کنگره خانه کارگرمازندران با حضور و سخنرانی حسن صادقی معاون دبیرکل حزب اسلامی کار و عضو شورای مرکزی خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران در قائمشهر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قائمشهر،معاون دبیرکل خانه کارگر در پنجمین کنگره بزرگ خانه کارگر مازندران با بیان اینکه جامعه کارگری در مقطع فعلی و مقاطع مختلف دیگر وضعیت مطلوبی نداشته و ندارد، اظهار کرد: مکلفیم در کنگرهها گزارش عملکرد دهیم تا اعضاء مطلع شوند در طول چهار سال گذشته چه کردهایم.
حسن صادقی افزود:بعد از تحویل دولت به دولت سازندگی اصل تشکیلات خانه کارگر بنا داشت تا روابط دولت ، کارگر و کارفرما را برای بهتر شدن ساختار اقتصادی کشور احیا کند و اجرای قوانین درمان رایگان و قانون کار در این دوره اجرایی شد و هرچقدر هم که مشکل داشتیم با به میدان آمدن دولت را وادار میکردیم که سخنان ما را بپذیرد و درواقع هم همراه دولت بودهایم و هم از قانون کار مراقبت میکردیم.
وی تصریح کرد: در دولت اصلاحات استراژی وزیر وقت، تضعیف قانون کار و تشکیلات کارگری بود و نگاه صفدر حسینی اصلاح قانون با کمکردن حمایتها بود و خانه کارگری که همراه دولت بود باید سکوت میکرد و به همین دلیل در آن مقطع در مقابل تأمین اجتماعی با توان یکصد هزار نفری به میدان آمدیم و دولت را مجاب کردیم ماده واحده کارهای سخت و زیان آور را اجرایی کند.
صادقی با بیان اینکه استراتژی دولتهای قبل محصور کردن خانه کارگر نبود ولی استراتژی دولت گذشته بستن دربهای خانه کارگر و فروش ساختمانهای آن بهاصلاح به تشکلات کارگری بود و به قول بعضیها سیاست تفرقه بیانداز و حکومت کن را در پیش گرفتند.
وی ادامه داد: در دولت گذشته ناگزیر شدیم سیاست انزواطلبی با نگاه مدیریت جهادی را در پیش بگیریم و تشکیلات خانه کارگر با اعضاء 150 هزار نفری خود با استراتژی مدون در سه حوزه آموزشی به صورت رایگان، ایجاد امکانات رفاهی در مناطق سیاحتی و زیارتی و تقویت دانشگاههای علمی و کاربردی کار خود را آغاز کرد.
این مسؤول اظهار کرد: هدفگذاری ما این بود که برای اعضاء و خانوادههای عضو، آموزش رایگان فراهم کنیم و این امر عملیاتی شد و به موازات آنسعی کردیم 2 هزار سوییت در مناطق مختلف کشور مهیا کنیم که تاکنون 1200 هزار سوییت آن محقق شد و اعضاء خانه کارگر از 150هزار عضو به یک میلیون و پانصد هزار عضو افزایش یافت.
معاون دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه در حوزه آموزشهای عالی دانشگاه علمی کاربردی ما در بین استانهای دیگر نمونه شد ، اظهار کرد: در آخرین کنگره این دوره که در مشهد برگزار شد استراتژی را تدوین کردیم که بتوانیم آموزش رایگان در حوزه آموزش عالی را فراهم کنیم که اگر این کار انجام شود مؤفقیت بزرگی محسوب میشود.
صادقی بیان کرد: تشکیلات ما تشکیلاتی نیست که به دنبال دولتها راه بیفتد و اگر تعرضی دید دهان بر روی تعرضات ببندد و هر دولتی که جامعه کارگری و حقوق کار را به رسمیت بشناسد با آن رفیق هستیم.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه با رویکردی مواجهایم که در جهت تضعیف کارگران حرکت میکنند مثل بحث اصلاح قانون کار، اظهار کرد: وزیرکاری که از جنس خود ما است، امروز منادی و متولی تغییر قانون کار است و ما نباید سکوت کنیم و نمی توانیم سکوت کنیم چراکه بنا نیست هرکس وزیر شد به سفره کارگران دست درازی و سفره کارگر را کوچک کند و کارگر سکوت کند و حرفی نزند.
