به گزارش عصر ایران به نقل از سی ان ان ترک ” تونجر رفعت بارین ” یک مشاور املاک در شهرستان “میلاس ” در استان ” موقلا ” در ترکیه ادعا کرده است گنجینه های پادشاهان “تروا” به ارزش تقریبی 500 تریلیون دلار در زیر تپه های متعلق به شهر تاریخی ” تروا” خاک می خورند.
او این گنجینه تاریخی را بزرگ ترین گنجینه مدفون در تاریخ بشر دانسته است.
رفعت بارین در یک نشست خبری به واکنش های مطرح شده پس از ادعای مطرح شده درباره “گنیجنه 500 تریلیون دلاری” نیز پاسخ داده است.
پس از طرح ارزش 500 تریلیون دلاری، بسیاری از رسانه های ترکیه ای با “تمسخر” نوشته بودند این رقم با محاسبات “چرتکه بقالی” به دست آمده است. مجله باستان شناسی ترکیه نیز به این رقم ادعایی واکنش نشان داده و آن را رد کرده است.
گفتنی است رقم تولید ناخالص داخلی ایالات متحده آمریکا که بزرگ ترین اقتصاد جهان است کمتر از 20 تریلیون دلار در سال است و این رقم ادعا شده درباره ارزش گنیجنه تمدن باستانی ” تروا” معادل 25 سال تولید ناخالص داخلی آمریکاست.
شهر تاریخی تروا منطقه ای در غرب ترکیه و در 30 کیلومتری” چاناک قلعه ” است که در سال های دهه 1870 و در کاوش های یک باستان شناس آلمانی ثابت شد که تمدن تاریخی تروا که در منظومه ایلیاد ” هومر” حماسه سرای یونانی به ماجرای جنگ معروف آن – جنگ تروا – اشاره شده است، در این منطقه از ترکیه قرار داشته است.
در بیش از یک قرن گذشته بقایا و اشیایی تاریخی از این منطقه کشف شده که امروزه در موزه های ترکیه، آمریکا، آلمان و روسیه نگهداری می شود.
رفعت بارین ادعا کرده است گنجینه افسانه ای پادشاهان تروا شامل بیش از 3 هزار قطعه از جمله 15 مجسمه بزرگ و طلایی و دیگر اشیاست که ارزش تقریبی آنها 500 تریلیون دلار آمریکاست.
شهر تاریخی تروا یکی از جاذبه های گردشگری در ترکیه است.
در برخی منابع تاریخی آمده که اسکندر مقدونی در بازدید از این شهر زره خود را به معبد مشهور آتنا در این شهر هدیه کرده و سلطان محمد فاتح پادشاه عثمانی نیز قبل از فتح شهر استانبول – کنستانتینوس = پایتخت روم شرقی – به این شهر رفته و در آنجا سوگند انتقام یاد کرده بود.