روحانی در جلسه ستاد بحران با بیان اینکه نباید اجازه دهیم مشکلات مردم مشمول مرور زمان شود، گفت: پرداخت بهموقع خسارتها به سیلزدگان با حذف بروکراسی انجام شود.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری ها، جلسه ستاد بحران به ریاست روحانی روز سه شنبه ششم فروردین به صورت ویدئو کنفرانس با ستادهای بحران در سراسر کشور برگزار شد. در این جلسه نمایندگان تمام دستگاه های مسئول در خصوص سیل در استان های کشور حضور داشتند و استانداران و سایر مسوولان استانی از طریق ویدئو کنفرانس از وضعیت استان ها و اقدامات انجام شده گزارش دادند. در این نشست هشت استان در معرض سیلاب گزارشی از اقدامات و پیش بینی های خود را اعلام کردند.
حجتالسلام حسن روحانی گفت:مردم مناطق سیل زده، مردمی پر همتی بودند و علیرغم همه مشکلات با یک تلاش دستهجمعی برای نجات شهرشان کوشیدند که این خود بسیار ارزشمند است. از ارتش و سپاه میخواهم تا برای تخلیه و همچنین کار مهندسی که در هر دو زمینه توانمندی خوبی دارند،وارد عمل شوند. ارتش و سپاه برای تخلیه آب امکانات خوبی دارند و البته دستگاههای دیگر هم باید همه امکانات خود را در این زمینه به کار بگیرند تا سریعتر آب تخلیه شود که البته این خود قدم اول است.
رئیس جمهور ضمن قدردانی از وزیر کشور جهت حضور در مناطق سیلزده بیان داشت: آقای رحمانی فضلی در این چند روز در استان ماندند و به طور مستمر در حال دنبال کردن اقدامات هستند. البته با اینکه بنده میدانستم استان های دیگر هم مشکل دارند و وزیر کشور باید به آنها هم رسیدگی کند اما با این حال بنده تاکید کردم که ایشان در منطقه بمانند تا اقدامات سریعتر انجام بگیرد.
وی افزود: از سپاه، ارتش و هلال احمر برای امدادرسانی به سیلزدگان تشکر میکنم و امیدواریم تلاش این دستگاهها مضاعف شود تا مردم بتوانند با خیال راحت به خانههای خودشان برگردند و خانههایشان را ترمیم کنند و دولت هم خدمات خود را در این زمینه انجام دهد.
وی خطاب به استاندار خوزستان بیان کرد:سدهای خوزستان در کنترل سیلاب ها موثر هستند، اگر سدهای خوزستان نبودند الان مشخص نبود چه وضعی در استان خوزستان داشتیم و این موضوع نشان دهنده تاثیر آنها در کنترل سیلاب هاست. رها سازی آب سدها باید به تدریج صورت گیرد تا این آبها به صورت آرام وارد رودخانه ها شود. تصمیماتی که تاکنون در خوزستان اتخاذ شده مناسب و درست بوده است. به فکر مسافران نوروزی باشید اینها آمادگی برای بارندگی شدید ندارند و چادر های کوچکی همراه دارند لذا هر کمکی که لازم است به مسافران نوروزی انجام شود.
روحانی در ادامه جلسه با قدردانی از اقدام بموقع استاندار مازندران و سایر دستگاههای اجرایی در کمک رسانی به سیلزدگان که باعث کاهش بحران ناشی از سیل در این استان شد، گفت: باید خدمات رسانی به مسافران نوروزی هم که با حجم زیاد در مازندران حضور دارند ، انجام شود.به هر حال این حجم بارش ها برای مسافران نوروزی بی سابقه بوده است و باید ضمن هشدار بموقع به آنها ، خدمات مورد نیاز به این مسافران نیز ارائه شود تا دچار مشکل نشوند.
پرداخت بموقع خسارت ها با حذف بروکراسی
رئیس جمهوری با قدردانی از سرعت بخشی در پرداخت خسارت ها به سیلزدگان مازندران ، گفت: استان مازندران توانست با بروکراسی اداری و بانکی کار پرداخت خسارت به سیلزدگان را انجام دهد و این کار باید از سوی تمامی استانداران استان های خسارت دیده ناشی از سیل اجرایی شود. نباید اجازه دهیم مشکلات مردم مشمول مرور زمان شود و پرداخت بموقع خسارت ها می تواند بار این خسارت ها را بر دوش مردم کاهش دهد. هیات دولت در نشست فردا ( چهارشنبه ) نسبت به میزان پرداخت خسارت ها به سیلزدگان استان های کشور از جمله مازندران تصمیم گیری خواهد کرد.
قدرانی معاون اول از استاندار مازندران
معاون اول رئیس جمهوری نیز در این ارتباط ویدئو کنفرانسی با اشاره به سفرش به استان مازندران ، گفت که با تلاش شورای هماهنگی مدیریت بحران به ریاست استاندار و حضور میدانی مدیریت ارشد در منطقه و همراهی با خسارت دیدگان، این استان را از بحران خارج شد.
اسحاق جهانگیری افزود: کار در مازندران برای سیلزدگان بخوبی و بموقع انجام شد و این کار توانست از بحران بیشتر جلوگیری کند.
استاندار مازندران هم در این نشست ویدیوکنفرانسی با اعلام خروج استان از بحران اولیه سیل ، گفت : در مجموع به این استان یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد شد و کار پرداخت غرامت در قالب معیشتی و تعمیراتی در دست اجرا قرار گرفته است.
احمد حسین زادگان استاندار مازنداران نیز از رئیس جمهوری و هیات دولت خواست تا برای کمک به کشاورزان خسارت دیده نیز اعتبار مورد نیاز را تخصیص دهند.
همچنین حسن روحانی در ارتباط ویدئو کنفرانسی با شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان اظهار داشت: کار بزرگی در استان گلستان با توجه به سیل فراگیر انجام شده است، این که یک شهر مثلا آق قلا یا گمیشان به یک معنا زیر آب برود و یا بخش هایی از آن را آب بگیرد، کار بسیار سخت و سنگینی بوده است. این که مردم همت بلندی دارند و همیشه داشتند و الان هم آقای جهانگیری از این مردم پرهمت این منطقه تجلیل می کند که با وجود همه مشکلات، با روحیه و تلاش دسته جمعی برای نجات شهرشان تلاش می کنند، بسیار ارزشمند است.
روحانی با اشاره به حضور مسئولان در جلسه گفت: از ارتش و سپاه می خواهم که برای تخلیه و کار مهندسی که هر دو در آن توانمندی بسیار خوبی دارند، اقدام کنند و بقیه دستگاه ها هم باید در این زمینه امکانات خود را بیاورند و سریعتر آب از شهرها تخلیه شود.
رییس جمهوری اظهار کرد: با توجه به حجم کار در گلستان، وزیر کشور و رییس جمعیت هلال احمر کشور را در آن استان مستقر و ماندگار کردیم تا کار شدت بیشتری بگیرد. تلاش ها باید مضاعف شود تا مردم با خیال راحت به منازل خود برگردند و خانه ها ترمیم شود و دولت خدمات خود را انجام دهد.