معاون اول رییس جمهوری گفت: در دولت یازدهم با اجازه خاص از رهبر معظم انقلاب بیش از هشت میلیارد دلار برای تامین آب شرب در غرب کشور برداشت شد.
اسحاق جهانگیری صبح سه شنبه در مراسم بهره برداری از فاز اول ارتقا کیفیت آب جنوب تهران و نیروگاه برق اضطراری ۴ مگاواتی مخزن ۵۶ افزود: در دولت یازدهم تنها موردی که ما با اجازه خاص از صندوق توسعه ملی، منابع برداشت کردیم برای تامین آب بود.
وی ادامه داد: مسئله آب، مسئله دولت و ملت، نظام جمهوری اسلامی و مسئله ملی است و راهکار آن مشترک است یعنی هم ملت، دولت و ارکان نظام باید برای حل مسئله آب بسیج شوند.
معاون اول رییس جمهوری اظهار کرد: شورای عالی آب بعنوان مسئول هماهنگی بین دستگاه های مختلف بصورت مرتب بخصوص در دولت یازدهم جلساتی را تشکیل داده است که بیش از ۳۱ جلسه شورای عالی در این زمینه برگزار شد.
جهانگیری یادآوری کرد: در زمینه مدیریت و مصرف آب شرب و کشاورزی باید کارهای جدی صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه طرح های متعددی در وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده است، گفت: باید الگوی کشت تهیه شود و متناسب با میزان آب این اتفاق بیافتد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: یکی از بخش هایی که به صورت جدی در دستور کار دولت است، تامین آب شرب و با کیفیت در همه کشور است چرا که سلامت مردم اولویت مهم کشور است.
وی در ادامه گفت: خوشحال هستیم که امروز یکی از طرح های مهم کشور در بخش آب شرب به بهره برداری رسید و خدمت جدیدی به سه و نیم میلیون جمعیتی که در قسمت های مختلف جنوب تهران زندگی می کنند از این طرح بهره مند می شوند.
معاون اول رییس جمهوری با تشکر از دست اندرکاران، پیمانکاران و مشاورین طرح و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) خاطر نشان کرد: طرح های مهمی در کشور توسط این قرارگاه اجرا می شود و این قرارگاه توانسته است اجرای پروژه های اولویت دار دولت را به موقع به انجام برساند.
وی در ادامه یادآور شد: ایران کشوری است که مسئله محدودیت منابع آب از اصلی ترین مسائل کشور محسوب می شود بنابراین برای برنامه ریزی در جهت توسعه پایدار باید همواره محدودیت ها را در نظر گرفت و در میان محدودیت های مختلف هیچ محدودیتی به اندازه محدودیت منابع آب قابل توجه نیست.
جهانگیری گفت: تقریباً تمام مناطق کشور با محدودیت منابع آب مواجه هستند و در استان های شمالی کشور و استان های کویری و جنوب شرق و غرب کشور هر کدام با مشکل کمبود آب دست بر گریبان هستند.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که کمبود آب باید به مسئله ای ملی و مورد توافق همگان در کشور تبدیل شود گفت: مدیریت منابع آب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مسئولیت اصلی این کار بر عهده وزارت نیرو است.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم تمرکزی جدی بر این موضوع معطوف شد و دشت هایی که با عدم تعادل مواجه بودند شناسایی و طرح تعادل بخشی در این دشت ها به اجرا درآمد که البته باید در دولت دوازدهم نیز با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند.
جهانگیری در ادامه با تاکید بر صرفه جویی در آب گفت: ممکن است نیاز داشته باشیم که از خارج از کشور و از دریا منابع آب مورد نیاز کشور را تامین کنیم.
وی افزود: انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به بخش مرکزی کشور باید به یک طرح جدی در کشور تبدیل شود. امروز خیلی از کشورها آب مورد نیازشان را با نمک زدایی از آب دریا و از طریق آب شیرین کن تامین می کنند، اما در ایران توجه چندانی به این روش صورت نگرفته است.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه بر لزوم دیپلماسی قوی برای احیاء حق ایران از منابع مشترک آب با کشورهای همسایه تاکید کرد و گفت: البته این کار از طریق مذاکره و دیپلماسی قوی اتفاق می افتد.
جهانگیری در ادامه به اهمیت مدیریت مصرف آب اشاره کرد و گفت: خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی طرح های متعددی از جمله الگوی کشت، کشت های متناسب با مناطق مختلف و استفاده از روش های نوین آبیاری و آبخیزداری را تهیه کرده است.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که بصورت جدی در دستور کار دولت قرار دارد کیفیت کالا و خدماتی است که دولت به مردم عرضه می کند باید به گونه ای باشد که مردم دغدغه ای در خصوص سلامت خود نداشته باشند و کیفیت آب در این زمینه از اهمیت دو چندان برخوردار است.
