به گزارش ایسنا، محسن هاشمی رفسنجانی در دیدار با شورایاران منطقه یافتآباد جنوبی، گفت: نظام جمهوری اسلامی مشروعیت خود را از انتخابات پی در پی که از ابتدای انقلاب تاکنون هرسال برگزار شده است، میگیرد و اتکای نظام بر رأی مستقیم و غیرمستقیم مردم است.
وی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری که وارد زمان تبلیغاتی آن شدیم، لازم است افرادی که در جریان امور کشور هستند به نقاط مختلف کشور سر بزنند تا از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شوند.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه «از نظر قانونی هنوز به زمان تبلیغات شورای شهر تهران نرسیدهایم»، گفت: به دلیل اینکه من برای انتخابات شوراها کاندیدا شدهام در مورد انتخابات شوراها صحبت نمیکنم و کمی در مورد انتخابات ریاست جمهوری و لزوم رأی دادن به نامزدی که بتواند در این دوره مشکلات کشور را حل کند، صحبت خواهم کرد.
فرزند ارشد آیتالله هاشمی رفسنجانی با استناد به این آیه قرآن که میفرماید این مردم هستند که سرنوشت خود را مشخص میکنند، تصریح کرد: وقتی حکومتی به آرای عمومی رجوع میکند، بهترین وسیله برای رسیدن به آینده بهتر و هدف مشخص، استفاده از انتخابات است.
وی ادامه داد: من از شما خواهش میکنم این پدیده مهم در جمهوری اسلامی را جدی بگیرید و در زمان انتخابات پای صندوقها حاضر شوید و بدین وسیله آینده خود را مشخص کنید.
هاشمی رفسنجانی گفت: در انتخابات ریاست جمهوری شش کاندیدا وجود دارد که هر یک تفکر خود را در صداوسیما و با مناظرات مطرح میکنند و انتخاب نهایی با مردم خواهد بود.
این کاندیدای انتخابات شورای شهر با بیان اینکه «تاکنون رؤسای جمهور در تاریخ انقلاب هرکدام دو دوره بر سرکار بودهاند و در دور اول زیربنای فعالیتهای دور دوم خود را پایهریزی کردند تا در دور بعد به موفقیت برسند»، تصریح کرد: جناب آقای روحانی توانستند کشور را با حل مشکلات بزرگ که در گذشته وجود داشته و حل کردن مشکلات بینالمللی، برای یک جهش اقتصادی مهیا کنند.
وی ادامه داد: در سال ۹۲ نیز وقتی آقای روحانی مسئولیت ریاست جمهوری را برعهده گرفتند، تحریمهای بینالمللی وضعیتی در کشور ایجاد کرده بود که امکان فروش نفت برای ایران مهیا نبود و حقوق ایران در دنیا نادیده گرفته میشد. در این شرایط بود که با اذن مقام معظم رهبری، روحانی توانست با برجام مشکلات بزرگی را از سر راه بردارد.
فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه «امروز نوبت میوهچینی از درخت برجام است»، گفت: امیدوارم با رأی دادن به روحانی بتوانیم اهدافی را که در چهار سال اول پایهریزی شد به نتیجه مطلوب برسانیم.
هاشمی دلیل حضور خود در یافتآباد را دیدار با شورایاران منطقه یافتآباد و اطلاع از معضلات این منطقه عنوان کرد و گفت: حجتالاسلام مالک، امام جماعت مسجد ۱۴معصوم مشکلات این منطقه از جمله سرانههای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و اتصال یافتآباد به اتوبانهای اطراف، برای سهولت در رفتوآمد را به من گفتند و در ادامه نیز دوستان شما در شورایاریهای منطقه مطالب دقیقتری را مطرح میکنند که ما در صورت حضور در شورای شهر تهران این مشکلات را برطرف کنیم.
وی همچنین با حضور در جمع شورایاران منطقه ۱۸ گفت: هر وقت مردم با مشارکت بالا در انتخابات شرکت کردند و نظر دادند، باعث شد مسیر کشور تغییر و در مسیر آرمانی خود قرار گیرد. بنابراین هدف اول و اصلی ما باید شرکت بالای مردم در انتخابات باشد.
