دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: انتصاب رییس جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام در اختیار رهبر معظم انقلاب اسلامی است و ما منتظریم ایشان تصمیم خودشان را اعلام کنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محسن رضایی روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تسلیت رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام از همه کسانی که در مراسم وداع، خاکسپاری، تشییع و ترحیم شرکت کردند، تشکر کرد.
رضایی افزود: از توجه رهبر معظم انقلاب و تقدیر و تشکر ایشان از آیت الله هاشمی و اظهار محبتی که در پیام خود کردند سپاسگزار هستیم.
** پیام تشییع باشکوه آیت الله هاشمی پایبندی مردم به ارزش های انقلاب است
وی ادامه داد: یاران امام یکی پس از دیگری از میان ما می روند اما ملت ایران در تشییع جنازه ها ثابت می کنند که به هیچ وجه راه امام و یاران امام فراموش نخواهد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مهم ترین پیام تشییع پیکر آیت الله هاشمی این بود که هر چند هاشمی از میان ما رفته است اما امام (ره) و ارزش های انقلاب و نظام جمهوری اسلامی پابرجا خواهد بود و ملت ایران ثابت کردند از این میراث گرانبهای امام خمینی (ره) ، نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه و ارزش های انقلاب دفاع خواهند کردند.
**جلسات صحن مجمع تا تعیین رییس جدید تشکیل نمی شود
رضایی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، رهبر معظم انقلاب اسلامی چه کسی را به عنوان رییس مجمع منصوب می کنند؟، گفت: تاکنون هیچ تصمیمی برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته نشده است.
رضایی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام چون یک دستگاه مستشاری برای نظام و در اختیار رهبر معظم انقلاب است این که رییس این نهاد چه کسی باشد یا این که رییس آن چگونه تعیین شود از اختیارات معظم له است که منتظریم ایشان تصمیم خودشان اعلام کنند.
وی ادامه داد: از امروز هم کمیسیون های مجمع تشخیص مصلحت نظام و هم دبیرخانه شروع به کار کردند، کمیسیون های مجمع چون رییس و نایب رییس دارند ما مشکلی نداریم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جلسات صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام را تشکیل نمی دهیم تا این که ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شود.
**نگاهی به عملکرد ۲۰ ساله آیت الله هاشمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام
رضایی در بخش دیگری از این نشست خبری عملکرد ۲۰ ساله آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رییس فقید این نهاد را تشریح کرد.
وی گفت: در مدت ۲۰ سالی که آیت الله هاشمی رفسنجانی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشت،یک هزار و ۶۵۱ جلسه کمیسیون تخصصی و دائمی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد که دو کمیسیون نظارت و امور زیربنایی توسط شخص آیت الله هاشمی اداره می شد.
وی ادامه داد: ۴۲۹ جلسه عمومی صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام در این ۲۰ سال به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: آیت الله هاشمی رفسنجانی در۲۰ سال گذشته با عشق و علاقه و دلسوزی برای مسوولیتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی به ایشان سپرده بودن وقت می گذاشتند.
رضایی خاطرنشان کرد: حاصل جلسات ۲۰ ساله مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست گذاری ۳۵ موضوع مهم کشور از جمله اقتصاد مقاومتی، سیاست های اصل ۴۴ و چشم انداز آینده ایران اسلامی بود که جلسات این ۳۵ موضوع به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی جمع بندی و خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال شد.
وی از مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان دستگاه مستشاری عالی نظام نام برد و گفت: در ۲۰ سال گذشته ۱۶۶ طرح و لایحه اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی در مجمع تشخیص مصلحت نظام حل و فصل شده است که هر کدام دارای چندین بند و ماده بوده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد:همچنین در این مدت هشت معضل مهم کشور را حل کردیم که یکی از آنان مساله بانک مرکزی بود که یک اختلاف بین قوا در این زمینه وجود داشت و با حل شدن این موضوع یک ثبات به مدیریت بانک مرکزی و سیاست های پولی کشور داده شد.
رضایی افزود: همچنین در طول این سال ها دو مورد در حوزه نظارتی داشتیم البته آیین نامه نظارت در دو یا سه سال اخیر ابلاغ شده است.
وی با بیان این که در طول ۲۰ سال گدشته به ۲۰ سوال استفساریه پاسخ دادیم، یادآور شد: در این مدت پنج برنامه توسعه کشور سیاستگذاری شده که آخرین سیاست ها برنامه ششم توسعه بود.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ۱۱ هزار جلسه کارشناسی را در ۲۰ سال گذشته در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام داشتیم که اسناد آن را در دبیرخانه جمع آوری و صحن مجمع آوردیم.
رضایی از تحلیلگران و رسانه ها خواست تا به کارنامه عملکرد ۲۰ سال سیاست گذاری مستقل مجمع تشخیص مصلحت نظام بپردازند.
وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی در طول این ۲۰ سال برای اولین بار است که ایران سرپای خود ایستاده و بدون ارتباط با انگلیس و امریکا برای اولین بار سیاست های کلان خودش را تنظیم کرده و مثل قبل از انقلاب نبوده که سفارت آمریکا یا انگلیس سیاست های ایران را تنظیم کنند.
وی ادامه داد: سیاست های تصویب شده در مجمع تشخیص مصلحت نظام راهنمای خوبی برای مجلس ها و دولت های آینده است که در چارچوب این سیاست های کلی برنامه ریزی و بودجه ریزی کشور را دنبال کنند.