عباس زارع که پیش از این سمت معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران را داشت روز یکشنبه به جای محمود شالویی به عنوان مدیرکل جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران معرفی شد.
مراسم تکریم مدیرکل سابق و معارفه مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با حضور علی اکبر کاراندیش معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ساری برگزار شد.
عباس زارع از آذرماه سال ۱۳۹۲ سمت معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران را در دوره احد جاودانی مدیرکل اسبق ارشاد مازندران به دست گرفت.
حوزه فرهنگ فضای فعالیت سیاسی نیست
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار مازندران نیز در مراسم معارفه مدیرکل جید فرهنگ و ارشاد بر ضرورت ایجاد زمینه برقراری ارتباط هوشمندانه بین دستگاههای فرهنگی از طریق حوزه فرهنگ و هنر تاکید کرد و گفت: حوزه فرهنگی جایی برای فعالیت سیاسی نیست و ارشاد نیز باید کارکردی غیر سیاسی داشته باشد.
حسن نژاد با بیان اینکه زبان هنر و خود هنر فرصتی مغتنم برای معرفی، شناساندن، تبیین و ترسیم هویت و زندگی است، گفت: برقرار کردن ارتباط بین پدیدهها بسیار سخت است که مطمئن هستم هیچ ابزاری جز هنر نمیتواند این وظیفه را انجام دهد.
وی از اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان معلمان جامعه یاد کرد و افزود: این قشر اهل تکریم هستند زیرا وظیفه آنان ساختن و شکل دادن به روح جامعه است و نباید با انها به تندی برخورد شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران افزود: افرادی که در حوزه مدیریت فرهنگی قرار میگیرند مسئولیت سختی را در پیش دارند و باید نگاه عالمانه نسبت به مسائل داشته باشند انتظار از مدیران فرهنگی اثر بخش بودن است.
حسن نژاد با تاکید بر اینکه مدیر فرهنگی باید تفکر استراتژیک داشته باشد، ادامه داد: یک مدیر فرهنگی بایستی همه ظرفیتها، فرصتها و قابلیتهای موجود را در حوزه مدیریت خود و در عرصه جغرافیایی به کار بندد تا کارهای اثرگذاری را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه انسجام فرهنگی در هر جغرافیایی از نیازهای اساسی است، افزود: نباید در حوزه فرهنگی از نیروهای بی تجربه استفاده کرد و باید قابلیتها و توانمندیهای فرهنگی نیروی انسانی در جذب آنها باید مورد توجه باشد.
حسن نژاد بر لزوم ایجاد زمینه گفتگو بین مجموعههای فرهنگی برای پیشبرد این حوزه به همت دستگاه فرهنگ و هنر استان تاکید کرد و گفت: جامعه فرهنگی استان یک جامعه اداری نیست و باید زمینه بروز اندیشههای این قشر با هدف ایفای نقش فراهم شود.
معاون سیاسی استاندار مازندران اظهار کرد: در استانی با قابلیت گردشگری هستیم و امسال علی رقم حوادث غیرمترقبه، شاهد رشد حدود ۹ درصدی گردشگر بودیم که حضور گردشگران در استان نیازمند پیوست فرهنگی است و میطلبد ارشاد استان پیش قدم شود.
علاوه بر این محمود شالویی، مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به عملکرد یک ساله خود اظهار داشت: در طول مدت بیش از یک سالی که در استان مازندران حضور داشتم، توانستم شاهد برداشتم قدمهای مثبت در مسیر توسعه و تعالی اهالی فرهنگ و هنر استان باشم.
وی به حوزه تئاتر، فرهنگ و ادب مازندران اشاره کرد و گفت: در جهت اعتلای این حوزهها در یکسال اخیر گامهای اساسی برداشته شده است.
شالویی همچنین برگزاری روز علویان در تبرستان با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران یکی دیگر از اقدامات مؤثر در حفظ هویتی مردم استان و حتی شمال کشور عنوان کرد و گفت: در کنار فعال سازی حوزههای هویتی بومی، برگزاری یادواره ۱۱۰ شهید هنرمند مازندران و برگزاری جشن مهر ولایت گوشههایی از فعالیتهای من در مدت حضور در مازندران بوده است.
شالویی برگزاری موفق جشنواره فیلم وارش در مازندران را از رویدادهای بین المللی رخ داده در یکسال گذشته مازندران داشنت و افزود: دانشنامه تبرستان و مازندران مورد حمایت ویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است.
افکار عمومی مازندران با رسانه ها مدیریت می شود
مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد مازندران نیز با با بیان اینکه افکار عمومی مازندران با رسانه ها مدیریت می شود، گفت: توسعه پایدار با به کار بستن کلید واژه های فرهنگ، هنر، رسانه و تبلیغات محقق می شود.
عباس زارع افزود: در سال های اخیر رسانه های استان همدل و همراه مدیران هستند و با گذشت چهل سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی علی رقم دستاوردهای متعددی که در حوزه های مختلف شاهدیم اما در برخی موارد کاستی هایی را داریم که بکار نبستن این چهار کید واژه موجبات آن را فراهم آورده است.
وی با بیان اینکه مازندران سالانه میزبان حدود ۳۰ میلیون گردشگر است و از دید عده ای فرصت و از نگاه افرادی تهدید بشمار می رود، گفت: گردشگری یک جامعه هدف در حوزه فرهنگ است و ما نباید از این حوزه غافل بمانیم.
مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از ایجاد نشاط اجتماعی در حوزه گردشگری، رواج فرهنگ و هنر اسلامی، رشد فضایل اخلاقی، تجلیل از مفاخر، برگزاری هفته های فرهنگی، تبیین و ترویج فرهنگ بومی مازندران، تبیین و ترویج بعد معنوی استان از باب مهد تشیع بودن و میزبانی از بیش از یکهزار و ۲۰۰ امامزاده به عنوان برنامه های پیش روی دستگاه فرهنگ و هنر استان یاد کرد و افزود: بزودی در نشستی با اصحاب رسانه برنامه های فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تشریح می شود.