جهانگیری به برخی نگرانی های چندی پیش در خصوص کیفیت آب برخی مناطق تهران اشاره کرد و گفت: در این زمینه دولت برنامه ریزی کرده بود که چنانچه کیفیت آب این مناطق از حداقل لازم پایین تر باشد، آب شرب و آب مورد نیاز مصرف خانگی به شکل آب بسته بندی به مردم این مناطق ارائه شود اما خوشبختانه با تلاش جدی دست اندارکاران شرکت آبفای تهران پیش از آنکه کیفیت آب این مناطق به درجه نگران کننده برسد، با سرمایه گذاری لازم آب مورد نیاز و با کیفیت برای ۳٫۵ میلیون نفر از جمعیت جنوب تهران تامین شد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: یکی از دغدغه ها این است که با وجود حجم بالای سرمایه گذاری برای تصفیه آب، در برخی منازل استفاده های غیر شرب از آب انجام می شود که در این زمینه از مردم می خواهیم در مصرف آب شرب صرفه جویی کنند چرا که سرانه مصرف آب در کشور ما دو برابر مصرف مردم در سایر کشورها حتی کشورهایی که هیچگونه محدودیت و مشکلی در خصوص منابع آب ندارند، است.
وی با تاکید بر اینکه مردم ساکن روستاها نیز باید همانند ساکنین شهرها از آب شرب با کیفیت مناسب برخوردار باشند، گفت: زمانی که اعلام شد آبرسانی به ۶ هزار روستا در کشور از طریق تانکر انجام می شود، دولت تدبیر و امید تمرکز جدی بر این موضوع معطوف کرد و گام های موثری در این زمینه برداشت.
جهانگیری در ادامه به اقدامات صورت گرفته در حوزه جمع آوری فاضلاب شهری اشاره کرد و گفت: آب مصرف شده باید مجدداً به چرخه مصرف باز گردد تا از آن در مصارف مختلف از جمله صنعت استفاده شود و از آسیب زدن پساب به محیط زیست جلوگیری شود.
معاون اول رییس جمهوری وزارت نیرو را از وزارتخانه های موفق در اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: وزارت نیرو پیشرفت مناسبی در اجرای طرح های اولویت دار اقتصاد مقاومتی داشته است که مشارکت دادن بخش خصوصی به طرح های آب و فاضلاب کشور از جمله دستاوردهای این وزارتخانه است.
وی بر ضرورت ورود و مشارکت بخش خصوصی به اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی کشور تاکید کردو گفت: البته دولت باید بسترهای لازم را در این زمینه مهیا کند چرا که حجم پروژه های نیمه تمام در بخش آب و فاضلاب کشور به گونه ای است که جز با مشارکت بخش خصوصی نمی توان به اجرای به موقع آن امید داشت.
به گزارش ایرنا، پروژه ارتقای کیفی آب شرب جنوب تهران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری افتتاح شد.
این طرح از سوی قرارگاه سازندگی خاتم انبیا (ع) با احداث ۲۶ کیلومتر خط انتقال و ٢ مخزن ذخیره و متعادل کننده به ظرفیت ۷۵ هزار متر مکعب اجرا شده است.
پروژه ارتقای کیفی آب شرب جنوب تهران با هدف انتقال آب سطحی تصفیه شده و جایگزینی با آب زیرزمینی به منظور ارتقای کیفیت آب شرب ساکنان جنوب شهر تهران با جمعیتی بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، اجرایی شد.
این پروژه بخشی از طرح رینگ آب رسانی پیرامون شهر تهران است که مطالعات آن در سال ۱۳۹۰ انجام شده و شامل دو قسمت شرقی و غربی است.
قسمت شرقی با اجرای ۶ کیلومتر خط انتقال و ٢ مخزن ذخیره، آب سد ماملو را برای ارتقای کیفیت آب شرب جنوب شرق تهران در مناطق جنوب بزرگراه بعثت و شهرک های مسعودیه، افسریه، مسگرآباد، سلیمانیه و دیگر بخش های این منطقه، منتقل می کند.
قسمت غربی نیز بخشی از آب سطحی را از تصفیه خانه دوم واقع در منطقه کن (غرب تهران) با انتقال آب از طریق خط لوله ای به طول ٢٠ کیلومتر و عبور از معابر اصلی و آزاد راه تهران – کرج، جاده مخصوص و بزرگراه فتح و انتقال و دریافت آب از ٢ مخزن در منطقه تهرانسر به یافت آباد و جنوب غرب تهران منتقل می کند.
بر اساس این گزارش، همزمان با افتتاح پروژه ارتقای کیفی آب شرب جنوب تهران، ٢٧ پروژه در حوزه آب و فاضلاب شهر تهران با اعتباری بیش از سه هزار میلیارد ریال در قالب حفر چاه، خطوط انتقال آب، ایستگاه های پمپاژ ، ایستگاه تله متری، بازسازی و توسعه خطوط لوله آب و فاضلاب و نصب انشعاب فاضلاب در جمع پنج هزار میلیارد ریال به بهره برداری می رسد./ ایرنا