وی افزود: نظر آیتالله هاشمی برای انتخابات ریاست جمهوری، ادامه دولت آقای روحانی بود و من لازم است تأکید کنم که باید به آقای روحانی فرصت داد تا فعالیتهای چهارسال اول را در دور دوم کامل کند و از کار خود نتیجه بگیرد.
هاشمی رفسنجانی در ادامه به اهمیت انتخابات شورای شهر اشاره کرد و گفت: در لیست شوراها باید از جوانان و افراد متخصص استفاده شود. برادران ما در شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان سازوکار و شاخصهایی را مشخص کردهاند که بر اساس آن افراد را انتخاب میکنند و بنده از این شاخصها مطلع نیستم. البته تا جایی که مطلعم، میدانم که شورای اصلاحات به موضوع جوانان پرداخته است و قرار است ۳۰درصد از لیست را به جوانان اختصاص دهد.
وی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی آیتالله هاشمی رفسنجانی از قبل از انقلاب تا زمان رحلت اشاره کرد و گفت: افتتاح بنیاد فرهنگی رفاه با کمک شهید بهشتی و باهنر نشان میدهد در دوران مبارزه و مسیر زندگی، رفاه مردم از اولویتهای اصلی او بوده است.
این کاندیدای انتخابات شورای شهر گفت: برای اینکه اعضای شورای شهر بتوانند مؤثر باشند، باید لیست کامل اعضا وارد شورای شهر شوند. لذا باید از مردم خواسته شود تا به لیست کامل رأی بدهند. اگر نتوانیم لیست را به طور کامل وارد شورا کنیم، شورایی مانند شورای فعلی خواهیم داشت که با ۱۳ عضو فعال نتوانستند آنطور که لازم است مؤثر باشند.
وی درباره برنامهها و اهداف لیست نهایی اصلاحطلبان گفت: اولویت اصلی در شهر رساندن خدمات به مردم است. خدماترسانی نباید تعطیل شود و باید در حد اعلا به مردم ارائه شود. مردم خدماتی مانند نظافت شهر و جمعآوری زباله و سیستم حمل و نقل و.. را با تمام وجود حس میکنند.
هاشمی ادامه داد: اولویت مهم دیگر در شهر بحث فرهنگ است. اولویت اصلی ما در بحث فرهنگ باید حفظ هویت دینی و ملی ما باشد و باید در این جهت گامهای مؤثری برداشته شود.
مدیرعامل سابق مترو به اشتباهات اساسی شهرسازی در تهران اشاره کرد و گفت: اشتباهات وسیعی در ساخت و ساز بعضی از مناطق اتفاق افتاده است. در مناطقی که نباید ساخت و ساز انجام شود به دلیل کسب درآمد متأسفانه اجازه دادند و باغات شهر تهران در این روند اشتباه آسیب جدی دیده است.
وی ادامه داد: این ساختوسازها انجام شد تا درآمدها به سرعت به دست بعضی از رهبران سیاسی کشور برسد و آنها با کلک کارایی مدیریت خود را به رخ مردم بکشند. در صورتی که باید به جای این کار، تمرکز خود را بر بافتهای فرسوده میگذاشتند.
هاشمی تأکید کرد: به دلیل جمعیت زیاد ساکن در بافت فرسوده شهر تهران، زلزله میتواند یک فاجعه در تهران به بار آورد.
این کاندیدای انتخابات شورای شهر در ادامه به مشکلات بوروکراتیک اشاره کرد و افزود: برای حل این مشکل در ابتدا باید شاخصهای شهر الکترونیک و هوشمند را دنبال کنیم. اگر این کار در شهر تهران اتفاق نیفتد مشکل حملونقل و اداری حل نمیشود. بنابراین داشتن یک شهر الکترونیک برای تهران واجب و لازم است.
هاشمی در پایان به حل معضل اوقات فراغت و آسیبهای اجتماعی با محوریت مساجد اشاره کرد و گفت: در بحث اوقات فراغت باید فعالیتهای خود را بر روی سلامت و ورزش همگانی متمرکز کنیم و در نهایت باید چابکسازی و کوچکسازی را در ساختار شهرسازی دنبال کنیم.