمان جمعی و گروهی دهیم چرا که در فعالیتهای گروهی، اگر فرد محور قرار بگیرد ممکن است آسیبهایی متوجه فعالیت های جمعی شود.
اهم اظهارات عارف به شرح زیر است:
* اعضای فراکسیون امید نجیبانه و صبورانه انتقادها را به جان می خرند و شخصا هم مسئولیت برخی کوتاهیها را می پذیرم، نمیخواهم بگویم عملکرد فراکسیون امید بینقص است اما بسیاری از فعالیتهای ما در فراکسیون امید بعضا تحتالشعاع برخی مسائل حاشیهای قرار می گیرد.
*در جریان انتخابات شوراها اگر اکثریت اعضای هیات نظارت بر انتخابات شوراها از فراکسیون امید نبودند آیا اصلاحطلبان می توانستند در کلان شهرها لیست کاملا اصلاح طلبانه ارائه دهند و به پیروزی قاطعی دست پیدا کنند؟اگر اعضای فراکسیون امید در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب حضور نداشتند آیا امکان صدور مجوز فعالیت چند حزب مطرح اصلاح طلب فراهم بود؟آیا حضور نماینده فراکسیون امید در هیات نظارت بر مطبوعات مانع از تهدید مطبوعات نشد؟
*شخصا مسئولیت کمیته رفع حصر را بر عهده گرفتم ولی برای آنکه این کمیته بتواند به نتیجه قابل قبولی دست پیدا کند قرار شد فعالیتهای این کمیته در فضای غیر رسانهای انجام شود ولی متاسفانه با اظهارنظرهای صورت گرفته عملا نتایجی که در یک بازه زمانی از عملکرد این کمیته متصور بودیم کمتر حاصل شد هر چند همچنان امیدواریم گشایش جدی در وضعیت محصورین که از دلسوزان انقلاب و کشور هستند صورت بگیرد.
*فراموش نکنیم که مجلس دهم در چه شرایطی شکل گرفت و چه کسانی با لیست امید وارد مجلس شدند و برخی از آنها بعد از ورود به مجلس به ما پشت کردند،در جریان اولین دور انتخابات هیات رئیسه مجلس دهم کسانیکه مقابل ما ایستادند از اصولگرایان نبودند بلکه برخی از اعضای کابینه عملا در هدایت انتخابات هیات رئیسه در مقابل ما عمل کردند.
* فراکسیون امید عامدا نمیخواهد برخی طرحهای مجلس را برای به سرانجام رساندن و تصویب آن بصورت انحصاری به نام خود تمام کند، برای اینکه برخی طرح ها بخصوص طرحهای سیاسی یا اجتماعی با رای حداکثری در مجلس به تصویب برسد، تلاش میکنیم این طرح ها صرفا به نام فراکسیون امید تمام نشود مانند طرح حذف اعدام درمورد محکومین مواد مخدر که با محوریت فراکسیون امید انجام شده بود.تلاش ما این است که درباره طرحهای مهم حتیالامکان اجماع خوبی در مجلس بوجود آید.
*در آن زمان عدهای میگفتند آخرین میخ را بر تابوت اصلاحات زدهایم و متاسفانه برخی اصلاح طلبان هم ناامیدانه اینگونه اظهارات رقیب را تایید میکردند و حتی زمانیکه شخصا قصد ورود به انتخابات ریاست جمهوری را داشتم نه تنها مشوق من نبودند بلکه تاکید میکردند امیدی به تغییر وضعیت کشور وجود ندارد برای همین فعالیت در انتخابات و معرفی کاندیدا فایده ای ندارد اما بعدها به تحلیل اشتباه خود اذعان کردند.
* هیچگاه موافق تحریم انتخابات نبوده و نخواهم بود، ما(اصلاح طلبان) خود را جزء اصلی نظام میدانیم و اجازه نمیدهیم سرنوشت کشور بخاطر برخی کج سلیقهگیها به مخاطره بیافتد برای همین همیشه حضوری فعال در تمامی عرصه ها خواهیم داشت و تا زمانیکه مردم بخواهند برای پاسخگویی به مطالبات آنها در عرصه خواهیم ماند.
* راهبرد ما در دهه ۹۰ بازگشت به حاکمیت بود، متاسفانه در جامعه ما گروهی هر روز عدهای را به عرش اعلا می برند و روز بعد از او عبور می کنند. باید مراقب باشیم در زمینی که برای ما طراحی کرده اند بازی نکنیم. مطمئنا ارائه لیستهای مختلف به نام اصلاحات در برابر لیست امید در جریان انتخابات شوراها تصادفی نبود بلکه بازی در زمینی بود که برای ما طراحی کرده بودند. به دنبال فرصت طلبی و تسویه حساب نیستیم، در مقطع فعلی مردم از مسئولان صداقت در گفتار و رفتار را می خواهند باید با مردم صادق بود و اجازه ندهیم اعتمادی که به جریان اصلاحات کردند بخاطر برخی سوء تدبیرها و عملیات روانی خدشهدار شود.