آموزش و پرورش در کتاب جغرافیای ایران در یکی از پایه های تحصیلی در تمامی رشته ها مرکز استان مازندران را از « ساری » به « بابل » تغییر داد !

کتاب درسی جغرافیای ایران پایه دهم دوره متوسطه کلیه رشته ها،  در برخی صفحات خود از جمله در صفحات ۲۶ ، ۲۸ ، ۴۹ و ۵۰ بجای نام « ساری »به عنوان مرکز استان مازندران نام « بابل » را آورده است .

به نظر می رسد با توجه به حساسیت های گذشته برای تصاحب عنوان مرکز استانی ، سهوی بودن این اقدام به سختی قابل پذیرش است و مسئولان مربوطه باید در مقابل ایجاد حساسیت ها ، شکاف ها و نگرانی هایی که بواسطه طرح مجدد این موضوع بوجود می آید پاسخگو باشند .

بدون تردید این اقدامات که ممکن است با خط و ربط برخی از افراد متعصب شکل گرفته باشد نمی تواند بر وحدت و همدلی مردم خونگرم ساری و بابل خدشه وارد نموده و همچنان ساروی ها و بابلی ها ، همچون صحنه های انقلاب ، دفاع مقدس و سازندگی ایران اسلامی و استان عزیز مازندران در کنار یکدیگر خواهند ماند .

از سوی دیگر مدیران ارشد وزارت آموزش و پرورش و مدیران ارشد استان باید با درایت و هوشیاری مانع از اختلاف افکنی احتمالی و خدشه در تقسیمات کشوری شده و با تذکر به مسئولان مربوطه از تداوم این روند ممانعت نمایند .

 

وزیر آموزش و پرورش پاسخگو باشد

نماینده مردم ساری در مجلس با انتقاد از نقشه‌ای که در کتاب درسی جدید سال دهم دبیرستان وجود دارد و در آن شهری به جز ساری به عنوان مرکز استان مازندران معرفی شده، خواستار پاسخگویی وزیر آموزش و پرورش شد.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد در گفت‌وگو با خانه ملت با انتقاد از نقشه‌ ایرانی که در کتاب درسی جدید سال دهم دبیرستان وجود دارد، گفت: در کتاب درسی جدید التالیف جغرافیا که سال دهم دبیرستان تدریس می‌شود و در آن نقشه‌ای از ایران به تکرار وجود دارد، متاسفانه شهری به جز ساری به عنوان مرکز استان مازندران مشخص گردیده است.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس بیان کرد: این اقدام باعث شکاف و حساسیت‌های بین شهری و قومی در استان مازندران شده است و بسیاری از خانواده‌ها و دانش‌آموزان در این رابطه اظهار نگرانی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه این مسئله پیگیری می‌شود، اظهار کرد: من به آموزش و پرورش در این زمینه تذکر داده‌ام و در صورتی که این مشکل از سوی این وزارتخانه حل نشود و جبران نگردد خواستار مجازات مسببین این کار هستم چرا که در این شرایط به دنبال وحدت، آرامش و امنیت در استان هستیم.

یوسف‌نژاد با بیان اینکه افراد مولف این کار با نیت خیری انجام نداده اند، ادامه داد: آموزش و پرورش باید مشخص کند چرا بعد از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب و چاپ تعداد زیادی کتاب فردی عمدا یا سهوا چنین تخلف آشکاری را انجام می‌دهد؟ چرا وزارتخانه‌ای با این امکانات، بودجه و کارشناس این خطای آشکار را انجام می‌دهد که موجب شکاف بین مردم ‌شود؟ چرا وزارت آموزش و پرورش و وزیری که از نظر فکری و فرهنگی باید به آرامش جامعه کمک کند چنین کار خطایی انجام می‌دهند؟

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: من از طریق وزارتخانه این موضوع را صد در صد پیگیری می‌کنم و این مسئله در بخش نظارتی مجلس که به صورت سوال واستیضاح است مطرح است؛ هم‌چنین از رئیس‌جمهور هم پیگیری می‌شود؛ این موضوع شاید برای افرادی مسئله‌ کوچکی باشد اما برای استانی که همه شهرهای آن کلانشهر است ابعاد محلی و شهری و رابطه بین شهری نامناسبی دارد؛ این مسئله مورد اعتراض و ایراد خانواده‌ها و دانش‌آموزان در سطح چند شهر قرار گرفته است ./ شمال نیوز