معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره اقدامات صورت گرفته در راستای برنامه های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی گفت: اجرای این برنامه ها با همت تمامی مسئولین و اعضای هیات علمی دانشگاهها میسر می شود و سال تحصیلی جدید فرصت مناسبی برای ظهور این همکاری در عرصه آموزش علوم پزشکی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی؛ دکتر باقر لاریجانی گفت: حدود یک سال از ابلاغ برنامههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی می¬گذرد و این برنامه ها که با هدف اعتلای نظام آموزش عالی سلامت تدوین شده، با همت دست اندرکاران آموزش علوم پزشکی در سراسر کشور در دست اجرا است.
او گفت: تلاش های همکاران محترم تمامی سطوح طی این مدت که از ابلاغ برنامه ها می گذرد دستاوردهای ارزشمندی را به همراه داشته که مهمترین آن نهادینه کردن گفتمان تحول در آموزش علوم پزشکی در بین دست اندرکاران این حوزه است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به برخی از برنامه های ملی که در راستای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی طی یک سال گذشته اجرا و پیگیری شده اشاره کرد و گفت: بی شک علاوه بر این، اقدامات متعدد دیگری در سطح وزارت بهداشت، مناطق آمایشی و دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی کشور انجام شده و دستاوردهای آن نیز در همین مدت کوتاه مشهود است.
او تشکیل مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی را از اقدامات صورت گرفته در راستای حرکت به سمت مرجعیت علمی برشمرد و اضافه کرد: دوره تخصص پزشک خانواده در 8 دانشگاه علوم پزشکی کشور راه اندازی شده و آئین نامه توسعه همکاری بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی آموزش دانشجویان پرستاری نیز به دانشگاهها ابلاغ شده که این اقدامات گامی در راستای ارتقای پاسخگویی آموزش علوم پزشکی است.
لاریجانی به پیگیری ماموریت های واسپاری شده به مناطق آمایشی کشور اشاره کرد و گفت» توسعه مشارکت با بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت های انجمن های علمی و قطب های علمی علوم پزشکی و تربیت نیروی انسانی متناسب با نیازهای بومی مناطق آمایشی از دیگر برنامه های وزارت بهداشت در راستای بسته آمایش سرزمینی، ماموریت گرایی، تمرکززدایی و ارتقای توانمندی دانشگاهها است.
او با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه توسعه بین المللی آموزشی علوم پزشکی گفت: در زمینه توسعه آموزش مجازی در حوزه علوم پزشکی دوره مجازی کارشناسی ارشد آموزش پزشکی برای اعضای هیات علمی دانشگاه ها راه اندازی شده و از ابتدای سال تحصیلی جاری بیش از 900 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی در این دوره ها مشغول به تحصیل شده اند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه زیرساخت های آموزش علوم پزشکی گفت: باتوجه به نیازهای ایجاد شده برای اجرای برنامه های تحول و نوآوری مجوزهایی از مبادی ذیربط جهت جذب نیروی انسانی و منابع مالی و تجهیزاتی در حوزه علوم پزشکی اخذ شده و اقدامات لازم در این زمینه در دست پیگیری است.
او گفت: اکنون که موضوع تحول و نوآوری به گفتمان غالب حوزه آموزش علوم پزشکی کشور تبدیل شده و این نهال نوپا در حال شکل گیری است، سال تحصیلی جدید می تواند با همت تمامی عزیزان در حوزه آموزش دانشگاههای علوم پزشکی، نقطه عطفی در تاریخ آموزش علوم پزشکی کشور باشد.
لاریجانی برنامه های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی با همت مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی و سایر دست اندرکاران حوزه آموزش علوم پزشکی کشور اجرا و زمینه های ارتقای نظام سلامت کشور را بیش از پیش فراهم کند.