سرژ سرکیسیان رئیس جمهوری ارمنستان نتیجه مذاکرات اخیر با حسن روحانی همتای ایرانی خود در شهر ایروان را به نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا ارائه کرد.
در نشست روز دوشنبه سران پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به میزبانی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و سران قزاقستان، ارمنستان، بلاروس و قرقیزستان، موضوع تشکیل منطقه آزاد مشترک با ایران بررسی شد.
خبرگزاری روسیا سگودنیا در این باره گزارش داد: رئیس جمهوری ارمنستان برای عقد قرارداد موقت همکاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا ابراز علاقه کرد و خواستار امضای آن شد.
سرکیسیان اعلام کرد: ارمنستان به روند مذاکرات کمیسیون اقتصادی اوراسیا و ایران کمک می کند تا هر چه زودتر قرارداد مورد نظر امضا شود.
وی در ادامه نتایج مذاکرات چهارشنبه گذشته خود با رئیس جمهوری ایران را که در شهر ایروان پایتخت ارمنستان انجام شد به همتایان خود ارائه کرد که در برگیرنده تاکید طرفین برای ایجاد گذرگاه حمل و نقل از خلیج فارس تا دریای سیاه بود.
سرکیسیان در پایان اظهار کرد: ارمنستان تنها کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا است که با ایران مرز زمینی دارد و تلاش می کند، راهگذری برای انتقال امن کالا از کشورهای عضو اتحادیه (از مسیر ایران) تا خلیج فارس و سپس اقیانوس آرام فراهم شود.
تیگران سرکیسیان رئیس هیات مدیره کمیسیون اقتصادی اوراسیا نیز ۱۵ آذر ماه در مذاکره با مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی در روسیه اعلام کرد: ایران یکی از کشورهای دارای اولویت در روابط با اتحادیه اوراسیا است.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا که ژانویه سال ۲۰۱۵ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد با عضویت روسیه، قزاقستان، ارمنستان، بلاروس و قرقیزستان ۲/۲ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی و ۳/۱ تریلیون دلار تولیدات صنعتی دارد و همچنین تجارت خارجی کشورهای عضو به خارج از اتحادیه بالغ بر ۸۷۷ میلیارد دلار یعنی برابر ۷/۳% صادرات و ۳/۲% واردات کل جهان است.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا جمعیتی معادل ۱۸۰ میلیون نفر را در برمیگیرد. ویتنام از ماه مه ۲۰۱۵ تفاهم نامه منطقه تجارت آزاد با این اتحادیه امضا کرده است و چین، ترکیه، تونس، هند، نیوزیلند و مغولستان نیز خواهان ایجاد چنین منطقه آزاد مشترکی هستند./ ایرنا