آمار عملکرد واحدهای فولادسازی عمده کشور تا آبان ماه امسال نشان داد: تولید فولاد میانی ( خام) به رقم ۱۶ میلیون و ۶۴۰ هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه پارسال ۱۸ درصد رشد نشان می دهد.
آمار جداول منتشر شده انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می دهد، پارسال در دوره هشت ماهه، ۱۴ میلیون و ۱۶۹ هزار تن فولاد خام (میانی) تولید شد.
علاوه براین کل محصولات فولادی تولیدی در این مدت ۱۴ میلیون و ۲۳۲ هزار تن بود و در مقایسه با هشت ماه ۹۶ (۱۲ میلیون و ۹۹۳ هزار تن)، ۱۰ درصد رشد را ثبت کرد.
آمار مربوطه نشان می دهد تولید بیلت و بلوم (شمش) در هشت ماه امسال به ۹ میلیون و ۲۵۸ هزار تن رسید که ۲۳ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
همچنین تولید اسلب (شمش) در این مدت با رقم هفت میلیون و ۳۸۲ هزار تن در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱ درصد رشد نشان می دهد؛ میزان تولید آهن اسفنجی نیز در هشت ماهه امسال ۱۷ میلیون و ۳۶۳ هزار تن بود که در مقایسه با ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن عملکرد دوره مشابه پارسال ۱۹ درصد افزایش نشان می دهد.
** رشد تولید ۲۲ درصدی میلگرد
براساس این آمارها، تولید میلگرد در مدت هشت ماهه امسال نیز پنج میلیون تن بود و در مقایسه با چهار میلیون و ۱۰۲ هزار تن عملکرد دوره مشابه در سال گذشته ۲۲ درصد رشد یافت.
علاوه بر این، تولید ورق گرم نیز در این مدت پنج میلیون و ۵۵۵ هزار تن و ورق سرد یک میلیون و ۶۵۲ هزار تن بود که به ترتیب در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۹ و پنج درصد افزایش یافت.
تولید تیرآهن نیز در دوره مورد بررسی ۶۰۶ هزار تن، ورق پوششدار ۹۰۹ هزار تن و سایر اقلام فولادی به ۵۱۰ هزار تن رسید که به ترتیب ۹ ، ۱۰ و هشت درصد نسبت به هشت ماهه مشابه در سال ۹۶ کاهش نشان می دهد.
** صادرات بیش از ۳٫۳ میلیون تنی فولاد خام
بررسی جداول آماری یاد شده نشان می دهد در زمینه صادرات فولاد در مدت هشت ماهه امسال صادرات فولاد خام (میانی) به رقم سه میلیون و ۳۵۳ هزار تن رسید که نسبت به چهار میلیون و ۲۲۵ هزار تن مدت مشابه سال ۹۶ کاهش ۲۱ درصدی دارد.
کل محصولات فولادی صادراتی در دوره مورد بررسی به رقم یک میلیون و ۹۲۰ هزار تن رسید که در مقایسه با رقم ۹۴۰ هزار تن صادرات هشت ماهه پارسال رشد ۱۰۴ درصدی را نشان می دهد.
این آمار نشان می دهد صادرات بیلت و بلوم (شمش) در هشت ماهه امسال به رقم ۲ میلیون رسید و نسبت به عملکرد دوره مشابه پارسال(۲ میلیون و ۳۲۵ هزار تن)، کاهش ۱۴ درصدی دارد.
همچنین اسلب (شمش) صادراتی فولادسازان به رقم یک میلیون و ۳۵۳ هزار تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال، ۲۹ درصد افت یافت.
علاوه براین، صادرات آهن اسفنجی نیز به میزان ۴۰۰ هزار تن در هشت ماهه ۹۷ رقم خورد که نسبت به ۵۰۷ هزار تن عملکرد هشت ماهه منتهی به آبان پارسال ۲۱ درصد کاهش نشان می دهد.
