۵ خرداد ۹۸ قرار است آخرین انتخابات هیات رئیسه مجلس برگزار شود ولی سوال اینجاست که آیا شاهد یک شگفتی دیگر در انتخابات هیات رئیسه خواهیم بود؟
به گزارش خبرآنلاین، آخرین سال و آخرین رقابت؛ وقتی ماه به خرداد میرسد جریانهای سیاسی مجلس هم برای رسیدن به سکوی هیات رئیسه خیز برمیدارند؛ البته این حلقه رقابت برای سه دوره چندان رنگی نداشت و میتوان گفت تنها یک رقابت درون خانوادگی میان اصولگرایان بود اما از سال ۹۵ و اولین هیات رئیسه مجلس دهم سه طیف اصلاحطلبان، اصولگرایان و مستقلین به روی رینگ رفتند تا از ۱۲ کرسی هیات رئیسه مجلس سهم بیشتری به خود اختصاص دهند. هرچند این رقابتها در این سه سال با فراز و فرودهایی همراه بود و بیفروغترین آن در سال دوم رقم خورد اما اوج ماجرا مربوط به اجلاسیه سوم است که هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان با لیست جداگانه وارد میدان شدند و در عین ناباوری علی لاریجانی در دور اول نتوانست حد نصاب را در رقابت با عارف و حاجیبابایی به دست بیاورد و رای عارف بیشتر از او شد. البته آخر این بازی به یازدهمین سال ریاست لاریجانی ختم شد اما از تحولاتش همه انگشت به دهان ماندند. حالا ۵ خرداد ۹۸ قرار است آخرین انتخابات هیات رئیسه هم برگزار شود و سوال اینجاست که آیا شاهد یک شگفتی دیگر در انتخابات هیات رئیسه خواهیم بود؟!
آماده باش عارف و حاجیبابایی
آنقدر طعم قدرتنمایی و ضرب شست نشان دادن اصلاح طلبان و اصولگرایان به مستقلین، برای این دو طیف شیرین بود که دو هفته مانده به انتخابات هیات رئیسه باز زمزمهها از حضور تمام قد هر سه فراکسیون حکایت دارد. هر چند امیدیها میگویند قرار است شنبه تصمیم آخر برای اجلاسیه چهارم را بگیریم اما از همین امروز هم تقریبا تکلیفشان مشخص است و بعید است ابتکار عمل خاصی را بخواهند کلید بزنند. تا اینجا انچه از درون فراکسیون به گوش میرسد معرفی گزینهای برای ریاست است البته برخی می گفتند حتی مسعود پزشکیان به عنوان یکی از گزینهها برای ریاست مطرح شد چراکه معتقدند پزشکیان رای آوری بیشتری نسبت به عارف داشته باشد.اما با این وجود به نظر میرسد برای آنکه امیدیها در سال آخر خودی نشان بدهند باز سرلیستشان را در سال چهارم به روی رینگ میفرستند موضوعی که محمدرضا عارف هم چندان نسبت به آن بی میل نیست. او درباره احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات هیات رئیسه نیز به تسنیم میگوید: «در حال کار بر روی این موضوع هستیم. او ضمن عدم اعلام نطر درباره اینکه برای این پست کاندید خواهد شد یا خیر؟ ادامه داد:این موضوعی نیست که در یک جمله بگویم که کاندید ریاست مجلس میشوم یا خیر؟»
از سوی دیگر اصولگرایان که چندان دل خوشی هم از مستقلین ندارند، در این دور آخر بدشان نمیآید یک قدرتنمایی دیگر در صحن داشته باشند و شاید این بار برای اثبات خود در سال اخر،پایان رقابتشان را به کنارهگیری به نفع لاریجانی و مستقلین ختم نکنند اما آنچه از میان حرفهای راستیها مشخص است اینکه فراکسیون ولایی در انتخابات هیات رئیسه مستقل شرکت خواهند کرد و حتی حاجیبابایی برای رقابت با لاریجانی خود را اماده کرده است و قرار است بار دیگر به میدان رقابت و شاید هم ائتلاف با اصلاحطلبان میان بیاید. البته باز هم نمیتوان به قطعیت نظر داد چراکه معمولا این معاملههای دقیقه۹۰ است که تکلیف هیات رئیسه را مشخص میکند.
خیز مازنی برای کرسی نائب رئیسی
دیگر همه میدانند که تا امروز گزینه نواب رئیس برای فراکسیون امید مطلوبترین چیزی بوده است که در مجلس دهم رقم خورد. اما این به معنای آن نیست که تصور شود بر سر مطهری و پزشکیان اتفاق نظر وجود دارد اما واقعیت ان است که از همان سال اول هم افرادی مانند احمد مازنی چندان بدشان نمیآمد که وارد گود انتخابات هیات رئیسه شوند و طعم نشستن بر صندلی نائب رئیسی را امتحان کند. او در سالهای گذشته به دلیل مخالفت فراکسیون در انتخابات هیات رئیسه شرکت نکرده است اما امسال گویا تمایل دارد تا وارد این رقابت شود. او به خبرآنلاین میگوید: «هنوز تصمیم جدی در این خصوص گرفته نشده، ولی در مجموع باید بگویم که عملکرد هیأت رئیسه دقابل دفاع است، اما در عین حال میتوانست بهتر از این هم باشد. اطلاع دارم، بر سر موضوع انتخابات در حد هیأت رئیسه فراکسیون امید، بحث و برخی موضوعات پیرامون آن مطرح شده، ولی هنوز به جمع بندی در این باره نرسیده اند. » این نماینده مجلس ادامه میدهد: قطعا هر تصمیمی که فراکسیون بگیرد، ما بر اساس آن عمل خواهیم کرد، ولی احتمال دارد من برای انتخابات هیأت رئیسه ورود داشته باشم.» او میگوید: «من به وفای عهد تعهد اخلاقی شدید دارم و از آنجا که یکی از عهدهای ما عهد فراکسیونی است، هر کاندیدایی که از سوی فراکسیون معرفی شود، به وی رأی خواهیم داد. تصمیم نهایی من قطعا تصمیمی خواهد بود که فراکسیون میگیرد.»
حفظ وضع موجود مستقلین
برخلاف دو طیف اصلاحطلبان و اصولگرایان که برای تغییر وضع موجود تلاش میکنند مستقلین بر طبل حفظ وضع کنونی میکوبند. بهروز نعمتی که همواره در باب تعامل سخن گفته است و عنوان میکند امسال هم میتوانیم با ائتلاف وارد میدان شویم. از سوی دیگر غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی به روزنامه اعتماد گفته است: نه تنها هنوز در سطح فراکسیون به تصمیمی مشخص نرسیدهاند بلکه نگاه شخصیاش به این انتخابات نیز با توجه به شرایط خاص کشور به نحوی است که هر چه تغییر و تحولات در ۱۳ کرسی حساس هیات رییسه پارلمان کمتر و مهمتر از آن، رقابتهای درونپارلمانی آرامتر و بیحاشیهتر دنبال شود، بهتر خواهد بود. جعفرزاده استدلال میکند که با توجه به مشکلات عدیده در سطح سیاسی و روابط بینالملل همچنین مصایب و معضلات اقتصادی و معیشتی این روزهای کشور، اگر مردم احساس کنند که نمایندگانشان به جای دعوا بر سر مطالبات آنها به دنبال رقابتهای جناحی و به تعبیری جدال بر سر قدرت هستند، دلخور و دلزده شده و بهحق گلایه خواهند کرد.