هواپیما هما طبق وعده وزیر راه و شهرسازی و در راستای نوسازی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، هشتمین و نهمین هواپیمای برجامی از سری هواپیماهای ATR۷۲ صبح امروز در فرودگاه مهرآباد تهران به زمین نشست.
به گزارش خبرآنلاین، در راستای نوسازی شركت هواپيمايی جمهوری اسلامی ايران صبح امروز پنجشنبه ۶ مهرماه دو فروند هواپیما ای.تی.آر در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست.
ایران ایر پیشتر ۴ فروند از هواپیماهای ای.تی.آر سفارش داده شده را به طور همزمان تحویل گرفته بود و اکنون با پیوستن ۲ فروند ای.تی.آر دیگر به ناوگان هما ایران ایر صاحب ۶ فروند ATR۷۲می شود.
با وجود تمام سنگ اندازیهایی که دولت آمریکا در راه فروش هواپیماهای جدید به ایران کرده بود، از زمستان سال گذشته شرکت ایرباس و سپس ATR رسما فروش هواپیما به ایران را آغاز کردند تا تمام گمانه زنیها در رابطه با احتمال نهایی نشدن مذاکرات میان دو طرف از بین برود، موضوعی که در طول هفتههای گذشته نیز به حرکت خود ادامه داده و به نظر میرسد حتی تهدیدهای دولت ترامپ نیز نتواند در مسیر اجرای آن مشکلی به وجود بیاورد.
با ورود این دو هواپیمای ATR۷۲ سری ۶۰۰ به کشور، پنجمین و ششمین فروند از این نوع هواپیماها، پروازهای عملیاتی خود را در مسیرهای داخلی ایران ایر در مسیرهای کوتاه برد آغاز می کند.
با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم های ظالمانه و با امضای قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما توسط ایران ایر با شرکت های ایرباس ، بوئینگ و ATR، تاکنون ۳ فروند هواپیمای ایرباس و ۴ فروند هواپیمای ATR۷۲ سری ۶۰۰ وارد کشور شده و با ورود این دو فروند هواپیما، هشتمین و نهمین هواپیمای برجامی وارد کشور می شود.
در پی توافق برجام و لغو تحریم ها قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای ATR۷۲ سری ۶۰۰ بین هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ‘ هما ‘ و شرکت ایتالیایی – فرانسوی ATR به امضا رسید.
نخستین هواپیمای ATR۷۲-۶۰۰ در سال ۲۰۱۰ تحویل مشتری شد و این هواپیما منطبق با آخرین تکنولوژی و جدیدترین سیستم های رفاهی و ایمنی در صنعت هواپیمایی جهان هم اکنون در حال پرواز است.
مدل سفارشی ایران ایر قادر است ۷۰ نفر را تا مسافت ۱۵۲۸ کیلومتر جا به جا کند و به خاطر استفاده از موتورهای ملخی بسیار کم مصرف، ایمن و پیشرفته هزینه های عملیاتی آن به شدت پایین و مقرون به صرفه است.
این هواپیما قادر است در تمام شرایط جوی پرواز کند و به دلیل مجهز بودن کابین خلبان به نمایشگرهای بسیار پیشرفته امکان فرود در سخت ترین شرایط جوی را نیز دارد.
این مدل و مدل های قبلی سالیان زیادی است که در کشورهای مختلف دنیا از آمریکا و قلب اروپا تا خاور دور مورد استفاده شرکت های مختلف هوایی قرار گرفته و ایران ایر در تلاش است بخشی از ناوگان کوتاه برد خود را با این هواپیماها نوسازی کند.
لزوم توجه به قابلیت پرواز در هر شرایط جوی با توجه به چهارفصل بودن کشورمان حقیقتی غیر قابل انکار است و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن تمام مسایل فنی، اقتصادی و صنعتی این هواپیماها را برای ناوگان خود انتخاب کرده است.
کابین خلبان این هواپیما از نوع شیشه ای (Glass Cockpit) است و از نظر فنی و امکانات نمایشگرها، سیستم های الکتریکی و سایر مسایل فنی شباهت هایی با هواپیمای پیشرفته ایرباس A۳۵۰ دارد که قرار است ۱۶ فروند از اینایرباسها توسط ایران ایر خریداری شود.
موتور های ملخی که در این هواپیما به کار گرفته شده اند توسط شرکت پرآوازه کانادایی پرت اند ویتنی ساخته شدند و از نوع PW۱۲۷M هستند که می تواند قدرتی معادل ۲۷۵۰ اسب بخار نیرو برای پروازهای ایمن این هواپیما تولید کند.