استاندار مازندران با بیان که در انتصاب فرمانداران و مدیران کل شتابزده عمل نخواهد کرد ، گفت : به قواعد و مقررات در این زمینه پایبند هستم و تغییر مدیران را هم پس از شناخت کافی انجام خواهم داد.
محمد اسلامی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر در ساری پس از ارائه گزارشی از طرح ها و پروژه های آماده افتتاح ، به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.
استاندار مازندران که از آبان ماه امسال سکان استانداری را در دست گرفت تا کنون تنها کمتر از ۱۰ مورد تغییر مدیریتی در استان اعمال کرده است و همین موضوع مهم ترین پرسشی بود که بسیاری از خبرنگاران پیش از برگزاری کنفرانس خبری به عنوان مهم ترین پرسش از استاندار در ذهن داشتند.
اسلامی که در هفته های نخست آغاز به کارش تاکید کرده بود که جا به جائی و تغییر مدیریتی برایش اصالت ندارد و مهم برای او کارائی افراد ، خدمت به مردم و پاسخگوئی به آنان است ، امروز هم در پاسخ به پرسش خبرنگاران در باره کندی روند تغییر مدیران پاسخ داد : انتصابات را آرام انجام خواهد داد . در کار انتصاب شتابزدگی ندارم چون شخصیت افراد مهم است .
وی یکی از ملاک های تغییرات مدیریتی در استان را جوان گرائی دانست و افزود که برای پست های مختلف ارزیابی هائی انجام شده است و بر اساس جدول نیروی قوی را جایگزین خواهد کرد.
اسلامی با تاکید بر این که قصد جا به جائی مدیران را ندارد ، توضیح داد : در انتصاب چهار فرمانداری که تاکنون انجام دادم ، ۲ فرماندار جدید بودند و برای اداره کل روستایی و شهری استانداری هم که نقاط کلیدی استانداری است و هر اندازه سلامت و دقت در شهر و روستا بخواهیم از اینجا باید عمل کنیم ، پس از بررسی ، ۲ نیروی مناسب برای این ادارات کل انتخاب کردیم.
استاندار مازندران در عین حال رعایت قوانین و مقررات در انتصاب مدیران را هم از ملاک هایش در این زمینه برشمرد و گفت : قوانینی برای انتصاب داریم که یکی از آنها این است که باید از کارکنان رسمی وزارت کشور استفاده کنیم .
وی افزود : در حالی که بر اساس قانون تنها مجاز هستیم در ۱۵ درصد از پست های مدیریتی از نیروهای خارج از مجموعه وزارت کشور استفاده کنیم ، هم اکنون ۲۸.۸ درصد مدیران از خارج از این مجموعه و مامور خدمت هستند که ۲ برابر حد مجاز است.
اسلامی برکناری ۲۴۶ مشاور در مجموعه استانداری و فرمانداری ها را از جمله تصمیم های جدی استانداری در دوره جدید معرفی کرد و بیان داشت : رسانه ها به عنوان چشم و گوش جامعه باید مسایل را بر اساس حقایق و واقعیت ها اطلاع رسانی کنند، نه بر اساس تئوری های ذهنی خودشان.
وی افزود : هنوز نامه هایی از مردم به دستم می رسد که مشاوران مدیران کل و فرمانداران استان به شرط انجام کاری برای خودشان ، پیگیری مطالبات دیگران را مطرح می کردند.
او ادامه داد : این رویه فساد اداری و اقتصادی را در استان تشدید کرده است و من باید جلوی چنین کارهایی را بگیرم.
** کمپوست خانگی زباله تر در مازندران
استاندار مازندران همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در مورد معضل زباله و پیگیری هائی که به عنوان اولویت مهم وعده داده بود ، گفت : باید با مشارکت و همکاری به نقطه عطفی در حل این معضل زیست محیطی استان برسیم و تفکیک زباله از مبداء در تمام شهرها و روستاهای استان آغاز شده است.
وی افزود : اکنون علاوه بر اینکه پیگیر جدی در اجرای طرح تفکیک زباله از مبداء هستیم ، طرح های ایجاد و گسترش کارخانه کمپوست در شهرهای مختلف استان در حال پیگیری است .
اسلامی با بیان اینکه امروز زباله استان مازندران تهدید جدی علیه محیط زیست استان است، ادامه داد : در صدد هستیم تا کمپوست خانگی را در مورد زباله تر گسترش بدهیم .
وی با تاکید بر اینکه اکنون در دنیا کمپوست خانگی برای زباله های تر در حال انجام است، توضیح داد : باید وضع موجود معضل زباله را ساماندهی کنیم تا بتوانیم جلوی گسترش خسارت زیست محیطی را بگیریم.
