ایرنا به نقل از وزیر راه و شهرسازی نوشت: با توجه به مناسبات خوب تهران و عشق آباد در بخش های مختلف، برقراری خط هوایی مستقیم بین دو کشور ضروری است.
عباس آخوندی به همکاری ایران و ترکمنستان در بخش های مختلف ریلی، حمل ونقل جاده ای و هوایی اشاره کرد و افزود: در افتتاح فرودگاه بین المللی جدید عشق آباد، نخستین مسافران ایرانی از طریق این فرودگاه وارد این کشور شدند.
وی بر برقراری خط هوایی بین ایران و ترکمستان توسط شرکت های ایرانی تاکید کرد و گفت: برای دایمی شدن پروازها بین تهران – عشق آباد و مشهد – عشق آباد، همه شرکت های هوایی در کشور می توانند اقدام کنند.
وزیر راه وشهرسازی همچنین بر ضرورت تسهیل ترانزیت بین دو کشور تاکید کرد و گفت: در دیدار با رئیس جمهور ترکمنستان مسایل مختلف مربوط به تسهیل ترانزیت بین دو کشور بررسی شد.
به گزارش ایرنا، بیست و هفتم شهریورماه همزمان با سفر یک روزه وزیر راه و شهرسازی و هیات همراه به ترکمنستان، فرودگاه بین المللی عشق آباد با ظرفیت جابجایی 14 میلیون مسافر در سال از سوی رئیس جمهوری ترکمنستان افتتاح شد.
پیش از این، پرواز هوایی بین ایران و ترکمنستان از طریق شرکت تابان در مسیر مشهد- عشق آباد یک بار در هفته انجام می شد که به دلایل مختلف، این پرواز قطع شد.
با این حال، سفیر کشورمان در ترکمنستان نیز اعلام کرده که دوباره، خط پروازی بین تهران-عشق آباد و مشهد-عشق آباد راه اندازی خواهد شد.
بر اساس آمارهای سازمان توسعه تجارت ایران، حجم روابط تجاری ایران و ترکمنستان در سال 94 بیش از 727 میلیون دلار بود که در این روابط، ایران با 721 میلیون دلار صادرات و 6 میلیون دلار واردات، تراز تجاری مثبت 715 میلیون دلار دست یافت.
این در حالی است که در سال 1387، از 568 میلیون دلار حجم تجارت خارجی دو کشور، 203 میلیون دلار به صادرات ایران و 365 میلیون دلار به واردات از ترکمنستان اختصاص داشت.