وی ادامه داد: عدهای قانون کار و نیروی کار را مشکل برمیشمرند و این در حالی است که مشکل مدیریت نظام اجرایی کشور است که از دیرباز و قبل از انقلاب با آن مواجه است و باید به آنانی که میخواهند قانون کار را تغییر دهند گفت: آیا اگر قانون کار را قطعه قطعه کنیم و تغییر دهیم مشکل اقتصاد کشور حل می شود و اگر میشد چرا در بازارچههای مرزی، شهرکهای صنعتی و مناطق آزاد هنوز مشکل دارند.
وی با بیان اینکه سرمایه سیال و فرار است و جایی میرود که امنیت داشته باشد، تصریح کرد: درآمد ترکیه از صنعت توریست به اندازه درآمد ما از منابع نفتی است و با وجود اینکه این صنعت میتواند یک میلیون و 200 هزار شغل ایجاد کند ولی صنعت توریست ما توریست گریز است و ما همچنان میگوییم مشکل ما قانون کار و کارگران هستند.
صادقی خاطرنشان کرد: با اصلاح قانون کار مخالف نیستیم و میگوییم اگر قرار است اصلاحی انجام شود باید از قلب آن که همان فصل ششم است اصلاح شود.
وی افزود: در زمان طاقوت ساختمانهای دولتی کوخ بودند و کارخانهها و صنعت ما کاخ، اما در شرایط امروز، تمام صنایع کشور نابود شده و ساختمانهای دولتی و ادارات ما کاخ شدهاند.
وی به مشکلات تأمین اجتماعی و بیمه اشاره کرد و گفت: سفرهای که باید شش میلیون نفر را در خود داشت امروز به دلایل مختلف 12میلیون و 700 هزار نفر را بر سفره بازنشستگی و کارگری کشانده و حق بیمه آنها را هم نمیدهند.
معاون دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: اگر دولتمردان و نظام سیاسی ما به فکر نجات صندوقهای بیمهای نباشند به صورت قاطع میگویم که در 5 سال دیگر کارگران برای گرفتن حقوق خود مجبور هستند در خیابانها رژه روند.
وی اظهار کرد: علیرغم اینکه انتظار داشتیم صدا و سیما در مورد طرح بیمه سلامت نقد درستی داشته باشد اما متأسفانه شاهد هستیم که صدا و سیما مدام مدیحهسرایی میکند و رپرتاژ میدهد و در جهت طرحی که مانند حذف یارانه برای دولت و حاکمیت مشکل ساز میشود، فضا را برای منتقدین این طرح بسته است.
صادقی با تأکید بر اینکه طرح تحول سلامت اگر متوقف نشود صندوقهای بیمهای را به ورشکستگی کامل میکشاند، اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی بینالنسلی است و باید این سرمایه حفظ شود و باید بگوییم طرح تحول سلامت همانند طرح هدفمندکردن یارانهها نابخردانه است و به ضرر مردم است.
وی ادامه داد: زمانی که قانون کار نزد رهبری برده شد ایشان فرمودند که قانون را اصلاح کنید اما جنبه حمایت از ضعیف آن را پررنگ کنید باید دولت گذشته و وزیر فعلی از آن تبعیت میکردند و دنبال تغییر نمیرفتند.
صادقی با بیان اینکه شعار دولت روحانی حمایت از تولید است، تصریح کرد: استراتژی این دولت راهبردی و تقویت بنیان اقتصاد مبتنی بر نیروی انسانی و مورد حمایت ما است.
نصراله دریابیگی:
تغییر قانون الزام به بهانه بیمه سلامت غیرممکن است
دریابیگی افزود: کارگران باید به گونهای رفتار کنند که ثابت کنند پیامبر اسلام به حق بر دست کارگر بوسه زده است.
وی اظهار کرد: در سالهای انقلاب اسلامی بیشترین شهید متعلق به جامعه کارگری است.
رئیس ستاد پنجمین کنگره بزرگ خانه کارگر مازندران بیان کرد: در سالهای گذشته به دلیل اجرای سیاستهای نادرست، برخی به بهانه ایجاد رونق اقتصادی تسهیلات بانکی بیضابطه دریافت کردند.