** صادرات ورق پوششدار بالاترین میزان رشد
آمار صادرات تیرآهن، میلگرد، ورق گرم، ورق سرد، ورق پوششدار و دیگر اقلام فولادی در مدت هشت ماهه امسال نشان می دهد که بالاترین رشد صادرات مربوط به ورق پوششدار نسبت به عملکرد دوره مشابه سال گذشته ۱۸۱ درصد است.
میزان صادرات ورق پوششدار در دوره این گزارش به ۱۲۱ هزار تن رسید که در مقایسه با عملکرد ۴۳ هزار تنی دوره مشابه پارسال ۱۸۱ درصد رشد نشان می دهد.
صادرات میلگرد نیز به ۹۷۶ هزار تن رسید، ورق سرد به میزان ۱۸ هزار تن، تیرآهن ۱۷۲ هزار تن و ورق گرم نیز ۵۱۷ هزار تن بود که به ترتیب ۱۷۳ درصد، ۱۵۷، ۵۲ و ۳۹ درصد افزایش در مقایسه با دوره مشابه در سال گذشته را ثبت کردند.
علاوه براین، صادرات سایر اقلام فولادی نیز در دوره مورد بررسی ۱۱۶ هزار تن بود که نسبت به ۴۶ هزار تن عملکرد دوره هشت ماهه سال ۹۶ رشد ۱۵۲ هزار تنی دارد.
** کاهش ۱۸ درصدی واردات فولاد خام
برابر آمار مورد بررسی، میزان واردات فولاد میانی( خام) در دوره مورد بررسی به رقم ۲۷ هزار تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد کاهش داشت و کل محصولات فولادی وارداتی نیز برابر با ۶۹۳ هزار تن بود که نسبت به هشت ماهه ۹۶ بیش از ۵۴ درصد کاهش داشت.
اسلب (شمش) وارداتی نیز در هشت ماهه امسال به یک هزار تن رسید در حالی که در دوره مشابه پارسال ۱۲ هزار تن بود و به این ترتیب ۹۲ درصد کاهش دارد.
عملکرد واردات بیلت و بلوم نیز رقم ۲۶ هزار تنی را نشان می دهد که نسبت به ۲۱ هزار تن واردات هشت ماهه پارسال ۲۴ درصد رشد دارد.
** افت ۷۲ درصدی واردات ورق گرم
جداول آماری مورد بررسی نشان می دهد که واردات تیرآهن، میلگرد، ورق گرم، ورق سرد، ورق پوششدارو سایر اقلام فولادی وارداتی در دوره هشت ماهه امسال نیز کاهش داشت. در زمینه ورق گرم با ۷۲ درصد بیشترین افت را نسبت به دوره مشابه در سال ۹۶ شاهد بودیم.
میزان واردات ورق گرم در دوره این گزارش ۱۷۸ هزار تن شد که در مقایسه با ۶۳۷ هزار تن عملکرد هشت ماهه پارسال، ۷۲ درصد کاهش یافت.
واردات تیرآهن در این مدت ۲۰ هزار تن، میلگرد ۳۰ هزار تن، ورق سرد ۲۳۲ هزار تن، ورق پوششدار ۱۹۶ هزار تن و سایر اقلام فولادی وارداتی به ۳۷ هزار تن رسید که به ترتیب ۱۷ درصد، ۴۵، ۵۰، ۲۵ و ۳۰ درصد کاهش در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته دارد.
به گزارش ایرنا، صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی در هشت ماهه امسال به رقم ۶ میلیارد و ۸۷۴ میلیون دلار رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال رشد هفت درصدی را نشان می دهد.
هشت ماهه امسال بیش از ۳۹ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۸۸۲ تن انواع محصولات معدن و صنایع معدنی به ارزش ۶ میلیارد و ۸۷۴ میلیون و ۱۳۰ هزار دلار صادر شد که از نظر وزنی ۱۰ درصد کاهش، اما نگاه ارزشی هفت درصد افزایش نشان می دهد.
بر پایه این گزارش، در این مدت صادرات محصولات زنجیره فولاد به رقم سه میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۹۲۳ هزار دلار رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۶ درصد رشد نشان می دهد.