در جدیدترین گزارش سالانه کارآفرینی موسسه Amway، ویتنام موفق شد در بین ۴۴ کشور برتر جهان، جایگاه نخست کارآفرینی را از آن خود کند.
به گزارش ایسنا، در این گزارش، کارآفرینی در کشورهای اتحادیه اروپا، برزیل، کلمبیا و مکزیک از منطقه آمریکای لاتین، کانادا و آمریکا از منطقه آمریکای شمالی، چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، تایوان، تایلند و ویتنام از منطقه آسیا مورد بررسی قرار گرفتهاند. لازم به ذکر است هیچ کشوری از خاورمیانه نظیر ایران مورد بررسی قرار نگرفته است.
در این گزارش که با نظرسنجی، مصاحبه تلفنی و حضوری از ۴۸۹۹۸ مرد و زن بین سن ۱۴ تا ۹۹ سال انجام شد، شرکتکنندگان به چندین سوال در پنج بخش پاسخ دادند که برخی از آن ها عبارت اند از آیا مسائل مالیاتی در کشور شما قابل مدیریت است؟ آیا قوانین کشور شما به آسانی قابل فهم و اجرا هستند؟ آیا نظام آموزشی به مردم مهارت های مورد نیاز آنها را آموزش میدهد؟ آیا در کشور شما فناوریهایی که کارآفرینی را تسهیل کند وجود دارد؟ آیا شرایط اقتصادی کشور شما سودمند است؟ آیا شروع کسب و کار خودتان را فرصت میدانید؟ آیا خانواده و دوستان شما را از شروع کارتان منصرف میکنند؟ آیا امکانات لازم برای شروع کسب و کار خودتان را در اختیار دارید؟
بر اساس گزارش خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، این شاخص سه جنبه تاثیرگذار بر تمایل فرد برای شروع کسب و کار را در نظر میگیرد که شامل تمایل فرد، امکانپذیری و ثبات فرد در برابر فشار اجتماعی است. میانگین جهان ۴۷ بوده است در حالی که میانگین کشورهای آسیایی ۶۱ بوده است.
ویتنام با امتیاز ۸۴ در صدر این شاخص قرار گرفته و کارآفرین ترین کشور آسیا و جهان شناخته شد و چین با شاخص ۸۰ در رتبه سوم قرار دارد. ژاپن با شاخص ۲۵ در رده ۴۲ جهان قرار دارد. همچنین کشور هند در رده دوم جهان، آمریکا در رده دوازدهم و کره جنوبی در رده سی و سوم قرار دارند.