به گزارش ایرنا محمد محسنی مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر روز جمعه در حاشیه آیین راه اندازی این خط دریایی در جمع خبرنگاران فاصله دریایی خرمشهر – بصره را ۱۶ مایل دریایی بیان کرد و گفت: امروز ۲ شناور از بصره به خرمشهر با ظرفیت هر کدام ۴۰ مسافر به سمت پایانه مسافری خلیج فارس خرمشهر حرکت کردند و درمدت یک ساعت این مسیر را پیمودند.
مدیر عامل شرکت کشتیرانی احسان سام نیز در این آیین نیز گفت:این شناورها هر روز ساعت ۹ صبح از بصره عراق به سمت بندر خرمشهر به حرکت در آمده و ساعت ۱۷ همان روز نیز به بندر بصره باز می گردند.
احسان ناحیه افزود:آمادگی داریم که در ایام اربعین این خط کشتیرانی با ظرفیت روزانه ۳۰۰ نفر راه اندازی شود و علاوه بر این ۲ شناور، شناور کاتاماران با ظرفیت ۲۰۰ نفر نیز راه اندازی شود.
ناحیه در ادامه گفت: با توجه به ازدحام جمعیت در مرز شلمچه پیش بینی می شود که در ایام اربعین از خط دریایی استقبال شود.
وی ادامه داد: شرکت خط کشتیرانی احسان سام در سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را آغاز کرد و تا اوایل ۱۳۹۶ ادامه داشت ولی به دلیل شرایط و محدودیت های ایجاد شده از سوی طرف عراقی این خط متوقف شد و امروز مجددا راه اندازی شد.
نخستین اسکلهٔ خرمشهر در سال ۱۳۰۸ خورشیدی و در جریان پهلوگرفتن یک فروند اقیانوسپیما به بهرهبرداری رسید.
بندر خرمشهر یکی از بنادرکانتینری کشور در خلیج فارس بوده و به دلیل همجواری با کشور عراق، یک منطقه استراتژیک از نظر تجاری و سیاسی محسوب می شود که با قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند و نزدیکی به پالایشگاه آبادان و صنایع فولاد خوزستان فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری در آن فراهم است.
پایانه مسافری دریایی خرمشهر در ساحل رودخانه اروند در سال ۸۵ با حرکت یک فروند کشتی مسافربری کاتاماران به مقصد کویت فعالیت آن آغاز شد.