مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران با تاکید بر توجه ویژه دولت به طرح‌های آبرسانی شمال کشور، گفت: ۱۷۱۵ کیلومتر شبکه فرسوده آبرسانی در مازندران شناسایی شد.

به گزارش ونگ وا، به نقل از روابط عمومی شرکت آبفای شهری مازندران، ذبیح الله ذاکری با اشاره به فرا رسیدن ۱۱ دی ماه سالروز تاسیس شرکتهای آب و فاضلاب، اظهار داشت:  با پایان یافتن هشت سال دفاع مقدس وضعیت بهداشت محیط شهرها والزام و ضرورت جمع آوری، انتقال و ساماندهی فاضلاب و تاسیسات آبرسانی شهرها و واحدهای صنعتی، مقدمات تصویب قوانینی را دراین زمینه به وجود آورد.

وی با بیان اینکه این شرکت در ۱۵ اسفند ۷۰ تشکیل و با تحویل‌گیری دو شهر بابل و گرگان آغاز بکار کرد، افزود: ایجاد تاسیسات تقسیم و توزیع آب شهری و تاسیسات مرتبط با جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب، بهره برداری از تاسیسات تامین و تقسیم و توزیع آب شهری و تاسیسات مربوط به جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب از مهم‌ترین اهداف تشکیل شرکت آبفای شهری مازندران است.

مدیرعامل آبفای شهری مازندران تعداد مشترکان این شرکت در بدو تاسیس را ۶۲ هزار و ۵۰۰ نفر، طول کل شبکه را  ۷۶۷ کیلومتر، حجم مخازن ذخیره را  ۴۱ هزار و ۴۰۰ متر مکعب، تعداد منابع تامین را   ۳۷ حلقه عنوان کرد.

ذاکری جمعیت تحت پوشش آبفای شهری مازندران را در حال حاضر سه میلیون و ۱۸۸ هزار نفر و تعداد شهرهای تحت پوشش را ۵۸ شهر دانست و گفت: ۱۰۳۲ کیلومتر خطوط انتقال آب و ۷۲۷۹ کیلومتر شبکه آب در این استان ایجاد شد.

مدیرعامل آبفای شهری مازندران با بیان اینکه ۱۷۱۵ کیلومتر شبکه فرسوده در این استان وجود دارد، افزود: ۲۹۰ حلقه چاه، ۳۲ دهنه چشمه و سد  و ۴۴۱ هزار متر مکعب مخازن برای آبرسانی به مشترکین فعال است.

ذاکری ظرفیت استحصالی از آب‌های زیرزمینی را ۲۱۰ میلیون مترمکعب و آب‌های سطحی(چشمه و سد) ۴۱ میلیون مترمکعب در سال عنوان و تصریح کرد: نیاز آبی این استان ۳۱۴ میلیون مترمکعب است که سالانه ۶۳ میلیون مترمکعب در سال کمبود آب وجود دارد.

مدیرعامل آبفای شهری مازندران با بیان اینکه شش تصفیه خانه فاضلاب در مدار بهره‌برداری قرار دارد جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب را ۲۳۵ هزار نفر اعلام کرد و افزود: در حال حاضر ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب  در دست بهره برداری ۴۳ هزار متر مکعب در روز و ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب ساخته شده ۶۸ هزار متر مکعب در روز است.

ذاکری با اشاره به وجود ۸۶۵ کیلومتر طول کل خطوط فاضلاب در مازندران گفت: تعداد کل مشترکان فاضلاب۴۲ هزار و ۷۳۸ فقره معادل  ۹۴ هزار آحاد است.

وی با اشاره به موضوع جهانی کمبود آب در چند سال اخیر گفت: یکی از توجهات مهم شرکت‌های آب  وفاضلاب، ترویج فرهنگ مدیریت مصرف و کاهش مصرف سرانه آب است.

مدیرعامل آبفای شهری مازندران، ادامه داد: کاهش آلودگی سفره‌های آب زیرزمینی، حفظ محیط زیست و در نهایت نجات زمین از آلودگی‌ها، با اجرای طرح‌های جمع آوری و تصفیه فاضلاب‌ها  امکان پذیر است.

وی، با اشاره به لزوم اجرای طرح‌های فاضلاب در استان‌های ساحلی گفت: در این استانها به دلیل رسوبی بودن خاک نفوذ پذیری شیرابه‌های فاضلاب قابل توجه است.

ذاکری انجام پیگیری‌های لازم برای دریافت تسهیلات از بانک توسعه اسلامی را یکی از مهم‌ترین اقدامات این شرکت در سال گذشته برای اجرای طرح‌های فاضلاب در ۵ شهر استان عنوان و تصریح کرد: با اجرای این طرح‌ها، شاخص برخورداری جمعیت تحت پوشش طرحهای فاضلاب از ۱۱ درصد به ۲۵ درصد افزایش می یابد.

انت