امروز رئیسی به دیدار سعید جلیلی، گزینه ناکام جبهه پایداری برای انتخابات ریاستجمهوری رفت. گرچه جلیلی برای انتخابات نامزد نشد اما گفته است که تمام تلاشش را برای پیروزی رئیسی انجام خواهد داد.
– مدیران احمدینژاد بعد از اعلام نتیجه بررسی صلاحیت داوطلبان ریاستجمهوری و ردصلاحیت احمدینژاد و بقایی، دور ابراهیم رئیسی حلقه زده و ستادهای وی را به تسخیر خود درآوردهاند. جبهه پایداری به رهبری مصباحیزدی نیز این روزها مانده است که از رئیسی حمایت کند یا نکند؛ چهآنکه در روزهای اخیر با صدور یک بیانیه از رئیسی حمایت کرده بود اما بلافاصه این حمایت توسط دبیرکل آن تکذیب و اعلام مواضع این جبهه را به روزهای آینده موکول کرد.
با این حال، امروز رئیسی به دیدار سعید جلیلی، گزینه ناکام جبهه پایداری برای انتخابات ریاستجمهوری رفت. گرچه جلیلی برای انتخابات نامزد نشد اما گفته است که تمام تلاشش را برای پیروزی رئیسی انجام خواهد داد. در آن سو نیز گفته میشود که تیم شهردار تهران شاکی است که چرا حامیان رئیسی به تخریب قالیباف روی آوردهاند.
کانال تلگرامی سعید جلیلی تصاویری از وی در دیدار با رئیسی منتشر کرده و در توضیح آن نوشته است که این تصاویر برای امروز (شنبه، دوم اردیبهشت) است. از جزئیات این دیدار هنوز خبری منتشر نشده است.
نیکزاد رئیس ستاد انتخابات رئیسی شد
همچنین با حکم حجتالاسلام رئیسی، علی نیکزاد، وزیر دولت احمدینژاد رئیس ستاد انتخابات وی شد. رئیسی همچنین دیگر وزیر دولت احمدینژاد، یعنی مسعود میرکاظمی، وزیر اسبق نفت را بهعنوان رئیس کمیته طرح و برنامه ستاد انتخاباتیاش منصوب کرد. از سویی دیگر، محمد مهدی زاهدی عضو کابینه دولت نهم احمدینژاد نیز طی بیانیهای حمایت خود را از کاندیداتوری رئیسی اعلام کرد. پیش از این نیز حاجیبابایی، دیگر وزیر دولت احمدینژاد حمایت خود از رئیسی را اعلام کرده بود. بنابراین با توجه به چینش تیم و ستاد انتخابات رئیسی بهنظر میرسد که رئیسی در فکر تشکیل دولت و کابینهای از جنس همان دولتهای نهم و دهم احمدینژاد است.
حمایت علمالهدی از جمنا
همچنین، سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد گرچه تاکنون بهصراحت از رئیسی، داماد خود حمایت نکرده، اما امروز در اظهاراتی بهصورت تلویحی این حمایت را اعلام کرده و گفته است: جبهه مردمی نیروهای انقلاب با اخلاص و برای تکلیف در عرصه دینمداری و مشارکت سیاسی ورود کنند و نتیجه هرچه میخواهد باشد. از روزی که امام جمعه و سپس نماینده ولی فقیه شدم جریان خاصی را به شخصه حمایت نکردم.در برخی از انتخابات در نمازجمعه گفتم نه کاندیدا دارم، نه شخصی کاندیدای من است و نه لیستی به من تعلق دارد.
از سویی دیگر نیز قالیباف فعالیتهای تبلیغاتی خود را شروع کرده و در سفری به ایلام اظهارات تندی علیه دولت روحانی بیان کرده است. گرچه دلواپسان و مخالفان دولت تا پیش از این اعلام کرده بودند که با یک نامزد واحد در انتخابات ریاستجمهوری حضور خواهند داشت اما بهنظر میرسد قالیباف چندان هم بدش نمیآید که تا لحظه آخر در صحنه انتخابات بماند و با روحانی و رئیسی رقابت کند. اخبار حاکی از این است که اختلافهایی نیز بین ستادهای قالیباف و رئیسی وجود دارد تا جایی که برخی اعضای ستاد قالیباف گلایه کردهاند که هواداران ابراهیم رئیسی در حال تخریب قالیباف هستند.
با این حال باید منتظر ماند و دید که در نهایت چه کسی یا کسانی با روحانی رقابت خواهند کرد، رئیسی، قالیباف، یا هردو. چرا که در آن طرف بازی، وضعیت مشخص است، جهانگیری و به احتمال قوی، هاشمیطبا بهنفع روحانی کنار خواهند کشید و میرسلیم هم اگرچه نایب رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه گفته است که «این احتمال وجود دارد که رییسی بهنفع میرسلیم کنارهگیری کند.» با این حال، این احتمال بسیار بعید بهنظر میرسد و اگر هم میرسلیم تا لحظه آخر در صحنه انتخابات بماند، رقیبی کاملاً بیخطر خواهد بود.
سپهر کیانفر/آفتاب