معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: 120 هزار نفر در مازندران به دیابت مبتلا هستند که 44 هزار نفر در روستاها و مابقی در شهرها حضور دارند.
نادر آهنگر بعد از ظهر امروز در همایش پیشگیری و کنترل دیابت که بهمناسبت هفته ملی دیابت در سالن هلال احمر ساری برگزار شد، اظهار کرد: در هر 6 ثانیه یک نفر در جهان به دیابت مبتلا میشود.
وی با بیان اینکه 5 میلیون نفر در کشور به دیابت مبتلا هستند، افزود: 120 هزار نفر در مازندران به دیابت مبتلا هستند که 44 هزار نفر در روستاها و مابقی در شهرها حضور دارند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران عوامل ابتلا به دیابت را سابقه خانوادگی و سبک زندگی دانست و عنوان کرد: چاقی، تغذیه ناسالم، کم تحرکی در ابتلا به دیابت نقش دارند.
آهنگر با اشاره به اینکه افراد میانسال هر سه سال یکمرتبه و سالمندان هر سال یکمرتبه باید در مورد ابتلا به دیابت آزمایش شوند، خاطرنشان کرد: ورزش و تحرک تا 40 درصد احتمال ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
وی با اشاره به افزایش مصرف دخانیات در جامعه، بیان کرد: اگر افراد سبک زندگی خود را تغییر دهند میتوانند تا 11 سال ابتلا به دیابت را بهتاخیر اندازند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اقدامات خود مراقبتی در پیشگیری و کنترل دیابت را مهم دانست و ادامه داد: چهار نوع دیابت وجود دارد که 95 درصد افراد دیابتی به نوع دوم آن مبتلا هستند.
آهنگر با اشاره به عوارض چشمی در بیماران دیابتی، تصریح کرد: در دنیا 93 میلیون نفر عوارض چشمی دیابت دارند.
وی با بیان اینکه 50 درصد افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود اطلاع ندارند، اضافه کرد: خود مراقبتی اثر مهمی در کاهش هزینههای درمان دیابت دارد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران استرس و افسردگی را از عوامل تشدید بیماری دیابت دانست و گفت: بیش از 6 ساعت و کمتر از 9 ساعت خواب در بیماران دیابتی میتواند به کنترل آن کمک کند./ فارس