همزمان با پایان تعطیلات تابستانی که سفرهای خارجی ایرانیها به اوج میرسد، پس از فروکش کردن جنجالهای پرداخت ارز مسافرتی و در ادامه افزایش قیمت بلیت هواپیما و نوسانات شدید ارز در بازار آزاد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرانجام آماری را منتشر کرد که از کاهش حجم سفرهای خارجی ایرانیها حکایت دارد، برخلاف روایت منتقدان که همزمان با پرداخت ارز مسافرتی هجمهای را نسبت به انبوه سفرهای خارجی ایرانیها و خروج یکطرفه ارز از کشور وارد کردند و تصمیمسازیهایی را منجر شدند که امروز بنا به مستندات، سفر مردم را حتی در داخل کشور تحت شعاع قرار داده است.
محمد خیاطیان ـ سرپرست معاونت گردشگری ـ در گفتوگو با ایسنا در شرح آمار سفرهای خارجی ایرانیها گفت: در پنج ماه نخست امسال ۳ میلیون و ۹۲ هزار و ۷۵۹ تن از کشور خارج شدند که این حجم در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته که ۳ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۹۲ نفر به خارج از کشور سفر کردند، ۱۱ درصد کاهش داشته است.
او بدون آنکه به جزئیات این آمار اشاره کند، افزود: در این مدت بیشترین سفرها به ترتیب به کشورهای ترکیه، عراق، امارات و گرجستان انجام شده است.
به گفته خیاطیان، مقصد سفر ایرانیها در سال گذشته نیز تقریبا همین ردهبندی مقصد را داشته است، با این تفاوت که امسال گرجستان جایگزین جمهوری آذربایجان شده است.
وی اضافه کرد: در سال ۹۶ بیشترین سفر ایرانیها به کشورهای عراق، ترکیه، امارات و آذربایجان انجام شد.
سرپرست معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه توسعه سفرهای داخلی، استراتژی اصلی این سازمان است، گفت: در تفاهمنامه با سازمان برنامه و بودجه نیز تسهیلاتی برای توسعه زیرساختها در مقاصد داخلی در نظر گرفته شده است. متاسفانه در این بخش غفلتهایی صورت گرفته و از منابع داخلی استفادهای نشده است، برای همین مردم سفر به کشورهای دیگر را ترجیح دادهاند. با تامین منابع مالی و تسهیلاتی که در آن تفاهمنامه ذکر شده میتوان این ضعف را برطرف کرد و جریان گردشگری را در کشور تغییر داد.