ایلنا به نقل از مدیرعامل شرکت آزادراه تهران- شمال نوشت: یکی از عوامل مهم در تاخیر تحویل قطعه یک آزادراه شمال ریزش کوه بود که سهم ۴۰ درصدی در تاخیر دارد و باعث شد ۱٫۵میلیون مترمکعب خاک وارد مسیر شود.

مهران اعتمادی با بیان این که یکسال از انعقاد قرارداد با شرکت مشاور ایتالیایی sws  برای طراحی معماری ایمنی مسیر منظر راه آزادراه تهران- شمال می گذرد، اظهار داشت : فعالیت ایتالیایی‌ها در این پروژه شروع شده و بیش از ۶۰ درصد قرارداد هم به اجرا رسیده است.

وی با بیان اینکه هیچ شرکت داخلی که تجربه و تخصص طراحی معماری منظر راه را در آزادراه های کشورمان داشته باشد را نیافتیم، ادامه داد: در حال حاضر بزرگ‌راه های داخل شهر با نمادهای متعددی طراحی شده‌اند و معماری راه را در اتوبان‌های داخل شهر می‌بینیم. با تصمیم مشترک وزیر راه و شهرسازی و رییس بنیاد مستضعفان  هم قرار بر این شد  پروژه منظر آرائی آزادراه، ضمن رعایت و ارتقاء مباحث ایمنی برای استفاده بیشتر از جاذبه‌های مسیر و متناسب با شرایط محیطی انجام پذیرد.

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران- شمال افزود: بحث‌های متعددی در واگذاری این پروژه به شرکت های ایرانی مطرح شد، متاسفانه علی رغم پیگیری‌ها، شرکت داخلی که تخصص در امر معماری منظر راه داشته باشد را نیافتیم و در نهایت با بررسی چندین شرکت بین‌المللی، شرکت ایتالیایی برای طراحی معماری منظر آزادراه تهران- شمال انتخاب شد.

اعتمادی در پاسخ به این پرسش که شرکت ایتالیایی که ۶۰ درصد قرارداد را انجام داده شامل چه مراحلی از اجرای پروژه می شود، گفت: مطالعات اولیه انجام شده که بر اساس آن، پیشنهاداتی برای اجرای پروژه ارائه شده است. برخی از این پیشنهادات پس از انجام اصلاحات توسط شرکت مشاور ایرانی، تایید شده‌اند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا همزمان با بهره‌برداری از قطعه یک آزادراه تهران- شمال، معماری منظر این مسیر هم به افتتاح می رسد، گفت: بخشی‌هایی از اجرای معماری منظر این مسیر به زیرساخت نیاز دارد و باید در بستر راه بنا شود. این بخش‌ها در حال انجام است و بخش هایی از آن در حین بهره‌برداری تکمیل می شود و فی النفسه این کار بخشی از پروژه آزادراه است و افتتاح مستقلی ندارد.

این مقام مسئول درباره دلایل تاخیر در افتتاح قطعه یک آزادراه تهران- شمال تاکید کرد: یکی از دلایل مهم تاخیر در تحویل قطعه یک آزادراه تهران- شمال رانش و لغزش کوه بود که مربوط به بستر آزادراه نمی‌شد. با ریزش کوه در کیلومتر ۲۸ این قطعه،  ۱٫۵ میلیون متر مکعب خاک وارد مسیر ساخت  شد. این ریزش از بالادست آزادراه صورت گرفت که باعث شد برنامه زمانبندی ساخت را تحت تاثیر قرار دهد  و این ریزش سهم ۴۰ درصدی در تاخیر را داشت.

اعتمادی ادامه داد: از دیگر دلایل تاخیر، شرایط جوی و ارتقای استانداردهای مورد نیاز در بخش تاسیسات و ایمنی بود، گرچه هزینه‌ها را افزایش داد اما اجرای آن را در اولویت قرار دادیم.

گفتنی است، شرکت آزادراه تهران- شمال یکی از شرکت‌های زیر مجموعه مجری پروژه آزادراه تهران- شمال یعنی بنیاد مستضعفان است.