روحانی گفت: اینکه برخی مفاد حقوق شهروندی هنوز اجرایی نمی شود متأسف هستم. من همواره این مسائل را از طریق وزیر دادگستری که پیوند دو قوه مجریه و قضائیه است پیگیری می‌کنم.

به گزارش خبرآنلاین، حسن روحانی امروز ۲۸ دی در بخش دیگری از نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به این سئوال که در دو ماه گذشته منشور حقوق شهروندی را ابلاغ کردید، در شرایطی که خیلی از مفاد حقوق شهروندی در نهادهایی غیر از دولت باید دنبال شوند، مثل حصر و منع حضور آقای خاتمی در مراسم هفتم آیت الله هاشمی، دولت چه اقداماتی قرار است انجام دهد، گفت: برخی می گویند این منشور برای انتخابات آینده است، نه این برای قبل است. همانطور که اشاره شد منشور حقوق شهروندی از وعده های من در انتخابات سال ۹۲ بود. در صد روز اول نسخه اولیه حقوق شهروندی را نوشتیم و روی سایت گذاشتیم نظرات زیادی آمد جلسات زیادی با مسئولان گذاشتم و منشور تکمیل شد البته منشور کاملی  است البته شاید بعدها کامل تر شود این منشور مبتنی بر ۱۳۴ قانون اساسی است من منشور حقوق شهروندی را به تمام دستگاه های اجرایی ابلاغ می کنم. البته به فقط به دستگاه های اجرایی مربوط نمی شود بلکه قوای دیگر هم باید کمک کنند درخواستم این است که قوای دیگر هم در کنار قوه مجریه باشند.

وی افزود: اینکه برخی مفاد حقوق شهروندی هنوز اجرایی نمی شود متأسف هستم. من همواره این مسائل را دنبال میکنم از طریق وزیر دادگستری که پیوند دو قوه مجریه و قضائیه را پیگیری می کند برخی مسائل زمان می برد ما دوست داریم برخی امور همین امشب اجرا شود ولی در برخی موارد احتیاج به کمک دیگران هستیم برخی به اجماع نظام نیاز است. امیدوارم روزی همه این مفاد منشور به اجرا برسد.

رئیس جمهور در پاسخ به این سئوال که یک سال پیش قبل از امضای برجام فرمودید هیچ سندی را اجرا نمی کنیم جز آنکه همه تحریم ها برداشته شود درصورتی که نه تنها تحریم ها برداشته نشد بلکه تحریم های ایسا اعمال شد، چرا این طور شد؟ گفت: مقصود ما تحریم های هسته ای است. آن یک سیر دیگری دارد. تحریم های هسته ای با اجرایی شدن برجام در بخش های دولتی تقریبا اجرا شد. در بخش نفت و گاز چیزی به نام تحریم نداریم. نه در نقل و انتقال پول و نه در صادرات نفت مشکل داریم.

روحانی یادآور شد: یکی از سرمایه گذاری ها نزدیک ۵ میلیارد دلار در بخش نفت می خواهد انجام شود. در حمل و نقل یک تحول ایجاد شد. وزرا برای مردم توضیح دهند بعد از برجام چه مشکلی حل شد. وزیر نفت گفت برخی تجهیزات نفت بعد از برجام یک دهم شد. برخی داروها و تجهیزات پزشکی را قبل برجام مجبور بودیم از برخی کشورها بگیریم که به لحاظ کیفیت مطلوب ما نبود.

وی افزود: در امور بانکی بخشی حل شده و بخشی باقی مانده است. که باقیمانده ها مربوط به غیرهسته ای است. در آیسا گفته شد جدید است و اجرا هم شده که نه آیسا جدید است و نه اجرا شده است. اگر اجرا می شد. یک جمله ای در ۱۶ آذر گفتم که صدا و سیما وقتی می خواهد خلاصه کند زیادی خلاصه می کند آن وقت جمله ناقص در می آید من گفتم اگر آمریکایی ها تمدید آیسا را بلا اثر نکنند این نقض فاحش برجام است، صدا و سیما می خواهد خلاصه کند تا وقت بینندگان تلف نشود. (خنده)

روحانی گفت: دولت آمریکا دو کار کرد با فشار ایران به آمریکا و ۱+۵، اول آن رئیس جمهور امضا نکرد البته وظیفه اش این بود که وتو کند، نکته دوم اینکه بلافاصله این را بلااثر کردند. اگر نمی کردند ما آرام نمی نشستیم. در عین حال تخلف بود و ما اقدام کردیم. دستوری که به وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی دادم که یکی اجرا شد و یکی دیگر در حال اجراست.

رئیس جمهور اظهار کرد: حالا یک بخشی هم که ما می خواستیم اجرا کنیم بخشی همین دیروز اجرا شد. بخش فردو همین دیروز انجام شد. تحریم ها برداشته شده است آمریکایی ها بدقلق هستند و بدعهدی کردند اما نسبت به آینده خوشبینم. برجام توافقی نیست که یک نفری که در یک کشور انتخاب شده بگوید من نمی خواهم. برجام برای آمریکا خیر است حالا رئیس جمهور منتخب آمریکا متوجه نیست. این مسیر را ادامه می دهیم باید تدبیرمان را بکار بگیریم. برخی ها که شب ها می خوابند دوست دارند فردا برجام به هم بخورد. چه فایده ای دارد. این خواب ها چه خاصیتی دارد، یک عده ای از ۱۰ تا ۲۰ سال هستند که من هم آنها را می شناسم هرچه پیش بینی کردند برعکس درآمده است و هنوز دارند پیش بینی و پیشگویی می کنند.(خنده)

روحانی گفت: پایه های برجام مستحکم است البته ما باید حواسمان نسبت به دولت های مقابل جمع باشد تا از این فضای به وجود آمده برای کشورمان استفاده کنیم.