رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت که در سال آینده مبلغ یکهزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای طرح های گردشگری وام پرداخت می شود .
علی اصغر مونسان جمعه شب در نشست با جمعی از کارآفرینان صنعت گردشگری مازندران در رامسر افزود : پرداخت این وام در گذشته تنها در بخش ساخت هتل ها بود و تلاش خواهیم کرد تا در سال آینده این وام برای بخش های بازسازی و نوسازی هتل ها نیز با همان بهره ۱۴ درصد پرداخت شود.
وی با اشاره به وضعیت گردشگری در شمال کشور گفت : خطه شمال کشور با وجود همه داشته های بی نظیر و مزیت های خدادادی، تحولی در بخش گردشگری نداشته و پیشرفت خوبی نکرده است.
مونسان افزود : این در حالی است که در جاهای دیگر کشور که این همه زبیایی و ظرفیت وجود ندارد و امکانات با زحمت فراوان فراهم می شود ، امکانات گردشگری رشد کرده است.
وی تاکید کرد : برای رسیدن به توسعه پایدار و تحول در بخش گردشگری خطه شمال کشور نیازمند همدلی و همکاری و تعامل بخش دولتی و خصوصی هستیم .
مونسان با بیان اینکه امروز گردشگری در دنیا به اقتصاد سوم تبدیل شده است ، گفت : در حوزه اشتغال هر ۱۱ شغل یک شغل مربوط به بخش گردشگری است و سرعت ایجاد اشتغال در این بخش نیز نسبت به سایر بخش ها ۲٫۵ برابر است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت : نیاز به سرمایه گذاری بسیار پائین برای اشتغال ، ایجاد تشاط اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت از جمله مزیت ها و مولفه های بخش گردشگری است.
وی با اظهار تاسف از اینکه در کشور گردشگری جایگاه مناسبش را پیدا نکرده است ، افزود : هر وقت در کشور به اندازه وزارت نفت مهم شده باشیم ، آن زمان بخش گردشگری در کشور دچار تحول خواهد شد چون گردشگری یک بخش فرابخشی است.
** عقب ماندگی مازندران در گردشگری
مونسان همچنین با اشاره به شرایط استان مازندران در جذب گردشگر گفت : این استان با وجود این همه مسافر پدیری ، در زمینه گردشگری پیشرفت نکرده ، دریا همچنان به صورت سنتی ای اداره می شود و اگر سرمایه گذاری درست و اجرای تورهای گردشگری در این استان رونق پیدا کند علاوه بر افزایش ارزش افزوده سبب جذب سرمایه گذاران نیز می شود.
وی افزود : شاید دلیل رشد نکردن بخش گردشگری در مازندران تعدد دستگاههایی باشد که خود را متولی امر می دانند و استاندار باید به عنوان مقام عالی استان بتواند یک تمرکز در استان به وجود بیاورد تا سرمایه گذاری در بخش دریا انجام شود.
معاون رئیس جمهوری در خصوص ثبت جهانی رامسر هم گفت : مردم رامسر باید بین ثبت جهانی رامسر و ساختمان نیمه کاره مجتمع فرهنگی این شهرستان یکی را انتخاب کنند چرا که ثبت جهانی بر اساس قوانین خودشان صورت می گیرد و باید این ساختمان جمع آوری شود در غیر این صورت ثبت جهانی صورت نخواهد گرفت.
مونسان افزود : می توان این ساختمان را نساخت و با ارائه طرح های مختلف گردشگری از این منطقه بهترین بهره راه برد ضمن اینکه با ثبت جهانی تحولی در شهرستان رخ خواهد داد.
وی گفت : باید شرایطی را فراهم کنیم تا ارزش افزوده این شهر بالا برود در غیر این صورت نمی توان به رشد این منطقه کمک کرد.
* ساماندهی خانه مسافرها
مونسان با اشاره به وضعیت مسافرخانه ها هم گفت : خانهمسافر موضوعی است که کم و بیش در دنیا نیز وجود دارد و افرادی که بهدنبال اقامت طولانی مدت هستند در مکانهایی شبیه خانه مسافر اقامت میکنند، اما موضوع ساماندهی خانه مسافر نیز در دستور کار است و بزودی سامانهای در این خصوص رونمایی خواهد شد و ساماندهی خانهمسافرها به یکی از شرکتها واگذار میشود.
وی افزود : البته اگر ما بتوانیم کمک کنیم و قیمتهای هتل ها متعادل باشد و از یکنواختی خارج شود، افراد ترجیح میدهند که به جای خانه مسافر در هتل اقامت کنند، ساماندهی خانه مسافرها با رویکرد حمایت از هتلها انجام خواهد شد.
مونسان به موضوع آموزش در حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و گفت : موضوع آموزش از سوی معاونت گردشگری به استانها واگذار شده است و با توجه به اهمیت این موضوع، حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد. ضمن اینکه پیشنهاد من این است که اگر آموزش عملی اداره کردن برخی از هتلها را به برندهای خارجی واگذار کنیم کیفیت گردشگری بالا خواهد رفت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین به موضوع برگزاری موسیقی زنده در تأسیسات گردشگری اشاره کرد و گفت : همان طور که رئیسجمهوری نیز اعلام کرده که سال آینده سال نشاط و شادی باشد ، همه دستگاهها از جمله نیروی انتظامی در این خصوص این همراهی را خواهند داشت اگر چه به طور حتم موازین اسلامی باید رعایت شود.
در این نشست استاندار مازندران ، معاونان و مسئولان استانی و جمعی از فعالان عرصه گردشگری مازندران حضور داشتند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری برای افتتاح چند پروژه گردشگری و دیدار با فعالان عرصه گردشگری مازندران وارد استان مازندران شده است.