آمار تسهیلات دریافتی بخش های مختلف اقتصادی نشان می دهد که در هفت ماهه امسال (منتهی به مهرماه) به بیش از دو بیلیارد و ۷۸۰ تریلیون ریال ( معادن ۲۷۸ هزار میلیارد تومان) بود که ۶۵٫۵ درصد آن صرف تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی شد.

به گزارش ایرنا و بر اساس جداول منتشر شده بانک مرکزی تسهیلات پرداختی بانک‌ها در این مدت به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۲۷۸۴٫۴ هزار میلیارد ریال بوده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، مبلغ ۹۲۳٫۳ هزار میلیارد ریال (معادل ۴۹٫۶ درصد) افزایش داشته است.
بررسی هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی در هفت ماهه سال ۱۳۹۵ نشان می دهد که سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمام بخش‌های اقتصادی در مدت هفت ماهه امسال مبلغ ۱۸۲۳٫۴ هزار میلیاردریال معادل ۶۵٫۵ درصد کل تسهیلات پرداختی است.
این نوع تسهیلات در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۶۶۲٫۵ هزار میلیارد ریال یعنی معادل ۵۷٫۱ درصد افزایش داشته است.
سهم تسهیلات پرداختی بابت تامین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در هفت ماهه سال جاری معادل ۶۶۴٫۹ هزار میلیارد ریال بوده که حاکی از ۳۶٫۵ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش تمام بخش‌های اقتصادی (مبلغ ۱۸۲۳٫۴ هزار میلیارد ریال) است.
همچنین از ۷۸۶٫۲ هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۴٫۶ درصد آن (مبلغ ۶۶۴٫۹ هزار میلیارد ریال) برای تامین سرمایه در گردش پرداخت شده که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع این بخش توسط بانک‌ها برای امسال است.
همچنین در مدت یاد شده تعداد ۱۶۶ هزار و ۸۰۷ فقره تسهیلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره ۴۷۱۳ میلیون ریال پرداخت شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخش‌هاست.
علاوه براین در بخش خدمات نیز تعداد دو میلیون و ۲۶۳ هزار و ۷۲ فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره ۵۰۲ میلیون ریال به متقاضیان پرداخت شده است.

** سهم سایر بخش های اقتصادی از وام های بانکی
نگاهی به توزیع تسهیلات بانکی بین سایر بخش های اقتصادی نشان می دهد که بخش خدمات با دریافت ۱۱۳۶٫۳۵۵ هزار میلیارد ریال پیشتاز است و بخش صنعت و معدن در رتبه دوم قرار دارد.
بخش بازرگانی در این مدت توانسته است ۳۹۲٫۴۹۷ هزار میلیارد ریال از منابع بانکی را جذب کند و در جایگاه سوم دریافت تسهیلات قرار گیرد.
همچنین در بخش ساختمان و مسکن نیز اختصاص ۲۵۳٫۶۶۸ هزار میلیارد ریال از منابع بانکی صورت گرفت که از میزان ۳۵٫۵ درصد یعنی حدود ۸۹٫۹۸۴ هزار میلیارد ریال آن صرف خرید مسکن شده است.
بخش کشاورزی با دریافت ۲۱۴٫۳۳۹ هزار میلیارد ریال از منابع بانکی در مدت هفت ماهه امسال در رتبه پنجم این جدول قرار گرفته که ۷۲٫۶ درصد این منابع صرف تامین سرمایه در گردش واحدها شده است.
بانک مرکزی تاکید دارد که در پرداخت تسهیلات مورد نیاز بخش های اقتصادی همچنان باید در تداوم مسیر جاری ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت .
بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی)توجه ویژه‌ای داشت.
به گزارش ایرنا، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی پیش از این گفته بود، دولت به منظور خروج واحدهای تولیدی از رکود، پرداخت بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط مشکل دار را تا پایان امسال هدف گذاری کرده است.