«انتخابات ریاست جمهوری ماه مه آینده نه تنها سیاستهای ایران در کوتاهمدت، بلکه آینده جمهوری اسلامی را تعیین میکند. براساس نتیجه این انتخابات ایران میتواند به سمت بستهتر شدن یا بازتر شدن فضا حرکت کند. بسیاری از ناظران ایران با لنز دوگانه میانهرو – تندرو نگاه میکنند. اکنون سه نامزد حضور دارند از جمله حجتالاسلام رئیسی، روحانی و قالیباف که روحانی از جناح میانهرو و دو گزینه دیگر از محافظهکاران هستند».
– شبکه خبری «الجزیره» با انتشار گزارشی اشاره میکند که انتخابات پیشروی ایران درباره انتخاب نامزد میانهروها نیست بلکه درباره تعیین مسیر عقلانیت و عادیسازی روابط ایران با دنیاست».
«سعید گلکار» استاد دانشگاه و پژوهشگر در برنامه مطالعات خاورمیانه و شمال افریقا در دانشگاه نورث وسترن در مقالهای در الجزیره مینویسد: «انتخابات ریاست جمهوری ماه مه آینده نه تنها سیاستهای ایران در کوتاهمدت، بلکه در آینده جمهوری اسلامی را تعیین میکند. براساس نتیجه این انتخابات ایران میتواند به سمت بستهتر شدن یا بازتر شدن فضا حرکت کند. بسیاری از ناظران ایران با لنز دوگانه میانهرو – تندرو نگاه میکنند. اکنون سه نامزد حضور دارند از جمله حجتالاسلام رئیسی، روحانی و قالیباف که روحانی از جناح میانهرو و دو گزینه دیگر از محافظهکاران هستند».
این شبکه خبری میافزاید: «به نظر میرسد که این مهمترین انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی تاکنون خواهد بود. در حالی که رییسجمهوری دارای اختیارات زیادی نیست با این حال، فرد شماره دوم است. انتخاب مجدد روحانی با تداوم روند عادیسازی و عقلانیشدن ایران و تقویت تکنوکراتها میانجامد در همین حال پیروزی رئیسی میتواند به تندترشدن فضای سیاسی و بستهشدن بیشتر در حوزه اجتماعی بیانجامد. به طور مشابه پیروزی قالیباف به امنیتیتر شدن ایران میانجامد و دست نهادهای خاص در سیاست بازتر میشود».
الجزیره در ادامه با اشاره به اهمیت این انتخابات در آینده ایران، مینویسد: هر دو یعنی روحانی و رئیسی اعضای مجلس خبرگان است در نتیجه میتوانند نقشی کلیدی در آینده داشته باشند.