رییس هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی مازندران از عدم اجرای قانون الزام تامین اجتماعی ابراز نگرانی کرد و گفت: کارگران و بازنشستگان دستاندازی به اموال کارگران از سوی وزارت بهداشت و درمان را محکوم میکنند.
وی افزود بارها از طریق تریبونهای مختلف این خواسته به حق را فریاد زدهایم اما باز مثل اینکه آقایان خواب و خیالهایی دارند.
دریابیگی؛ خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما با رای ما به مجلس رفتهاید پس چرا در برابر این تعرض ناحق( ادغام صندوقهای درمان) سکوت کردهاید؟
دریابیگی با بیان اینکه تغییر قانون الزام به بهانه بیمه سلامت غیرممکن است، اظهار کرد: عواملی هستند که در برنامه ششم میخواهند صندوق تأمین اجتماعی را با بازنشستگان هواپیمایی، ذوب آهن و … ادغام کنند و ما مخالف این امر هستیم چرا که سازمان تأمین اجتماعی متعلق به دولت و کارفرما نیست و متعلق مردم است.
دبیر اجرایی تشکیلات خانههای شمال کشور با بیان اینکه بیش از 60 درصد بازنشستگان حداقلبگیر سازمان تامین اجتماعی هستند گفت: علت این دریافتیها؛ اخراج، تعدیل وبازخریدی کارگران به دلیل واگذاری کارخانهها به افراد غیرصنعتی بوده است.
دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مازندران در کنگره خانه کارگر:
کارگران همه وجودشان را در طبق اخلاص نهاده اند
دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مازندران درمراسم پنجمین کنگره بزرگ خانه کارگر مازندران گفت: بی شک انگیزه برپایی کنگره خانه کارگر ، اهداف بزرگ و نیات مقدسی است که مرضی خداوند متعال خواهد بود و بدلیل ارزش کارگران و اهمیت مسایل کارگری باید هر قدمی را که در راستای تدوین سیاست ها ، تعیین راهبردها ، بهبود شرایط و تثبیت فضای کارگری برداشته می شود، بزرگ بداریم.
مصطفی سواد کوهی افزود:جامعه کارگری مطمئن ترین تکیه گاه کشورِ در حال توسعه ما در مسیر پیشرفت و تعالی محسوب می شود چرا که موتور محرکه ماشین عظیم توسعه ، تولید است و چرخ های تولید نیز با دستان توانمند کارگران عزیز به گردش درمی آید .
وی با اظهار درود به کارگران یادآور شد: این بدنه ی فعال جامعه که در سفره زندگی همه ما ردّی و نقشی از زحمات طاقت سوز و توانفرسای آنان به چشم می خورد.
سواد کوهی اضافه نمود: کارگران پر تلاش که با دست های رنجور خویش ، عزت و شرف میکارند و با عرق جبین خود آن را آبیاری می کنند و با قلب مهربان خویش از آن محافظت می نمایند تا کام مردم به میوه بالندگی و پویایی و نشاط شیرین شود .
دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مازندران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که می فرماید : «کارگران با تن ، جان و مغز خود زمینه پیشرفت کشور و آسایش مردم را تأمین می کنند . کارگران ستون فقرات جامعه اند و از فلج شدن کشور جلوگیری می کنند . آنها علاوه بر وظایف شغلی ، وظایف انقلابی خود را نیز خوب انجام می دهند … »تصریح نمود:با کمی توجه می بینیم انتخاب واژه ها در این فراز حکیمانه است .
دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مازندران افزود: این که کارگران با تن و جان و فکر خود به مملکت خدمت می کنند یعنی همه وجودشان را در طبق اخلاص نهاده اند و این تعبیر که کارگران ستون فقرات جامعه اند ، به میزان اتکای جامعه به قشر کارگر اشاره دارد و توجه به نقش انقلابی کارگران نیز حق مطلب را درباره حضور موثر این قشر همیشه در صحنه ادا کرده است.
دبیر حزب اعتمادملی مازندران با تاکید بر اینکه باید به این نکته مهم توجه کنیم که کُنش مندی جامعه کارگری ما صرفاً در مؤلفه های اقتصادی نظیر کار و تولید خلاصه نمی شود اظهار کرد: کارگران در تاریخ انقلاب اسلامی نقش و سهم عمده ای در حرکت های انقلابی و اصلاحی ایفا نموده اند.
