قیمت مرغ کشتار روزکه دراوایل هفته جاری در مازندران تا تا مرز۱۴۰ هزار ریال در هر کیلوگرم رسیده بود. با توزیع مرغ منجمد و کشتارروز روند کاهشی به خود گرفته است.
براساس گزارش میدانی خبرنگار ایرنا، هم اکنون قیمت هرکیلوگرم مرغ کشتار روز در فروشگاههای آزاد عرضه مواد پروتینی به ۱۲۵ تا ۱۲۷ هزار ریال رسید. اوایل هفته جاری قیمت هر کیلوگرم مرغ بسته به برند و کشتارگاهی که آن را روانه بازار می کرد، ۱۳۷ تا ۱۴۰ هزار ریال بود.
ستاد تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم اعلام کرد که هم اکنون مرغ کشتار روز با قیمت ۱۰۵ هزار ریالی در تمامی شهرستان های استان شامل فروشگاههای زنجیره ای ، شرکت های تعاونی کارکنان دولت، و آن دسته از فروشگاههای عرضه سطح شهر که برای فروش مرغ ستاد تنظیم تمایل داشتند،توزیع شد.
معاون پشتیبانی امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت که در حال حاضر روزانه ۱۲۰ تا ۱۴۰ تن مرغ کشتار روز با نرخ ۱۰۵ هزار ریال توزیع می شود که معادل ۶۰ درصد نیاز مصرف روزانه استان است.
سید مصطفی ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس توافق با اتحادیه مرغداران، حدود ۲ هزار تن مرغ کشتار روز برای توزیع در بازار مصرف استان آماده و کار توزیع هم از دیروز شروع شد.
وی گفت که طی دیروز و امروز ۲۶۰ تن مرغ کشتار روز در فروشگاههای زنجیره ای، شرکت های تعاونی کارکنان دولت و فروشگاههای عرضه مستقیم سطح شهر توزیع شده است.
این مسئول همچنین از توزیع گوشت مرغ منجمد با نرخ ۸۹ هزار ریال برای هر کیلوگرم در استان خبر داد و گفت که مرغ منجمد بدون محدویت در سطح استان توزیع می شود.
معاون جهاد کشاورزی مازندران افزود: اگر چه با توزیع مرغ کشتار روز قیمت ها در همین مدت بین ۱۵ تا ۲۰ هزار ریال در هر کیلوگرم نسبت به هفته گذشته کاهش نشان می دهد، اما توزیع مرغ با مصوبه تنظیم بازار تا رسیدن به نرخ تعادلی ۱۰۵ هزار ریال ادامه می یابد.
ابراهیمی گفت: برای تداوم روند تعادلی قیمت مرغ، از این پس نهاده های مرغی نیز با قیمت مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار داده می شود.
وی مصرف روزانه مصرف در مازندران را ۲۰۰ تن اعلام کرد.
** ۸۰ هزار ریال، سقف هزینه تولید مرغ
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران هم در واکنش به روند کاهشی قیمت مرغ در استان به خبرنگار ایرنا گفت: در شرایط فعلی قیمت تمام شده مرغ با احتساب خواب سرمایه و تلفات در هر کیلوگرم ۷۵ تا ۸۰ هزار ریال است.
عطاءالله حسن زاده با اعلام این که قیمت ۱۲۵ هزار ریال برای تولید کنندگان رضایت بخش و منطقی است، افزود: اگر ستاد تنظیم بازار به دنبال تعدیل قیمت مرغ در سطح ۱۰۵ هزار ریال است، باید نهاده ها را با ارز دولتی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.
وی علت افزایش قیمت مرغ در یک ماه اخیر را ناشی از افزایش نهاده ها، بالارفتن قیمت جوجه یکروزه، تلفات به دلیل شیوع بیماری تنفسی و گران شدن گوشت قرمز بیان کرد.
بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مرغداری در استان مازندران وجود دارد که سالانه با تولید بیش از ۱۸۰ هزار تن گوشت مرغ حدود ۱۲ درصد گوشت سفید کشور را تامین می کند.