اسلامی از انتخاب مکان جدید برای تخلیه زباله شهرستان آمل خبر داد و گفت : وضعیت موجود مکان تخلیه زباله این شهر در کنار رودخانه هراز اسفبار است و باید این وضعیت ساماندهی شود.
** مدیریت پسماند مازندران در ۹ منطقه
گستردگی معضل زباله در مازندران سبب شده است تا مدیریت پسماند در این استان منطقه بندی شود تا برنامه ریزی برای حل آن با سرعت و کیفیت بهتری صورت گیرد.
هم اکنون این استان در مدیریت زباله و پسماند به ۹ منطقه تقسیم شده است و این تقسیم بندی هم مبتنی بر راه حل های اندیشیده شده برای حل معضل است .
مشکل پسماند مازندران قرار است با ایجاد ۲ نیروگاه زباله سوز در شهرهای ساری و نوشهر و احداث کارخانه کمپوست و زباله سوز در هفت منطقه دیگر حل شود.
با چنین برنامه ریزی ، مقر شد تا سه هزار و ۱۰۰ تن زباله روزانه تولیدی مازندران با استفاده از امکانات و تجهیزات پیشرفته ، مدیریت شود.
** انتقال تبعات اجتماعی و زیست محطی انتقال آب دریای خزر به دولت
استاندار مازندران گفت که برای طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی در این استان ۱۱ پیامد اجتماعی و زیست محیطی رصد شد و به دولت انتقال داده شد.
اسلامی افزود : تبعات این انتقال به درستی شکافته و به مسئولان انتقال داده شد و پیگیری از طریق استانی نیز در حال انجام است و به نظر می رسد با این پیگیری ها به این کار خاتمه داده می شود.
وی گفت : همچنین برای ایجاد نگاه متوازن در این ارتباط نشست هایی نیز با استاندار سمنان برگزار و برنامه ریزی شد که نشست های دیگر نیز در این ارتباط برگزار شود.
استاندار مازندران توسعه بیش از ظرفیت صنعتی در سمنان را دلیل اصلی برای کمبود آب در این استان دانست و گفت که در این ارتباط به نظر می رسد با کمبود آب موجود در این استان باید مدیران ارشد سمنان تجدید نظر کنند.
** طرح پایش واحدهای صنعتی
استاندارمازندران گفت که طرح پایش واحدهای صنعتی در این استان برای شناخت وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی در دست اجرا قرار گرفت و تا کنون ۲هزارو ۶۰۰ واحد صنعتی که موافقت نامه اصولی برای آنها صادر شده مورد پایش قرار گرفتند.
اسلامی اظهارداشت : در این پایش یکهزار پروژه عمرانی با پیشرفت فیزیکی پایین در دست اجرا قرار دارد و یکهزار و ۶۰۰ پروژه صنعتی نیاز به تعیین تکلیف دارند که در این زمینه نیز برای رفع موانع این واحدها اقداماتی در دست انجام است.
نماینده عالی دولت درمازندران رکود ۸۰ درصدی واحدهای صنعتی در این استان را رد کرد و گفت که با پایش واحدهای صنعتی وضعیت آنها تشریح می شود.
** ابهام در ورشکستگی ۱۲۷ واحد صنعتی مازندران
استاندارمازندران گفت که در رای نهایی ورشکستگی برای ۱۲۷ واحد صنعتی در این استان ابهاماتی وجود دارد و به نظر می رسد این کار نیاز به تجدید نظر دارد.
اسلامی اظهارداشت دستگاه نظارتی برای بررسی واقعی اعلام ورشکستگی این واحدهای صنعتی در مازندران وارد میدان شدند.
وی افزود : در ۲سال گذشته بانک ها ۱۶۶ واحد صنعتی به دلیل بدهی معوقه از سوی بانک ها ضبط شدند که با دستور رئیس جمهوری از ضبط این واحد جلوگیری شد.
** منطقه آزاد در لایحه ۹۷ قرار نگرفت
استاندار مازندران در مورد وضعیت منطقه آزاد استان گفت که ایجاد منطقه آزاد در این استان به دلیل اختلاف نظری که در داخل این خطه شمال کشور وجود داشت در لایحه بودجه سال ۹۷ قرار نگرفت.
اسلامی اظهارداشت : ما ۲ منطقه ویزه اقتصادی داریم که با رونق فعالیت در این دو منطقه تا حد زیادی وظیفه منطقه آزاد را انجام می دهند و با رونق این مناطق ویزه اقتصادی بعدها می توان برای منطقه آزاد تصمیم گیری کرد.
گفتنی است همزمان با سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۸۰۰ طرح با اعتبار هشت هزار میلیارد ریال در دهه فجر مازندران افتتاح و به بهره برداری می رسد./ ایرنا