حال در سالهای اخیر و پس از روی کارآمدن دولت یازدهم و رفع تحریم ها بخش زیادی از این مشکلات از سر راه اقتصاد ایران برداشته شده است. با نگاهی به آمارها در سالهای گذشته و مقایسه آن در طی سالهای اخیر می توان این مساله را به خوبی مشاهده کرد.
مهدی پازوکی، کارشناس اقتصادی با اشاره به روند مثبت اقتصاد کشور در سه سال گذشته می گوید در شرایط کنونی ارتباط ایران با جهان بین الملل و غرب به نفع ایران است.
وی همچنین در خصوص وعده پرداخت یارانه بیشتر از سوی برخی کاندیدای ریاست جموری می گوید: اینگونه وعده ها شعاری بیش نیست و کشور را به سمت اقتصاد ونزوئلایی می برد.
مهدی پازوکی، کارشناس اقتصادی در خصوص چالش های اقتصاد ایران به خبرنگار پول نیوز می گوید: اقتصاد ایران در مدت سه سال و نیم گذشته به سمت مثبت شدن گام برداشته است اما این روند مثبت شدن کافی نیست و باید ادامه دار باشد.
وی در ادامه می گوید: برای بهتر شدن شرایط باید با استفاده از نیروهای کارآمد و مدیران نخبه و مدیریت صحیح بتوان بر اساس اصول کارشناسی با معضلات موجود در کشور برخورد کرد و در کنار اینها به تعامل با جهان هم ادامه داد و در کنار اینها برای اینکه بتوانیم رشد فزاینده داشته باشیم و مشکل بیکاری را حل کنیم نیاز به سرمایه گذاری خارجی و همچنین انضباط اقتصادی (پولی، ملی و اداری) داریم.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ارتباط با جهان بین الملل و غرب به نفع ملت ایران است می گوید: این مردم هستند که در نهایت انتخاب می کنند که با جامعه جهانی ارتباط برقرار کنند یا نه.
پازوکی در ادامه می گوید: ما باید بتوانیم حقمان را بگیریم و این کار زمانی محقق می شود که انتخاب درست انجام شود. وی با بیان اینکه رییس جمهور آینده باید بتواند با استفاده از نیروهای توانمند در اقتصاد و همچنین با استفاده از نیروهای کارآمد کشور را در مسیر توسعه قرار دهد می گوید: ملت ایران باید از منافع ایران بهره مند شوند و باید بتوانیم با استفاده از سرمایه گذاری خارجی و بالا رفتن بهره وری جایگاه خود را در بازارهای صادراتی پیدا کنیم.
به گفته این کارشناس اقتصادی کشورهای جنوب خلیج فارس با وجود سطح علمی پایین توانسته اند با استفاده از مدیریت کارآمد در صنعت های مختلف از جمله تولید، گردشگری و هواپیمایی جایگاه خوبی را بدست آوردند و ما هم باید اینگونه باشیم تا بتوانیم جایگاه خود را بدست بیاوریم.
این کارشناس اقتصادی می گوید: اگر مردم یک دولت با تدبیر را انتخاب کنند به نفع اقتصاد ایران و مردم کشور است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار پول نیوز مبنی بر اینکه با توجه به معوقات بانکی و بدهی های دولت وکاهش قیمت نفت چگونه برخی از کاندیدای ریاست جمهوری وعده پرداخت مبالغی را در صورت موفقیت در ریاست جمهوری می دهند و آیا اساسا انجام این کار امکانپذیر است می گوید: اینگونه افراد اقتصاد را بلد نیستند و باید در سازمان برنامه و بودجه دوره ببینند؛ چرا که چنین کاری امکانپذیر نیست و ما منابع پولی برای اختصاص به چنین کاری را نداریم.
این کارشناس اقتصادی در ادامه می گوید: درآمد دولت از دو منبع مالیات و نفت حاصل می شود این در حالی است که بودجه جاری دولت از نفت حدود ۵۰ درصد است.
وی در ادامه می گوید: اینگونه طرز فکر اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد ونزوئلایی می برد. گفتنی است در حال حاضر نرخ تورم ونزوئلا ۴۰۰درصد است این در حالی است که نرخ تورم ایران۹ درصد است و دسترسی به این نرخ تورم به دلیل استفاده از مدیران کارآمد است.
این کارشناس اقتصادی به پرداخت یارانه ها انتقاد کرد و می گوید: دولت در حال حاضر بدهی های زیادی دارد و همین موضوع یارانه ها مشکلات بسیاری را برای دولت ایجاد کرده است تا جایی که بودجه یارانه ها دو برابر بودجه عمرانی کشور بوده است. این در حالی است که این یارانه ها باید فقط به افراد نیازمند تعلق بگیرد.
وی در ادامه کنترل نرخ ارز را یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم دانست و گفت: در دولت گذشته قیمت کالاها پانصد درصد افزایش یافت و با پایین آمدن قیمت نفت شوک به بازار ارز وارد شد. اما در حال حاضر دولت توانسته است نرخ ارز را ثابت نگه دارد.
پازوکی همچنین وجود افراد بی سواد و افراد رانتی را برای بالا رفتن بهره وری کشور خطرناک دانست و گفت: دولت نباید تحت تاثیر تبلیغات منفی قرار بگیرد و باید از جوانهای تحصیلکرده و با سواد بیشتر استفاده کند و کاری کند تا پارتی بازی از دستگاه های اداری رخت بر کند.