سانچی رئیس سازمان بنادر و دریانوردی فوت ۳۲ پرسنل نفتکش “سانچی” در آبهای چین را تایید کرد.
محمد راستاد – معاون وزیر راه و شهرسازی – که برای پیگیری وضعیت نفتکش ایرانی به چین سفر کرده است، با بیان اینکه بر اساس گزارش ساعت ۱۵ (به وقت چین) تیم جستجوی بندر شانگهای چین، دو سوم سانچی غرق شده است، اظهار کرد: بر این اساس فوت ۲۹ پرسنل دیگر که احتمالا در نفتکش بودند، تایید میشود.
وی یادآور شد که پیکر سه پرسنل این نفتکش طی روزهای اخیر پیدا شد که به بندر شانگهای منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در هفته گذشته پیکر سه پرسنل پیدا شد و با توجه به اینکه انفجار صبح امروز در کشتی شدت گرفت امکان ورود تکاوران ایرانی که برای تجسس مفقودین به چین اعزام شده بودند به نفتکش فراهم نبود و اکنون گزارشها حاکی از آن است که دو سوم سانچی غرق شده و سایر پرسنل آن نیز فوت کردهاند.
سانچی غرق شد
تصاویر و فیلمهای ارسال شده از شانگهای حاکی از آن است که این نفتکش به صورت کامل غرق شده است. ویدئوهای ارسالی نشان میدهد که هیچ سطحی از کشتی روی آب باقی نمادنده و تنها دود و آتش از بازمانده سانچی قابل مشاهده است.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی هم در گفتوگو با فارس مرگ تمام پرسنل نفتکش سانچی را تائید کرد و گفت که دسترسی به پیکرها ممکن نیست. وی همچنین از غرق کامل بخش عمدهای از نفتکش خبر داد.
این خبر بهروزرسانی شده است.
اسامی ۳۲ سرنشین و خدمه نفتکش سانچی:
۱-مجید قصابی عروجی، کاپیتان
۲- فرید محبی، سرمهندس
۳-مجید نقیان، افسر اول
۴-حسین جهانی هلآباد، افسر دوم
۵-احسان ابولی قاسمآبادی، افسر دوم
۶-میلاد عنایتی، افسر سوم
۷–حامد بهاری هشکوایی، مهندس دوم
۸- محمدرضا رضازاده ماسوله، مهندس سوم
۹- مهدی سادگی، مهندس سوم
۱۰-حسن رومیانی، مهندس چهارم
۱۱-محمد کاووسی تکاب، افسر تدارکات
۱۲- بهرام اتحاد، افسر برق
۱۳-عبدالغنی سامری، سرملوان
۱۴- ابوذر نظامی، کمک سر ملوان
۱۵-سیدجواد حیدری، ملوان یکم
۱۶-محمدساجب علی میریدها، ملوان یکم
۱۷-محمدهارون راشید، ملوان یکم
۱۸-علیرضا نجفیفر، ملوان دوم
۱۹- علی حیدریه کهن، ملوان دوم
۲۰-بهرام پوریانی، تعمیرکار
۲۱- یاور افشاری، روغن کار
۲۲-میلاد آروی، روغن کار
۲۳-مسلم علیزاده نودهی، روغنکار
۲۴-عبدالکریم بشارتیپور، سرآشپز
۲۵-امید ضیایی، کمک سرآشپز
۲۶-ایوب مظفری عبدگاه، مهماندار
۲۷-احسان فرجی، مهماندار
۲۸- سعید دهقانی، دانشجوی عرشه از دانشگاه خارگ
۲۹-پوریا عیدیپور، دانشجوی عرشه از دانشگاه خارگ
۳۰-سجاد عبداللهی، دانشجوی عرشه از دانشگاه خارگ
۳۱-محمد پیریائی، دانشجوی موتور از دانشگاه صنعت نفت محمودآباد
۳۲-ساقی فعال، همسر حسین جهانی هلآباد
***
راستاد (سخنگوی سازمان بنادر کشتیرانی) که هماکنون در چین به سر میبرد در باره آخرین وضعیت امدادرسانی و اطفای حریق نفتکش سانحه دیده ایرانی گفت: هماکنون که تصاویر زنده نفتکش سانچی را بررسی میکنیم حجم قابل توجهی از آتش و دود طول کشتی را فرا گرفته و با اینکه نیروهای امدادی از ایران در نزدیکترین نقطه از کشتی مستقر هستند به دلیل حجم زیاد دود و آتش قادر به ورود به کشتی نیستند.