وی افزود:انتظار التیام بخشیدن جراحت های عمیقی که با بی برنامگی ، سوء مدیریت ، چپاول منابع و ناکارآمدی مدیریت ها و سیاست های دولت گذشته بر پیکره جامعه کارگری وارد آمد و نیز انتظار تدبیر مشکلات و نارسایی ها و افزایش امیدها ، توقع بجا و بحق کارگران از دولت جناب دکتر روحانی است .
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه ریاست جمهوری تاکید کرده است که تشکلهای مدنی و انجمنهای کارگری تلاش کنند تا صدای کارگران به گوش مسئولان برسد و مسئولان همت کنند تا پاسخ مناسبی به این صداها داده شود گفت:با ملاحظه مشارکت کارگران و تشکل های کارگری در حرکت های اصلاحی خواهیم دید که در این حرکتها ، کارگران با محوریت انجمن ها و اتحادیه¬های کارگری کمک های شایانی به کاهش نابسامانی ها از طریق زمینه سازی برای استفاده از حداکثر ظرفیت های قانونی و مدیریتی نموده اند به گونه ای که بدنه ی مدیریتی کشور برای شنیدن صدای کارگران و پاسخگویی به انتظارات و خواسته های آنها ، مجاب و مشتاق شده است زیرا صدای کارگر ، صدای توسعه است و مطالبات حوزه کارگری نیز از الزامات توسعه به شمار می آید.
مصطفی سوادکوهی در قسمت دیگری از سخان خود به حضور موثر کارگران در حرکت های اصلاحی و انقلابی ، انتخابات اشاره کرد و افزود:یکی از مصادیق حضور موثر کارگران در حرکت های اصلاحی و انقلابی ، انتخابات است. ما در انتخاباتهای مختلف ، آثار و پیامدهای مثبت و سازنده این حضور را ملاحظه کرده ایم . اما چگونه می توان اثرات و برکات حضور و فعالیت کارگران در عرصه های مختلف دفاع از کیان نظام اسلامی و ارزش های انقلاب ، در عرصه پیشرفت و سازندگی ، در عرصه افزایش عزت و اقتدار نظام و در عرصه پویا نمودن فرایندهای کلیدی توسعه را دید و اقرار کرد ولی در هنگامه پاسخگویی به این همه وفا ، جفا ورزید؟
وی افزود:در دولت قبل به ساختار اداره کشور خصوصاً به پیکره اقتصاد و همه مؤلفه¬های مرتبط با آن منجمله کار و تولید جفا شده است و درآمدهای بی سابقه کشور در حالی حیف و میل شد که انبوه نیازها و خواسته ها ، بی پاسخ مانده بود .
دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مازندران اضافه نمود: اکنون که با گشوده شدن دریچه های امید ، امیدها برای رهایی کشور و عناصر مؤثر در توسعه از رویکردهای پوپولیستی ببار نشسته ، باید راه را بر هر گونه یأس افکنی که وجهه همت دلواپسان است ، ببندیم .
سواد کوهی با بیان اینکه انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری دوازدهم در پیش است گفت: قطعا ًاین رویداد سیاسی – اجتماعی فرصتی بزرگ برای یک حضور حماسی و رقم زدن یک نتیجه حماسی است که لاجرم به یک حماسه در برنامه ریزی و سیاستگذاری نیاز دارد.
وی در پایان اظهار کرد:قدر مسلم یکی از اهداف برپایی چنین کنگره ای بازنگری در راه های رفته و تدبیر راه های پیش رو به منظور ارتقاء کمی و کیفی نقش اجتماعی کارگران است و در انتخابات آتی ، مشارکت اقشار تأثیرگذار در فرایندهای اصلاحی باید جدی گرفته شود .
در خاتمه از مساعی بزرگمرد اصلاحات مازندران ، صدای رسای کارگران ، اسوه اخلاق و صداقت و نماد خستگی ناپذیری جناب آقای دریابیگی عزیز ، دبیر محترم خانه کارگر استان و جوانمرد اصلاحات مازندران ، نماد خدمت و کار و تلاش صادقانه جناب مهندس میرزایی عزیز ، دبیر محترم حزب اسلامی کار استان که الحق و الانصاف برنامه ریزی و تلاش وسیعی جهت ساماندهی مسایل کارگری انجام داده و می دهند قدردانی می کنم.