ابراهيم رئيسي و احمدعلمالهدي، دو فردي كه به عنوان مخالف و رقيب حسنروحاني و جريان حامي او محسوب ميشوند، مدتهاست اقدامات و اظهاراتي را در دستور كار دارند كه به عملكرد اپوزيسيون دولت شبيه شده است.
جريانهايي از ابتداي تاريخ بشريت تا امروز به دنبال آن بوده اند كه با استفاده از موئلفههاي مورد اعتماد مردم، منافع خود را به دست آورند و هموارهمنفعتهاي آنها به منافع همگاني اولويت داشته است.
اين افراد با اقتداري كه به دست آورده بودند و برگرفته از قدرتي بود كه اماكن تحت كنترل شان به اين جريان ميبخشيد، عليه جريانها و اقشار مخالفشان اقدام ميكردند. اين روند در حالي پيش ميرفت كه به ضرباتي كه امكان داشت بر پيكره آن اماكن مورد اعتماد وارد شود اعتنايي نميشد. تاريخ همواره تكرار مي شود و اين روزها نيز شاهد آن هستيم كه برخي از جريانها و افرادي كه با حضور در ساختار حاكميتي به قدرت رسيدند، براي اقدامات جناحي خود تلاش كرده و به نظر، حراست از اماكني كه اعتماد عمومي را باخود دارند، براي آنها از اولويت برخوردار نيست. بعد از شكستهاي محافظهكاران در انتخاباتهاي اخير كشور، افرادي كه در منصبهاي انتخابي قرار ميگيرند، در جبهههاي مقاومت برابر جريانهايي قرار ميگيرند كه با راي و انتخاب مردم به قدرت رسيدهاند.
مشهد را دريابيم
نمونه بارز اين وضعيت را ميتوانيم در موضوع توليت آستان قدس و پدرهمسر او مشاهده كنيم. ابراهيم رئيسي و احمدعلمالهدي، دو فردي كه به عنوان مخالف و رقيب حسنروحاني و جريان حامي او محسوب ميشوند، مدتهاست اقدامات و اظهاراتي را در دستور كار دارند كه به عملكرد اپوزيسيون دولت شبيه شده است.
در آخرين تحركات اين جريان، شاهد آن هستيم مشهد مقدس كه از اماكن مورد احترام، اعتماد و اطمينان همه مردم ايران محسوب ميشود، به قطبي براي پيشبرد اهداف جرياني خاص مبدل شده است و با استعانت از نفوذي كه صاحبان قدرت استان خراسان رضوي در اختيار دارند، جريانها و افراد مخالف دولت در آنجا رفت و آمد ميكنند. از سوي ديگر نه تنها افراد و جريانهاي مخالف دولت و جريانحامي آن به مشهد رفت و آمد ميكنند، بلكه برخي بخشهاي حاكميتي و دولتي نيز براي ديدار با اين افراد صف كشيدهاند. نكته اي كه مورد توجه است، افزايش ديدارها بعد از انتخابات ۲۹ ارديبهشت و شكست جريان حاكم در مشهداست كه در زير به برخي از آنها اشاره ميكنيم.
ديدارهاي اشخاص مختلف با علمالهدي
۱۳ تير- آیت ا… موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان و عبدالعلی علی عسکری، رییس رسانه ملی
۲۶ تير- علی اکبر صالحی، ريیس سازمان انرژی اتمی
۲۶ تير- سرلشكرپاسدار محمد باقری، ريیس ستاد کل نیروهای مسلح
۲۸ تير- سرلشكرپاسدار جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران
ديدارهاي اشخاص مختلف با ابراهيم رئيسي:
۷تير- دیدار سردار سلیمانی، فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران ۱۰تير- ديدار اعضاي كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي
۱۶تير- اعضا ي کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی
۲۶ تير- سردار باقري، ريیس ستاد کل نیروهای مسلح
۲۷ تير-فرهاد رهبر،سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی
۲۹ تير- آیتا… سبحانی از مراجع عظام تقليد
اقدامات شايبهدار
اينكه ديدارهايي ميان افراد و شخصيتهاي مختلف در سمتهاي گوناگون صورت پذيرد، جاي نقد نيست ولي اين روند، روال عادي ندارد.اگر اين ديدارها براي جويا شدن احوال علما يا ائمه جمعه صورت ميگيرد، چرا مسئولاني كه در اين مدت به ديدار رئيسي و علمالهدي رفته اند، به ديدار امام جمعه كرمان يا گرگان يا شهري ديگر نرفته اند؟!
چرا مسير ديد و بازديدها به شيراز و قم منتهي نميشود؟! ما به تعداد همه استانها نماينده ولي فقيه داريم، چرا مسئولان با اين افراد، رايزني و گفتوگو نميكنند؟!
در آخر اشاره شود، روايات و آموزههاي تاريخي و ديني اين هشدار را دادهاند كه افراد به گونهاي برخورد نكنند كه در اقداماتشان شايبهاي مشاهده شود. در همين راستا افرادي مانند ابراهيم رئيسي و احمد علمالهدي كه اين روزها،سعادت خدمتگزاري به مشهد مقدس و بارگاه منور عليابنموسيالرضا(ع) را در اختيار دارند، به گونهاي عمل نكنند كه در اذهان عمومي، اينگونه تداعي شود كه اين جريان با پشتيباني اماكن مقدس سعي دارند تادولتي به دور از دولت مركزي ايجاد كرده و مامني براي مخالفان دولت روحاني باشند. اعتباري كه اماكن مقدس دارند، هيچگاه با دنيازدگيها آلوده نشده است و در طول تاريخ، هرچند برخي توانسته اند اندكي از اين نوع موقعيتها استفاده جرياني كنند ولي حافظان اصلي آنها، جلوي برداشتهاي شخصي و جناحي راگرفته اند. حال اين اماكن در عربستان باشد يا در كربلا و مشهد، تفاوتي ندارد. به نظر ميرسد اگر به دور از كاربري كه دارند، از آنها استفاده شود،عاملان اين سوءاستفاده آينده خوشي نخواهند داشت.
منبع: قانون