سخنگوی سازمان بنادر و کشتیرانی گفت: تا این لحظه هیچ خبر دقیقی از سرنوشت دریانوردان ایرانی نداریم اما براساس برآورد چینیها و به گفته فرمانده گروه امداد و نجات چین وضع نفتکش اصلا مناسب نبوده و در لحظات اولیه برخورد نفتکش انفجار بسیار مهیبی رخ داده که باعث ایجاد آتشسوزی گسترده در نفتکش سانچی شده است.
کاپیتان بهرامی (سخنگوی کمیته اضطرار شرکت ملی نفتکش ایران) نیز گفت: ١٢ تکاور ایرانی به محل حریق نفتکش سانچی رسیدهاند.
به نوشته خبرگزاری ایلنا، وی ادامه داد: دمای داخل سانچی هنوز بسیار بالاست و علاوه بر دما باید هماهنگیهایی میان تیم عملیات ایرانی و چینی ایجاد شود.
وی گفت: جلسهای در این زمینه میان دو طرف شروع شده است و به نظر میرسد هنوز باید منتظر ماند.
همچنین معاون سازمان بنادر و دریانوردی در این زمینه یادآور شد: تکاوران در ۱۰۰۰ متری نفتکش مستقر شدهاند.
وی تصریح کرد: تصاویر حاکی از آن است که دود غلیظی در نفتکش وجود دارد. چنانچه شرایط مهیا شود، تکاوران وارد نفتکش خواهند شد.
وی گفت: تکاوران ایرانی روی شناوری مستقر شدهاند که روز گذشته تیم چینی از طریق آن وارد نفتکش شد.
نماینده رئیس جمهور و رئیس کمیته پیگیری نفتکش سانچی به محض ورود به شانگهای مستقیم به اتاق بحران (ساختمان امداد و نجات شانگهای) رفته است.
فرمانده شی که فرماندهی عملیات امداد و نجات را به عهده دارد به علی ربیعی گزارش میدهد.
ورود کشتی ژاپنی برای آغازعملیات سرد کردن نفتکش سانچی
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران با تشریح آخرین وضعیت و تلاش های انجام شده برای اطفا حریق نفتکش سانچی در دریای چین گفت: از دیشب بدون وقفه کشتی ژاپنی عملیات کولینگ (cooling) را انجام داده است و عملیات همچنان ادامه دارد.
سیروس کیان ارثی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا در مورد وضعیت عملیات اطفای حریق نفتکش سانچی افزود: در حال حاضر عملیات اطفا با ۱۳ کشتی از چین، کره جنوبی، ژاپن و ایران ادامه دارد.
وی افزود: چنانچه شرایط فراهم شود تیم امداد و نجات ایرانی امروز(یکشنبه) وارد نفتکش خواهد شد و عملیات جستجو برای نجات دریانوردان آغاز می شود.
امکان ورود تیم امداد و نجات ایرانی به کشتی وجود ندارد
تیم امداد و نجات تکاوران ایرانی که از صبح امروز یکشنبه به محل حادثه اعزام شده است به دلیل شدت آتش نفتکش سانچی، امکان ورود به کشتی را ندارند.
دود و آتش در کشتی زیاد است و شرایط ورود به کشتی به خاطر درجه حرارت بالا فراهم نیست.
کارشناسان معتقدند باید شرایط به حد مطلوب برسد تا تکاوران بتوانند با توجه به درجه حرارت و وجود گازهای سمی متصاعد از دود و آتش زیاد بتوانند برای انجام عملیات وارد کشتی شوند.
درجه حرارت کشتی سانچی بر اساس داده های اتاق کنترل عملیات شانگهای ۳۵۰ درجه است و شرایط برای ورود به کشتی به هیچ وجه فراهم نیست.
تیم عملیات امداد و نجات ایرانی از دو روز پیش به منظور ورد به این کشتی وارد شانگهای شده است.این تیم عصر روز گذشته به محل اعزام شد که صبح امروز به محل حادثه رسید.
فرمانده چینی عملیات نجات نفتکش سانچی:
احتمال نجات جان دریانوردان بسیار ضعیف است، اما تلاش ادامه دارد
به گزارش آفتابنیوز به نقل از ایسنا، شیه چون وی که صبح امروز (یکشنبه) در نشست تخصصی کمیته بحران چین با حضور علی ربیعی – مسئول کمیته رسیدگی به وضعیت نفتکش سانچی – صحبت میکرد، تصریح کرد: با وجود پیش بینیهای قطعی ما مبنی بر جان باختن همه دریانوردان حاضر در همان ساعات نخست حادثه به دلیل شدت انفجار و انتشار گازهای سمی، با همه امکانات عملیات اطفای حریق و تلاش برای نجات دریانوردان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه از همان ساعت نخست انفجار تیمهای امداد و نجات جستوجوی خود را آغاز کردند، ولی غیر از یک پیکر فرد دیگری یافت نشد، ادامه داد: بررسیهای کارشناسی تیم متخصص چین حاکی از این است که متاسفانه همه دریانوردان ایرانی در همان ساعات نخست انفجار جان باختند.
