دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران از تدوین اطلس اعتیاد و سند چشم انداز توسعه مازندران با همکاری کمیته های مختلف خبر داد و گفت: کمیته برش شهرستانی این اطلس نیز تهیه میشود و برای جلوگیری از گسترش اعتیاد در استان مجمع خیرین مبارزه با مواد مخدر تشکیل شده است و نخستین جلسه آن در بابلسر برگزار شد.
به گزارش شمال آنلاین علیاصغر میرزایی، در جمع خبرنگاران، از آموزش دهیاران و شورای اسلامی روستایی استان مازندران بهعنوان سفیران پیشگیری از اعتیاد خبر داد.
وی به کاهش ۵ درصدی ورود مواد قاچاق، عرضه، ترانزیت مواد مخدر و روانگردانها در پایان سال ۹۶ به نسبت سال گذشته اشاره کرد و افزود: پایه اجرای برنامه ها از اولویت ستاد در حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر است.
میرزایی با اشاره به اینکه اعتیاد به مواد مخدر از بزرگترین دغدغه جوامع بشری در ایران و جهان است، تصریح کرد: رسانه ها از ظرفیت اثرگذار برای کاهش و کنترل مواد مخدر هستند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه تهیه و تنظیم اجرای برنامههای عملیاتی اولویتدار برای ۱۲ استانی است که درصد آلودگی بیشتری دارند افزود: استان مازندران در این استانها قرار ندارد.
این مسئول به اجرای موثر طرح پیشگیری از کشت غیرقانونی شاهدانه و خشخاش در مازندران خبر داد و افزود: اقلیم مازندران برای کشت این گیاهان مناسب است.
میرزایی گفت: از نظر شیوع مواد مخدر مازندران در رتبه ۲۰ کشور قرار دارد.
وی از کاهش تعداد معتادان متهاجر در مازندران خبر داد و گفت: سال گذشته ۴۰۰ بیمار معتاد متجاهر را شناسایی کردیم و آموزش لازم به این افراد دادیم و تسهیلات هم برای این افراد در نظر گرفته شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه کاهش حداقل ۵ درصدی نرخ شیوع مصرف مواد مخدر و روانگردانها در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال در حال اجراست، افزود: افزایش حداقلی نرخ جذب و پوشش درمان و کاهش آسیب نیز در دست اقدام است.
این مسئول با اعلام اینکه ۱۰ درصد جمعیت معتاد در حال درمان استان که ۵۱ هزار نفر هستند تحت پوشش خدمات بیمهای هستند، گفت: در مازندران تعداد افراد تحت پوشش و افراد استفاده کننده از خدمات بیمهای بیش از ۱۰ درصد است.