چتر قالیباف و پایداری بر سر هیات رئیسه مجلس/دست‌خالی احمدی‌نژادی‌ها

سکونشینان مجلس یازدهم مشخص شدند و پایداری‌ها و حامیان قالیباف بیشترین کرسی‌ها را به خود اختصاص دادند.

به گزارش خبرآنلاین،  بعد از چندین ماه جدال و کشمکش و لابی گری، بالاخره امروز ۸ خرداد پرونده اولین هیات رئیسه مجلس یازدهم بسته شد و تکلیف ۱۲ کرسی مشخص شد. هر چند عدم انصراف میرسلیم و فریدون عباسی از رقابت با قالیباف نشان می‌داد که اختلافات همچنان به قوت خود باقی است اما به نظر می‌رسد لابی‌های این چند ماه کار خود را کرد و تقریبا کرسی‌ها میان طیف های مختلف مجلس تقسیم شد البته سهم پایداری‌ها و حامیان قالیباف کم نبود.

قالیبافی ها پرتعداد ظاهر شدند

بعد از آنکه کرسی ریاست به نام محمد باقر قالیباف رقم خورد. چهره های نزدیک به قالیباف هم توانستند برخی دیگر از کرسی های هیات رئیسه را فتح کنند. آنچنان که قاضی زاده هاشمی با اینکه نشست و برخواست با پایداری ها نیز دارد، اما از چهره هایی بود که در روزهایی که لابی گری ها داغ شده بود نزدیک به قالیباف حرکت می کرد. گویی کرسی نایب رئیسی اول همان سهمی بود که او از این نزدیکی گرفت.

محسن پیرهادی که چهره نزدیک به قالیباف است و سالها در کنار او و حزب متبوع قالیباف حضور دارد، توانست به عنوان ناظر وارد هیات رئیسه مجلس شود. محسن دهنوی نیز یکی از دبیران هیات رئیسه در سال اول است که نزدیک به قالیباف تعریف می شود. اما روح الله متفکر آزاد را هم باید از چهره های همراه با قالیباف دانست که مجوز دبیری هیات رئیسه را با رای نمایندگان کسب کرد.

نزدیکی این دو چهره به قالیباف در جلسه فراکسیون دانش بنیاد نیز مشهود بود، فراکسیونی که با تلاش این دو نماینده تشکیل شده بود و قالیباف در آن حضوری داشت و تنها میهمان ویژه آن بود.

راهیابی پایداری ها به هیات رئیسه مجلس

اما جدا از قالیبافی ها، پایداری ها هم کم سهم بدست نیاوردند. امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول از چهره های نزدیک به این طیف است، احمد امیرآبادی دبیر هیات رئیسه مجلس هم کاندیدای پایداری ها از قم بود. موسوی لارگانی و حاجی دلیگانی نیز از دبیران نزدیک به جبهه پایداری هستند. علیرضا سلیمی که بر کرسی ناظران مجلس تکیه زد نیز در طیف فکری پایداری ها تعریف می شود.

دست خالی احمدی نژادی ها

اما وزرای احمدی نژاد که خیز بلندی برای رسیدن به هیات رئیسه برداشته بودند، سهمی اندک داشتند. آنجا که کرسی نایب رئیسی دوم به علی نیکزاد رسید. چهره ای که اگرچه در طیف احمدی نژادی های پارلمان یازدهم تعریف می شود اما نزدیکی او به پایداری ها و آیت الله مصباح برکسی پنهان نیست.

شوک به اصولگرایان سنتی 

اما شوک انتخابات هیات رئیسه مجلس آنجا وارد شد که اصولگرایان سنتی سهمی از هیات رئیسه بدست نیاوردند مگر محمدحسین فرهنگی از چهره های اصولگرایی که باید او را در طیف مستقلین اصولگرا که رابطه سیاسی خوبی با سنتی ها دارد تعریف کرد. علی کریمی فیروزجایی نیز که با لیست شورای ائتلاف وارد مجلس شد را باید فعلا یک اصولگرای مستقل تعریف کرد، چه آنکه بعید به نظر نمی رسد چهره های مستقل مجلس گرایش خود به یکی از طیف های سیاسی را کم کم در روند معادلات پارلمان بروز دهند.

در جدول زیر به اسامی هیات رئیسه، آرا و طیف بندی سیاسی آنها اشاره شده است؛

سمت

اسامی اعضای هیات رئیس

آراء

طیف سیاسی

رئیس مجلس

محمدباقر قالیباف

۲۳۰ رأی

 نواصولگرایی (حامی قالیباف)

نائب رئیس اول

امیرحسین قاضی‌زاده

۲۰۸  رای

جبهه پایداری

نائب رئیس دوم

علی نیکزاد

۱۹۶ رأی

وزرای دولت نهم و دهم (احمدی‌نژادی)

دبیران

سید ناصر موسوی لارگانی

۱۷۱ رای

جبهه پایداری

احمد امیرابادی فراهانی

۱۶۵ رأی

جبهه پایداری

حسینعلی حاجی دلیگانی

۱۴۹ رأی

جبهه پایداری

روح الله متفکر آزاد

۱۴۸ رای

نواصولگرایی (حامی قالیباف)

علی کریمی فیروزجایی

۱۲۷ رای

اصولگرای مستقل

سید محسن دهنوی

۱۱۹ رأی

نواصولگرایی (حامی قالیباف)

ناظران

محمدحسین فرهنگی

۱۶۷ رای

اصولگرایان مستقل

علیرضا سلیمی

۱۲۹ رای

جبهه پایداری

محسن پیرهادی

۱۲۸ رأی

نواصولگرایی (حامی قالیباف)

کد خبر