به گفته این مقام چینی مشاهدات کشتیهای عبوری هم حاکی از این است که شدت انفجار اولیه به حدی بوده که امکان زنده ماندن افراد در پی این حادثه وجود ندارد.
فرمانده چینی عملیات امداد و نجات نفتکش ایرانی سانچی با اشاره به اینکه بالابر این نفتکش که از آن جهت ورود به قایقهای نجات و یا پریدن به دریا استفاده میشود، پایین نیامده است، ادامه داد: این موضوع نشان میدهد که دریانوردان ایرانی جز یک نفر فرصت ورود به آب را نداشتند.
وی با این حال تصریح کرد: با وجود این مسائل همچنان تلاشها برای عملیات امداد و نجات ادامه دارد.
در این نشست همچنین علی ربیعی – نماینده ویژه رئیس جمهوری و مسئول کمیته رسیدگی به نفتکش سانچی – از چینیها خواست در اطفاء حریق کشتی از هیچ کوششی دریغ نکنند.
۳۲ خدمه نفتکش ایرانی در همان لحظات اولیه سانحه جان باختند/ افزایش احتمال غرق شدن کشتی سانچی
با توجه به اینکه شب گذشته امکان امدادرسانی به کشتی فراهم نشده است، تصاویری که هم اکنون از شانگهای ارسال شده حاکی از این است که احتمال غرق شدن این نفتکش افزایش یافته است.
خونگ رییس سازمان دریانوردی شانگهای در گفتوگو با ایلنا اعلام کرد: همانطور که پیش از این نیز گفته بودم تحلیلهای کارشناسی و بررسیهای فنی نشان میدهد به محض وقوع تصادف بین دو کشتی چینی و نفتکش ایرانی، انفجار اولیه به قدری شدید و مهیب بوده است که در همان لحظات اولیه همه ۳۲ خدمه کشتی ایرانی جان باختهاند.
این مقام سازمان دریانوردی شانگهای ادامه داد: علیرغم این پیشبینیها و تحلیلهای نزدیک به واقعیت فنی، عملیات امداد و نجات برای روشن شدن تمام ابعاد حادثه با قوت ادامه خواهد یافت.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی: منتظر اعلام صحت خبر فوت خدمه نفتکش از سوی مقامات ایرانی هستیم
معاون سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه خبر فوت ۳۲ خدمه کشتی سانچی را از منابع چینی شنیدهایم، گفت: منتظر اعلام رسمی و تایید این خبر از سوی مقامات رسمی کشورمان در چین هستیم.
هادی حق شناس درباره آخرین اخبار از کشتی نفتکش سانچی اظهار داشت: خبری مبنی بر فوت ۳۲ خدمه کشتی نفتکش را از منابع چینی شنیدهایم اما این خبر را باید مقامات کشورمان در چین تایید و اعلام کنند. در حال حاضر تکاورهای ارتش خود را به محل سانحه رساندهاند اما به دلیل انفجار و حرارت بالای کشتی فعلا نمیتوانند وارد نفتکش شوند. حق شناس گفت: با توجه به شرایط نمیتوان زمانی که را برای شروع عملیات تجسس در داخل موتورخانه اعلام کرد.
***
نفتکش ایرانی حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی صادراتی ایران به کره جنوبی عصر شانزدهم دی ماه پس از برخورد یک کشتی باری با آن، طعمه حریق شد.
کشتی فله بر هنگ کنگی به نام «کریستال» با مالکیت یک شرکت لجستیکی در استان «جه جیانگ» چین حاوی ۶۴ هزار تن غله بود که از آمریکا به مقصد استان «گوانگ دونگ» در جنوب چین می رفت و در بین راه به کشتی نفتکش «سانچی» با مالکیت شرکت «برایت» از جمهوری اسلامی ایران برخورد کرد.
این حادثه سبب انفجار و آتش سوزی در کشتی نفتکش شد و از ۳۲ سرنشین آن شامل ۳۰ نفر ایرانی و ۲ تن بنگلادشی خبری نیست. البته دوشنبه پیکر یکی از خدمه های ایرانی این نفتکش در سه مایلی محل حادثه کشف شد، روز گذشته نیز پیکر دو تن دیگر از خدمه ایرانی پیدا شد.
کشتی باری چینی که حامل غلات آمریکایی بود، آسیب جزیی دید و ۲۱ خدمه آن که همگی اتباع چین هستند، نجات یافته اند. عملیات برای اطفای حریق و تعیین سرنوشت ۳۱ خدمه نفتکش همچنان ادامه دارد.