ترکیه به دنبال استفاده از مسیر زمینی ایران برای صادرات کالاهای خود به قطر است.
به همین منظور وزیران اقتصاد ترکیه و قطر با مقامات ایرانی گفتگو کرده اند.
نشست سه جانبه ای با حضور وزیر ارتباطات ایران و وزیران اقتصاد ترکیه و قطر در تهران برگزار شد. همکاری های اقتصادی میان دو سه کشور و به ویژه راه های صادرات کالا به قطر دستور کار این نشست بود.
وزیران اقتصاد ترکیه و قطر به عنوان نماینده کشورشان برای حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهور روحانی به تهران سفر کرده بودند.
یکی از مهمترین موضوعات این نشست، صادرات کالا از ترکیه به قطر از طریق زمینی ایران بود.
ترکیه به دنبال افزایش صادرات خود به ترکیه از طریق راه های کم هزینه تر و سریع تر است.
در حال حاضر صادرات کالاهای ترکیه به قطر از طریق هوایی انجام می شود.
ترکیه انواع کالاها به ویژه کالاهای ضروری و موادغذایی را به قطر صادر می کند.
حدود دو ماه پیش ۴ کشور عربی مصر، بحرین، عربستان سعودی و امارات به صورت ناگهانی روابط با قطر را قطع و ضمن بستن مرزهای خود با این کشور هر گونه دادوستد را با قطع متوقف کردند.
قطر نیز تلاش کرد از طریق ایران، ترکیه و عمان کالاهای مورد نیاز خود را تامین کند.
ترکیه در همین راستا، خط دریایی را از بندر درینجه این کشور (در نزدیکی استانبول) به مقصد بندر حمد در قطر راه اندازی کرده است.
مقامات ترکیه علاوه بر این به دنبال هموارسازی صادرات کالا به قطر از راه زمینی ایران هستند. به این صورت که کالاهای ترکیه به وسیله تریلی و کامیون از ترکیه به بنادر جنوبی ایران منتقل می شود تا به وسیله کشتی به قطر برسند.
نهاد زیبکجی وزیر اقتصاد ترکیه نیز در این باره گفته است که ادامه انتقال هوایی کالاها از ترکیه به قطر غیرممکن است و راه جایگزین، ایران خواهد بود اما انتقال برخی کالاهای دیگر از جمله شیر و گوشت تازه مرغ همچنان به صورت هوایی انجام خواهد شد.
به گفته وزیر اقتصاد ترکیه ، این کشور به دنبال ارسال ماهانه ۴ کشتی باری بزرگ به قطر است اما راحت ترین راه، راه زمینی ایران خواهد بود.
انتقال کالا از مسیر زمینی از ترکیه به بنادر جنوبی ایران معمولا ۴۸ ساعت طول می کشد که در مقایسه با خط دریایی و هوایی ، سریعتر و ارزان تر است.
هم اکنون ایران و ترکیه برای صادرات کالا به قطر با یکدیگر در رقابت هستند گرچه کالاهای تولید ترکیه نسبت به تولیدات ایرانی از کیفیت بهتر و قیمت کمتری برخوردارند.