رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خرد بودن واحدهای تولیدی بخش کشاورزی را مهم ترین مانع در روند مکانیزاسیون و صادراتی شدن محصولات این بخش دانست .
ایرنا ، دلاور حیدرپور دوشنبه شب در آئین گشایش نمایشگاه تخصصی کشاورزی در قائمشهر افزود : بسیاری از تولیدات کشاورزی ما از لحاظ کیفی قابلیت صادراتی دارند ، اما به دلیل ساختار تولید ما که یک ساختار خرد است ، در خیلی از جاها تکنولوژی به صورت کامل به کار گرفته نمی شود.
وی غیبت فناوری در بخش کشاورزی را سبب ساز افزایش هزینه های تولید این بخش برشمرد و تاکید کرد که این عامل سبب می شود تا محصولات صادراتی ما قدرت رقابت پذیری را در بازارهای جهانی از دست بدهند.
حیدرپور گفت : استفاده از ماشین و تکنولوژی یک امر اجتناب ناپذیر است که با استفاده از آنها می توانیم تولیدی سالم و ارزان تر داشته باشیم و در بازار عرضه محصول چه در داخل و چه در خارج با قدرت رقابت پذیری بالاتری ظاهر شویم .
** تولید داخلی ماشین آلات ، نخستین گام
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین به حرکت کشور در جهت خودکفائی در تولید ماشین آۀات کشاورزی اشاره کرد و گفت : در دهه 70 ماشین آلات کشاورزی از خارج وارد می شد ، اما اکنون با همت تولیدگران داخلی و کمک دولت بسیاری از نیازهای کشاورزی ما در داخل تامین و خیلی از تولید کنندگان ما محصولات خود را صادر می کنند .
وی اضافه کرد : ما باید به عنوان دست اندرکاران بخش دولتی باید تلاش کنیم تا با حمایت از صنایع در حال پیشرفت ، بخش کشاورزی را با اجرای طرح مکانیزاسیون احیا کنیم .
حیدرپور با بیان اینکه مازندران قطب کشاورزی است ، گفت : با توجه به نقشی که ماشین و تکنولوژی در تولید محصولات کشاورزی دارد ، هم اکنون بیش از 6.5 میلیون تن تولید محصولات کشاورزی استان را شامل شده است.
وی بر ضرورت مکانیزه کردن کشت برنج در مازندران تاکید کرد و گفت : باید همت کنیم تا کشاورزان ما علاوه بر مرحله کشت ، در برداشت برنج هم از کمباین های مخصوص استفاده کنند .
او افزود : در صورتی که مراحل مختلف کاشت ، داشت وبرداشت برنج در کشور مکانیزه شود ، خود به خود با افزایش تولید ، جلوی واردات برنج گرفته می شود.
حیدرپور ، حمایت دولت از برنجکاران داخلی را در سال جاری تحسین برانگیز توصیف کرد و گفت که امسال کشاورزان برنجکار شرایط خوبی را تجربه کردند و با توجه به افزایش کمی و کیفی تولید برنج ، سال خوبی برای آنان بود.
رئیس جهاد کشاورزی مازندران همچنین بر ضرورت ترغیب کشاورزان به بازدید از نمایشگاههای این بخش تاکید کرد و گفت : باید سعی کنیم تا تولید کنندگان برای بازدید از نمایشگاه بیایند و با دستاورد ها و تکنولوژی تولید داخل آشنا شوند چرا که تسهیلاتی که دولت در نظر گرفته ، بسیار مناسب و بدون سقف است که می تواند کشاورزان را در صورت برانگیخته شدن به سمت مکانیزه کردن کشاورزی سوق دهد.
** جذب 80 درصد اعتبارات مکانیزاسیون استان
رئیس جهاد کشاورزی مازندران همچنین از جذب 80 درصد اعتبارات بخش مکانیزاسیون استان تاکنون خبر داد و گفت که این تسهیلات با نرخ 15 درصد برای خرید ماشین آلات در تمام بخش های کشاورزی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وی جذب 20 درصد باقی مانده از اعتبارات مکانیزاسیون را نیازمند اطلاع رسانی به کشاورزان دانست و افزود : مکانیزاسیون کشاورزی نه تنها بر کمیت و کیفیت تولید اثر دارد ، بلکه سبب کاهش هزینه ها و افزایش درآمد کشاورزان می شود.