جذابیت صنعت پتروشیمی ایران به حدی است که حتی تهدیدات و فشارهای آمریکا نیز نتوانسته مانع حضور شرکت های بین المللی پتروشیمی در ایران شود و به تازگی شرکت های اروپایی مذاکراتی را برای توسعه همکاری ها انجام داده اند.
به گزارش ایرنا، با وجود تهدیدات ترامپ، در هفته های اخیر و پس از خروج آمریکا از برجام، هیات های متعدد پتروشیمی خارجی به ویژه اروپایی با مسئولان صنعت نفت و پتروشیمی کشورمان رایزنی کرده اند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت ماه امسال با تکرار اتهام هایی علیه ایران، از برجام خارج شد و اعلام کرد تحریم های یکجانبه تعلیق شده کشورش علیه ایران را در فرصتی ۹۰ تا ۱۸۰ روزه باز می گرداند؛ این تصمیم با موضع گیری های متعدد از سوی کشورهای مختلف بویژه اتحادیه اروپا مواجه شد.
بخشی از این دیدارهای اخیر شرکت های اروپایی با ایران به صورت محرمانه انجام شده و آن شرکت ها، تمایلی به اعلام نام شرکتشان نداشتند، اما شرکت هایی مانند «کازاله» سوئیس و «سایپم» ایتالیا بدون نگرانی اقدام به رایزنی با ایران کردند.
* ایران و سوئیس همکاری های بخش پتروشیمی را گسترش می دهند
شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و شرکت کازاله سوئیس، به تازگی بدون توجه به خروج آمریکا از برجام و هشدار این کشور به شرکت های بین المللی برای حضور در ایران، زمینه های گسترش همکاری های مشترک را بررسی کردند.
«رضا نوروززاده» در دیدار با مدیران ارشد شرکت کازاله درباره فعالیت های این شرکت در زمینه دانش فنی و نیز لایسنس های مورد نیاز صنعت پتروشیمی ایران مذاکره و رایزنی کرد.
در این دیدار قرار شد که شرکت کازاله فهرست پیشنهادهای خود در زمینه لایسنس های جدید که از نظر فنی و اقتصادی برای طرح های پتروشیمی ایران مناسب است، ارائه دهند.
همچنین از شرکت کازاله درخواست شد تا همچون گذشته خدمات فنی و مهندسی و پشتیبانی طرح هایی که از لایسنس و همچنین خدمات فنی و مهندسی کازاله استفاده می کنند را با جدیت ادامه دهد.
با توجه به این که شرکت کازاله در شرایط خاص همکاری های مطلوبی با شرکت های ایرانی داشته است از این شرکت درخواست شد این همکاری تداوم یافته و در ابعاد وسیع تری در زمینه دانش فنی و انتقال تکنولوژی ادامه یابد.
شرکت کازاله سوئیس به طور کامل خصوصی بوده و متعلق به هلدینگ کازاله است که دفتر مرکزی آن در شهر «لوگانو» سوییس واقع شده است.
کازاله در سال های اخیر و با وجود تحریم های بین المللی علیه کشورمان، به عنوان لایسنسور واحدهای آمونیاک در ایران همکاری مناسبی با شرکت های پتروشیمی داشته است.
از جمله این همکاری ها می توان به ارائه دانش فنی واحدهای آمونیاک طرح های استانی گلستان، لردگان و زنجان و همچنین همکاری با بخش خصوصی اشاره کرد.
**ایتالیایی ها در پی گسترش روابط با صنعت پتروشیمی ایران
همچنین مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران ارشد شرکت ایتالیایی سایپم به تازگی زمینه های همکاری در صنعت پتروشیمی را بررسی کردند.
بهینه سازی و اصلاح تولید، همکاری در پتروشیمی تبریز، پتروشیمی کرمانشاه، واحد استایرن پتروشیمی پارس و واحد های اوره از جمله محورهای دیدار مقامات ۲ شرکت بود.
طرح های زیست محیطی از جمله طرح جمع آوری گازهای همراه در منطقه عسلویه مانند «انیدرید کربنیک» و گازهای هیدروژن و نیتروژن نیز از دیگر محورهای مذاکرات بود که شرکت ایتالیایی، آمادگی خود را برای همکاری اعلام کرد.
دو طرف همچنین درباره پروژه های پالایشگاهی و لایسنس ها به بحث و تبادل نظر پرداخته و اعلام کردند، برای مشارکت در پروژه های جدید پالایشگاهی که در تبریز و شیراز در دست اجرا است تمایل به همکاری دارند.
شرکت سایپم از شرکت های بزرگ ایتالیایی است که از دهه ۱۹۵۰ فعالیت خود را به عنوان پیمانکار طرح های خشکی-دریایی در حوزه نفت و گاز آغاز کرد؛ این شرکت هم اکنون در ۶۰ کشور جهان صاحب دفتر است.
به گزارش ایرنا، ظرفیت تولید ۶۳ میلیون تنی محصولات پتروشیمی در کشور وجود دارد که با تکمیل و راه اندازی طرح های نیمه تمام، ظرفیت تولید به ۱۲۰ میلیون تن افزایش پیدا می کند و همچنین با کلنگ زنی واحدهایی که طراحی آنها انجام شده است، ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به ۱۸۰ میلیون تن در سال می رسد.