يونسي پديده مواد مخدر و اعتياد را از جمله مشكلات امروزي جامعه برشمرد و گفت: امروز جنگ ها در جهان بيشتر در دو حوزه نرم و سخت مترتب است و آسيب هاي اجتماعي در مقايسه با گذشته كه در قالب بروز پديده هاي طبيعي و بيماري هاي مسري بوده است در چهره هايي همچون اعتياد و انواع قاچاق و ساير حوزه ها خودنمايي مي كند به دليل گردش مالي قابل توجه در اين حوزه آسيب نيز افزايش يافته است .
وي با بيان اين كه از جمله آسيب هاي متعارف در ايرا ن و استان آسيب هاي ناشي از پديده مواد مخدر و اعتياد است، گفت: همسايگي ايران با بزرگترين توليد كننده مواد مخدر سنتي و قرار گرفتن در مسير ترانزيت موجب بروز اين آسيب ها شده است.
جانشين رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان، با بيان اين كه ايران بالاترين ميزان كشفيات مواد مخدر در جهان را دارد، تصريح كرد: وزير كشور در سمينار جهاني به اين مهم اشاره كردند كه ايران اسلامي كه براي نا امن كردن محيط براي قاچاقچيان و امن كردن محيط زندگي مردم نه فقط مردم عزيز ايران بلكه ساير مناطق جهان كه در معرض آسيب اين پديده هستند مقابله با اين پديده را در دستور كار جدي خود قرار داده، مجامع بين المللي نيز بايد به ميزان تلاش ايران، بودجه اين بخش را تامين كنند.
وي با اشاره به اين كه از جمله سياست هاي نظام مبارزه با شبكه هاي توزيع مواد مخدر و كاهش اعتياد است، گفت: در مازندران طرح جامع مبارزه با مواد مخدر و اعتياد با حضور همه دست اندركاران و متخصصان در دو سطح تهيه شد.يونسي با بيان اين كه در حوزه مختلف درمان، مبارزه، صيانت، پيشگيري، حقوقي و … بازنگري اساسي صورت گرفته است افزود: نهايت بر اساس اين نتايج طرح جامع ملي مبارزه با اين پديده تهيه گرديد.
معاون استاندار با اشاره به اين كه در اين طرح به مسايل آموزشي و پرورشي و تاثير آن در پيشگيري از اعتياد از سنين پايين تر و در مدارس و دانشگاه ها توجه خاصي شده كه ثمرات آن در سال هاي آتي به بار خواهد نشست، تصريح كرد: در حوزه مقابله با اين پديده نيز بازبيني ها و اصلاحاتي در خصوص برخي امور مقابله اي صورت گرفت.
وي با اشاره به اين كه در حوزه صيانت نيز اجماعي بين تشكل هاي مردم نهاد صورت گرفت و انتخابات انجام شد و تشكيلات مركزي تشكل ها شكل گرفت و در پي استفاده بهينه از اين ظرفيت مردمي هستيم، ابراز نمود: در حوزه تغيير نگرش نيز برنامه هايي تدوين شد چرا كه معتاد نيز يك انسان و عضوي از پيكره جامعه است و همه بايد براي رهايي او تلاش كنيم كه بتدريج از سوي نهادهاي فرهنگي استان در حال تعقيب است.
يونسي با بيان اين كه از جمله محور اصلي در خصوص فرد معتاد اين است كه به سمت درمان كامل برود، عنوان كرد: در مازندران در طول فعاليت دولت يازدهم بيش از 500 مركز درماني فعال براي درمان معتادان راه اندازي شده است و بيش از 53 هزار نفر تحت پوشش مراكز كاهش آسيب و حمايت اجتماعي استان هستند و اين آمار در گذشته بسيار اندك بوده است .
جانشين رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان، با اعلام اين كه 76 مركز اقامتي ميان مدت پرهيز مدار در استان راه اندازي شده كه معتادان را تحت مراقبت قرار مي دهد، بيان داشت: 409 مركز متادون تراپي نيز در استان شكل گرفته كه مراجعات به آن خيلي خوب است.
يونسي با بيان اين كه 6 مركز كلينيكي نيز در زندان هاي برخي شهرها راه اندازي شده كه درمان، غربالگري، مشاوره و حمايت اجتماعي را انجام مي دهند، گفت: 8 مركز كاهش آسيب دي آي سي در برخي شهرها داريم و تمام مراكز اقامتي غير مجاز در استان تعطيل شده است.
وي، عنوان كرد: همه هدف دولت تدبير و اميد ايجاد امنيت، شادي و نشاط اجتماعي فاخر و تقويت و گسترش اميد در فضاي جامعه است.در همين زمينه نيز اجراي طرح نظام سلامت با هداف افزايش و گسترش سلامتي جامعه و كاهش هزينه براي مردم بوده است و در رابطه با درمان معتادان نيز دولت با تخصيص اعتبار قابل توجه و تامين نيازمنديهاي درماني در صدد بهبود وضعيت معتادان مي باشد.
معاون استاندار مسايل رواني پس از ترك و اشتغال بهبود يافتگان را از جمله دغدغه هاي استان برشمرد و افزود: پيش بيني شده است افراد معتاد براي مديريت رواني به بهزيستي ها مراجعه كنند و در حوزه آموزش حرفه هاي مورد نظر فني حرفه اي تدابيري انديشيده شده است.
وي با اعلام اين كه در دو محله از محلات آلوده بازسازي شده ساري در استان با اعتبارات دولت خانه محله با اعتباري بالغ بر يك ميليارد و چهارصد ميليون تومان در حال احداث است كه تا پايان امسال به انجام خواهد رسيد، گفت: افراد آسيب ديده مي توانند با مراجعه به اين خانه، مشكلاتشان را مطرح نمايند و از مسئولان مطالبه گري كنند.